HABERLER>SPOR
23 Ağustos 2019 Cuma - 12:44

Karşıyaka'da taraftar ikiye bölündü

Sponsor destekli basketbol şubesinde takımın başına kulübe daha önce kazandırdığı 3 kupayla camianın gönlüne taht kuran A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca'yı getirip, 10 transferle yıldızlar topluluğu bir kadro oluşturan Karşıyaka'da potaya harcanan para taraftarı ikiye böldü.

Karşıyaka da taraftar ikiye bölündü

Basketbolun sezonluk bütçesini 22 milyon TL olarak açıklayan yeşil-kırmızılılarda futbolun 15 milyon TL tutan transfer yasağı kapsamındaki borç yüzünden 3. Lig'de altyapı patentli kadroyla 4'üncü sezonuna girecek olması sosyal medyada taraftardan tepki çekti. Basketbol Süper Ligi'nde 2015 yılında şampiyon olan, Ufuk Sarıca kulüpten ayrıldıktan sonra 3 yıldır Play-Off'a bile kalamayan Kaf-Kaf'ta bazı taraftarlar da futbolun borçları ve durumunun basketbolu aşağı çekmemesi gerektiğini savundu.

Basketbolda son olarak A Milli Takım'ın NBA patentli pivotu Semih Erden'i transfer eden Karşıyaka'da kulübün borç yükü ortadayken bu kadar para harcanmasına tepki gösteren bazı taraftarlar, "KSK yakında KBK olacak, futbola kör, sağır, dilsiz kalındı", "Basketbol seneye ne kadar borç yazacak. Ne zorumuz vardı da bu kadar büyük maliyetli kadro kuruluyor", "Basketbolda bu kadar bütçe aşımının sonu pek hayırlı değil, bu borçlar nasıl ödenecek", "Kurulan kadronun maliyeti 35-40 milyonu buldu herhalde, sponsorun verdiği para bunun yarısı bile değil. Kulübün SMS kampanyaları düzenlediği, armanın 3. Lig'de olduğu dönemde baskete bu kadar para harcamak neden", "Kulüp 50 milyon TL borç yüzünden sürünürken bu harcamaların açıklaması nedir", "İyi takım kurduk ama borcu nasıl ödeyeceğiz", "Futboldaki sorunlara bakın, futbol gidiyor", "Kulüp bu kadar zor durumdayken yazık bu verilen paralara", "Futbolda transferi açamamışsın, futboldan vaz mı geçtik baskete bu kadar para harcıyoruz" gibi mesajlar paylaştı.

Basketbol takımının yeniden iddialı bir kadro kurmasının yerinde olduğunu savunan taraftarlar ise sosyal medyada, "Futbolun yükünü basketbol branşı çekmemeli, futbola olan borç yüzünden basketbolda düşmemeye oynadık", "Yıllar sonra ilk defa kulübün paraları doğru yere harcanıyor", "Karşıyaka tarihinin en güçlü benchi olabilir bu yıl", "Karşıyaka Avrupa'da futbolla değil basketbolla tanınıyor. Çok iyi hamleler, çok iyi kadro" yorumlarında bulundu.

MESUT TOROS SUSKUNLUĞUNU BOZDU
TFF 3. Lig 2. Grup'ta yeni sezona hazırlanan Karşıyaka'da geçen hafta 5 ay önce kadrodan elediği eski futbolcusu Battal'ın tepkilerine hedef olan teknik direktör Mesut Toros, konuyla ilgili ilk kez yorum yaptı. Geçen sezon altyapı patentli kadroyu amatör kümeye düşme hattında son sıradan devralıp Play-Off oynatan tecrübeli teknik adam, twitter hesabından, "Susarsın, söyleyecek sözün yok sanırlar. Gidersin, kalmaya yüzün yok sanırlar. İyi ya da kötü her ne yaparsan yap mutlaka bir kulp takarlar. Kimseye yaranamazsın. Bu yüzden kim ne derse desin, yüreğindeki doğrudan vazgeçmemeli İNSAN...." mesajını paylaştı. 

KOMBİNE ÇAĞRISI
FUTBOLDA yeni sezon öncesi kombine biletleri kapalı tribün 300, VIP tribün 600 TL'den satışa çıkaran Karşıyaka'da Başkan Turgay Büyükkarcı, taraftarı kombine almaya davet etti. TFF 3. Lig'de gelirlerin çok kısıtlı olduğunu belirten Büyükkarcı, taraftarları kombine bilet alarak takımın yanında olmaya çağırdı. (DHA)

 
Genel Başkan Aksakal anısını anlattı, kayyumlara destek verdi: Burası muz cumhuriyeti değil!
 
Yerli otomobilde yeni gelişme: Fotoğrafının ne zaman paylaşılacağı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARSIYAKALI 23 Ağustos 2019 Cuma 15:31

futbol takımı ile basketbol takımını karsılastırmak dogru degıl bence baskettekı sampıyonluklar gurur kaynagı bence

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim cevapladı: Ronaldo mu Messi mi?
Messi ve Ronaldo günümüz futbolunun en beğenilen iki ismi. Yıllardır dile ...
Denizlispor'a 115 bin TL ceza!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yukatel Denizlispor'a 115 bin ...
Manisa FK geleceği planlıyor
Şampiyonluk hedeflediği TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yeni sezon öncesi 13 ...
 
Karşıyaka'da Doğukan yine sakatlandı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta sezona 31 Ağustos'ta Büyükçekmece Tepecikspor deplasmanıyla ...
Menemenspor'a isim sponsoru geldi
TFF 1'inci Lig'de sezona galibiyetle başlayıp pazar günü Atatürk Stadı'nda ...
Buca transferde Ufuk Er'le imzaladı
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Tire 1922'nin yarışmacı haklarını devralan, ...
 
İzmirli yüzücü Japonya'yı fethetti
Yüzmede Dünya'nın en zor deniz geçişleri olarak kabul edilen Oceans Seven ...
Göztepe'de transfer için Beşiktaş maçına bakılacak
Süper Lig'de Antalyaspor'a evinde 1-0 yenilerek sezona kötü bir başlangıç ...
Beşiktaş Yönetimi, Orhan Ak'ın istifasını kabul etti
Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Orhan Ak ile yollar ayrıldı. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva