HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2016 Pazartesi - 20:03

Karşıyaka’da Lozan gerginliği: Akpınar’dan Mertoğlu’na konuşma yasağı!

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı oturumuna ‘Lozan’ tartışması damga vurdu. ‘Tarih bilgisi’ üzerinden çıkan atışmada Başkan Akpınar, AK Partili Mertoğlu’na “Bundan sonra yerel seçime kadar sana söz vermiyorum. Haddini bileceksin” dedi.

Karşıyaka’da Lozan gerginliği: Akpınar’dan Mertoğlu’na konuşma yasağı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı olağan ilk toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleştirildi.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gündemi değerlendirdi.

BAŞKAN’DAN DEMOKRASİ ÇAĞRISI
15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalarda devletin çeşitli kademelerinde binlerce personelin görevden alınması hakkında konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, özellikle bakanlıklarda yaşanan görevden almaların belediye hizmetlerinin gerçekleşmesinde engel olduğunu söyledi. 

Yine OHAL soruşturmaları kapsamında çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelere kayyum atanması kararı hakkında konuşan Başkan Akpınar demokrasi çağrısı yaptı. Akpınar, “Demokrasi çok önemli... Demokrasinin kurallarını en iyi şekilde uygulamak zorundayız. Bugün belediye başkanları açığa alınıyor. Güneydoğu’da görevden alınan belediye başkanları var. İç Anadolu’da çok sayıda belediyede görevden almalar var.  Bunların yerine memurlar atanıyor. Ülkede bir sıkıyönetim var. Bunu önemsiyorum. Soruşturma yapılır, soruşturma sonunda başkanlar el çektirilir. Ama çektirilmeden sonra halk tarafından seçilen belediye meclislerinin seçtiği başkanların görev yapması gerektiğini düşünüyorum. Demokratik kuralları uygulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İFADEYİ KULLANDIĞI YERDE MÜDÜRLÜK YAPMASI GEREKİYOR
Akpınar kentte ve ülkede gündeme damga vuran ‘Andımız krizi’ne de konuşmasında yer verdi.

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda Müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun Andımız’ı okuyan öğrencileri, “Kendinize gelin... Burası dingonun ahırı mı?” sözleriyle azarlamasına tepki gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı, “Okullarımızda tartışmalar olabiliyor. Ben sözlerin kişilerin kendine ait olduğunu ve tüm eğitim camiasına mal edilemeyeceğini biliyorum. Bu tür olaylara asla izin vermeyeceğiz. Bu çirkin davranışa biz en güzel cevabı hafta sonu binlerce kişiyle KARGEM açılışında cevap verdik. Biz Karşıyaka’nın dingonun ahırı olmadığını gösterdik. Müdür hakkında gerekli soruşturma yapılıyor. O kişinin İfadeyi kullandığı yerde müdürlük yapması gerekiyor” diye konuştu. 

3 DÖNEM DAHA BURADAYIM
Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Ersin Güngör, Akpınar’a Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerindeki kentsel dönüşümlerle ilgili imar planlarının hazırlanması için çağrı yaptı. Güngör, “Sayın başkan Karşıyaka’da gerçekleşen projeleri burada aktardı. Umarız görev süremiz boyunca Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinde imar planı değişikliğini de görürüz. Siz de bu sorunu çözersiniz” diye konuştu.

Başkan Akpınar’dan Güngör’ün açıklamalarına esprili bir yanıt geldi “Merak etmeyin ben 3 dönem daha buradayım” dedi.

BAKAN KEMALPAŞA’YA GELİYOR, HALLEDİYOR, BİZ BEKLİYORUZ!
Cumhuriyet ve İnönü mahallelerindeki imar planları hakkında ise Akpınar, “Cumhuriyet ve İnönü mahallesi imar planları ile ilgili çalışmalar bitti. Çalışmaların bakanlık tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bakıyoruz, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Kemalpaşa’ya geliyor hemen işlemler yapılıyor, riskli alan ilan ediliyor ve geçiliyor. Geçen seneden beri taş ocağını bekliyoruz. Müdürlüklerimiz kıldı, tüydü, yorgandı uzatıldı. Bizim arkadaşlar oradan oraya koşturdu, dosya bakanlığa gönderildi. Hala bekliyoruz. Biz projeler için hazırız” şeklinde konuştu.

MERTOĞLU'NDAN TEPKİ 
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması için söylediği “Zafer diye yutturulmaya çalışıyor” ifadesinin eleştirilmesine ve CHP Meclis Üyesi Hamdullah Akgül'ün "Cumhurbaşkanı'nı bu açıklaması nedeniyle kınıyorum" sözlerine yanıt verdi.

Mertoğlu, ”Lozan ile ilgili sürekli tartışmalar var. İsmet İnönü tarafından imzalanan Lozan Antlaşması’nda eksikliklerin olduğu tarihçiler tarafından ortaya konulmuştur. İnönü’nün burada bir ada ile ilgili ‘bu adayı da mı verdik’ ifadeleri vardır. Sayın cumhurbaşkanımıza kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Lozan ile ilgili Cumhurbaşkanımızın herkes gibi fikirlerini söyleme hakkı vardır” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİME KADAR SÖZ VERMİYORUM
Mertoğlu’nun ifadeleri üzerinde meclis üyeleri tepki gösterirken Başkan Akpınar, Mertoğlu’nu tarihi olayları bilmemekle suçlaması üzerine karşılıklı söz düellosu başladı.

Mertoğlu’nun “Siz bize tarih dersi mi veriyorsunuz” sözlerinin ardından Akpınar, “Bu sözlerin altında kalırsın. Sen bu konulara girme” dedi. 

Mertoğlu’nun Akpınar’a “Sen ne biçim konuşuyorsun” demesi üzerine Akpınar, “Bundan sonra yerel seçime kadar sana söz vermiyorum. Haddini bileceksin. Bilmiyorsan halk sandıkta size haddinizi gösterir. Bundan sonra meclis nasıl yönetilir göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

 
Flaş! İzmir'de aranan bombacılardan biri yakalandı
 
Bornova Meclisi’nde o ismin üyeliği düşürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin ilk Slow Food köyünde festival coşkusu
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Germiyan Festivali'nde, en güzel yöresel ekmek heyecanı yaşandı.
Kocaoğlu’ndan 1 haftalık Başkent çıkarması: Kimlerle görüşecek?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu Ankara’ya gitti. Kocaoğlu, ...
'Balçova'nın belleği' bu merkezde!
Balçova Belediyesi'nin yaptığı ve ilçenin tarihinin canlandığı kent belleği ...
 
Buca'da 'Atatürk öğretmeni'ne doğum günü sürprizi
Büyük Önder Atatürk’ü üç kez görme onurunu yaşayan ve Atatürk’ün başını ...
Bornova Belediyesi'nden amatöre büyük destek
Bornova Belediyesi 2016- 2017 futbol sezonu öncesi ilçede faaliyet gösteren ...
İzmir'deki büyük dönüşüm projesinin detayları beli oldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar’da 101 hektarlık alanda ...
 
Büyükşehir bürokratları sahaya indi: İlk durak Gültepe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, muhtarların sorunlarını ...
Kocaoğlu'ndan İEKKK mesajları: Satan-yıkan tarafta değil...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen ...
Ödemiş'te gül gibi sözleşme, Başkan'dan tarım mesajları!
Büyükşehir Belediyesi, üreticinin gelirini artırmak amacıyla yürüttüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva