HABERLER>SPOR
19 Kasım 2019 Salı - 12:52

Karşıyaka'da stat düğümü çözüldü: Mahkeme ne karar verdi?

Eski İlçe Stadı ve Karşıyaka Yalı Tesisleri'nin yerine yapılması planlanan stat projesinde çevre sakinlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stadyum ve sosyal tesis alanıyla ilgili 2017 yılında yaptığı nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin iptali hakkında açtığı dava, bakanlık ve kulüp lehine sonuçlandı.

Karşıyaka da stat düğümü çözüldü: Mahkeme ne karar verdi?

İzmir'de yapımları kendi stadından çok sonra gündeme gelmesine rağmen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden iyi haber geldi. Eski İlçe Stadı ve Karşıyaka Yalı Tesisleri'nin yerine yapılması planlanan stat projesinde çevre sakinlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stadyum ve sosyal tesis alanıyla ilgili 2017 yılında yaptığı nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin iptali hakkında açtığı dava, bakanlık ve kulüp lehine sonuçlandı.

Daha önce davacıların yürütmeyi durdurma talebini kabul etmeyen İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, davacıların iptal isteğini reddetti. Mahkeme stat kısmındaki imar planı revizyonunu kabul ederken, sosyal tesis alanında ise yükseklik ve yapı yoğunluğu açısından yeniden düzenleme yapılmasına karar verdi.

YASAL ENGEL KALMADI
Mahkemenin gerekçeli kararına göre, stat alanında inşaat açısından yasal bir engel kalmadı. Sosyal tesis alanında ise kısmen bir düzenleme yapılması gerekecek. Davacılar, isterlerse davayı üst mahkemede temyiz edebilecekler. Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan iki ihalesi de dava süreçleriyle iptal edilen, projesi tekrar tekrar çizilen stadın TOKİ tarafından 2020 yılı içerisinde yeniden ihaleye çıkarılması bekleniyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da stadın Yalı'daki araziye yapılmasına destek veriyor. Stadın 2015 yılında yapılan zemin altı kazıklama inşaatıyla ilgili Aralık 2018'de İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınmış, otopark sorunu için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'yle anlaşılmıştı. Eski Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Göztepe ve Alsancak statlarında yaptığı incelemede Karşıyaka Stadı konusunda kararlı olduklarını, sıra geldiğinde projenin hayata geçeceğini açıklamıştı.



ALİ ERTEN: KARŞIYAKA MAĞDUR OLDU
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Karşıyaka Stadı, İzmir'de yapımı planlanan üç stat içerisinde ilk ihale edilen ve ilk başlayan inşaat olmasına rağmen, yapılan itirazlar ve açılan davalar sonucunda maalesef yarım kalmıştı. Spor Bakanlığımızın ve devletimizin yapım konusundaki tüm olumlu çabasına ve iki kez ihale edilmesine rağmen itiraz ve davalar nedeniyle inşaat çalışmaları sürekli ötelendi. İtirazlar sonrasında açılan davaya bakanlık ve Karşıyaka Spor Kulübü yanında müdahil olduk, gereken savunmaları yaptık. Uzun ve zorlu hukuk sürecinin bu şekilde sonuçlanması memnuniyet verici. Ancak bu karardan sonra kaybedilen yıllara üzülmemek mümkün değil. Şehirdeki diğer örnekleri de gördükten sonra, hiçbir bilimsel temele dayanmayan, ön yargılı engellemelerin ne kadar yersiz olduğunu, zarardan başka bir işe yaramadığını anlamış olmalıyız. Daha pozitif bir bakış açısına ihtiyacımız var. Karşıyaka Spor Kulübü, bu konuda açık ara en mağdur olan kulüp. Kaybedilen zamanda hem sportif, hem ekonomik olarak büyük kayıpları oldu. Bunun bir an evvel giderilmesi lazım."



BÜYÜKKARCI'DAN BAŞKENT ÇIKARMASI
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, yeni stadın yapılacağı arazinin kullanım hakkını 29 yıllığına uzatmak için Ankara'ya gidecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapmaya hazırlanan Başkan Büyükkarcı, "Eski kulüp binamız ve ilçe stadımızın olduğu arazinin intifa hakkını son olarak 2010 yılında 10 yıllığına almıştık. Bu süre 2020'de sona ereceği için, sürenin 29 yıllığına uzatılmasını talep edeceğiz. Stadımızın takipçisiyiz. Spor salonu projemizi de Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sunacağız" dedi. (DHA)

 
Narlıdere 'lavanta' kokacak
 
Torbalı'da çocuklara tatil hediyesi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 20 Kasım 2019 Çarşamba 10:32

Her yıl ortalama 40 bin civarı nüfusu artan kente toplamı 50 bin kişi olan 3 stad yap. Öngörü müthiş. 20 Ağustos 2014 yılında maçlara kapanan Alsancak stadı Temmuz 2020 yılında açılacakmış. 6 senede 54 milyon lira ihale bedelli stad işi biraz uzun sürmemiş mi.? Üstelik hiçbir dava açılmamışken.

Yorumu oyla      5      6  
AKIL TUTULMASI 20 Kasım 2019 Çarşamba 09:31

İzmir ve özelinde de Karşıyaka'lılara tarihi bir görev,sorumluluk düşüyor. Bu stat oraya YAPILMAMALI. Bunun için iş işten geçmeden gerekli yasal yol ve yöntemlerle, sivil tavır ve tepkiler yine yasal ve evrensel değerler çerçevesi içerinde demokratik olarak gösterilmelidir. Yoksa güzelim Karşıyaka'ya çok ama çok yazık olur. Vede daha da önemlisi; gelecek nesil-çocuklarımız bizleri çok da iyi niyetle anmazlar.NOKTA

Yorumu oyla      7      7  
Süleyman 20 Kasım 2019 Çarşamba 07:36

Oraya stad olmaz.Karşıyaka ya ihanet budur.Ali Erten ve birkaç arkadaşı ordan çıkar sağlama peşinde.Algı operasyonu yaparak stada karşı geleni hain durumuna düşürüyorlar.Ordan fidanlığa sarkacaklar.Örnekköy e yapılacaktı iptal oldu niye kimse bağırıp çağırmadı.O işden kimseye çorba yoktu gerçekten UEFA standartlarında stad yapılacaktı.Referandum yapsınlar gerçek ortaya çıksın.Yapılsın % 2 çıkmaz.

Yorumu oyla      10      7  
girit 19 Kasım 2019 Salı 20:49

1971'de Akdeniz Olimpiyatları için 80.000 kişilik stad yaptırma gücü olan izmirden Butik kasaba stadlarına sevinen hale düşmek üzücü

Yorumu oyla      6      6  
Alen35 19 Kasım 2019 Salı 17:58

Yazık abi gerçekten yazık. "göztepe stadı" rumuzu ile yorum yapan arkadaş! Gürsel aksel 25.000 kişilik olarak yapılıyor. UEFA standartların da kapasitesi ise 20.000 kişiliktir. bir kale arkası koltuksuz olacak şekilde yapılyıor öyle 25.000 kişilik. herhangi bir avrupa maçın da stada en fazla 20.000 kişi alınacak demektir. yani 35.000 kişilik bir stad malesef yapılmıyor izmirde. sen nereden duyduysan yanlış duymuşsun!

Yorumu oyla      10      6  
bii 19 Kasım 2019 Salı 16:46

Stadımızı istiyoruz !!! daha iyisini yapacak olan varsa yapsın burası alt yapıya kalır o zaman. Yeter kulübün oyalandığı bunca zamandır. Pazar yeri bütün gün trafik sorunu yaratıyor kelime yapan duymadık, 2 haftada 1 gün 1 er saat yoğunluğu da hoş görülsün , artık ihale zamanı.

Yorumu oyla      6      17  
ksk 19 Kasım 2019 Salı 16:23

isterse şampiyonlar ligine çıksın seyirci sayısı belli

Yorumu oyla      8      7  
19 Kasım 2019 Salı 16:17

Göstepe'ye yapılan mevcut stattan ayrı bir 35 binlik bir stat daha mı yapılıyor? Ha ha ha ... koltuk kapasitesi 20 bin, ne 35 bini! Ayakta olursa Türkiye liginde 25 bin olacak ki o da 25 bini bulmaz. Avrupa maçlarında 17-18 bin Göztepeli seyirci ancak maça girebilir.

Yorumu oyla      11      6  
stad bahane avm şahane 19 Kasım 2019 Salı 15:24

göztepe stadı onune 90 dukkanlı 4 katlı avm yaptılar stad bahane avm şahane oldu işte akp zihniyeti bu göztepe esnafı öldü

Yorumu oyla      13      6  
Gürkan 19 Kasım 2019 Salı 15:22

Hastaneleri dağ başına (İzmir gibi), şehir dışına (Bursa gibi) yapanlar, İzmir'de şehir içine stat yapıyorlar. Şehir içine stat olmaz demiyorum ama ortada bir çelişki yok mu?

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf tur için sahada!
ING Basketbol Süper Ligi'nde evinde Galatasaray Doğa Sigorta'yı 84-55 ...
Menemenspor son 5 haftanın lideri!
TFF 1'inci Lig'de son haftalarda yakaladığı çıkışla alt sıralardan kurtulup ...
Altınordu skoru umursamadı
Milli maçlar nedeniyle verilen arada Süper Lig ekibi Göztepe'yle oynadığı ...
 
Altay için fırsat haftası
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, ...
Karşıyaka'dan müthiş çıkış
Gösterdiği performansla geçen sezon Play-Off oynayıp TFF 2'nci Lig'in ...
Göztepe'de Poko 2 hafta daha yok!
Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'la deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını ...
 
Bergama Belediyespor şampiyonluğa koşuyor
Sporcusu, taraftarı ve yönetimiyle coşkulu bir maç sergileyen Bergama ...
Türkiye 3. torbada: İşte muhtemel rakipler
Euro 2020 eleme grubu son hafta maçında Andorra'ya konuk olan Milli Takım, ...
Türkiye, EURO 2020'ye galibiyetle gidiyor
A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin son maçında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva