HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
3 Ekim 2017 Salı - 11:51

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm hamlesi: Ve o süreç başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Örnekköy’de yapmayı planladığı kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık uygun bulurken ÇED süreci başlatıldı. Bölgede 3 bin 520 adet konut ve 338 adet ticaret birimi yapılacak.

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm hamlesi: Ve o süreç başladı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin genelinde belirlediği gecekondu ve kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili çalışmaları sürüyor. Büyükşehir’in altyapı çalışmalarını bitirerek bakanlığa sunduğu yerler arasında bulunan Karşıyaka Örnekköy’de ÇED süreci başlatıldı. Belediye, İzmir’de Karabağlar ve Konak Kahramanlar’ın hemen ardından Karşıyaka Örnekköy’de işlemlere başlayacak.

NASIL OLACAK?
Yaklaşık 180 bin metrekare alan içinde yapılacak kentsel dönüşümde 3 bin 520 adet konut ve 338 adet ticaret birimi hayata geçirilecek. Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’yle birlikte herhangi bir afet neticesinde can kaybı yaşanmasını engellemek, afet risklerini azaltmak, iziksel çevreyi iyileştirmek, korumak ve geliştirmek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak ve söz konusu alanda yaşayan belde halkının yaşam alanlarını sağlıklı, güvenli ve yaşam standartları yüksek kentsel çevrelere dönüştürmek amaçlanıyor.

TAMAMINI BÜYÜKŞEHİR YAPACAK
İlk olarak planlanan projede yerinde dönüşüm esası ile uygulamalar yapılırken alanda bulunan 705 yapı ve 1290 adet bağımsız birimin etaplar halinde yıkılacak. Yıkım sonrası yeni yapılar yine etaplar halinde, imar kanunu ve yürürlükteki ilgili yönetmeliklere uygun olarak inşa edilecek. Belirlenen etapların sınırları ve öncelikleri vatandaşlar ile yüzde 100 uzlaşı sağlanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adına devrinin gerçekleştirilmesini takiben belirlenecek.  Projenin inşaat aşamasında her bir uygulama bölgesinde 200 personelin görev alması planlanıyor.

NEREDE YER ALIYOR?
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı, Yeni Girne Caddesi’nin batısında, Çevreyolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin doğusunda yer alıyor. Çanakkale otoyolu, Yeni Girne Caddesi ve Anadolu Caddesi gibi kentin önemli ulaşım akslarına yakın konumda olan bölge, alanın batısında Örnekköy deresi ile Cumhuriyet Mahallesi, doğusunda Başpehlivan Karaali Caddesi bulunuyor.

NELER YAPILACAK?
Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde hak sahiplerine verilmek üzere inşa edilecek olan konutlar ile Belediye Hizmet Alanı (BHZ), meydanlar, açık ve kapalı otopark alanları, eğitim tesisi, rekreasyon alanları, spor tesisi ve düğün salonu, çocuk bahçesi ve oyun alanları, pazar yeri, sosyal tesis ve yeşil alanlar yer alacak. Yeni inşaatların yapılabilmesi amacı ile projede 19 alt uygulama bölgesi planlanmış olup, imar uygulamaları bu alt bölgelerin mülkiyetleri esas alınarak yapılacak. 1-13. etap aralığındaki uygulama bölgeleri, birbirinin aynı olan blok tiplerinde inşaa edilecek konutların yer alacağı bölgeyi kapsayacak. 14. etapta 2 adet eğitim tesisi ile rekreasyon alanı, 15. etapta park alanı, 16. Etapta park alanı, 17. etapta spor ve oyun alanı ile yer altı otoparkı, 18. etapta pazar yeri, sosyal tesisi ile yer altı otoparkı, 19. etapta rekreasyon alanı ve yeşil alan bulunacak. Uygulama bölgeleri, Örnekköy Mahallesi’nin mevcut plan kararlarını hayata geçirebilmek amacıyla sahada tespit edilen sosyal dokusu, ekonomik yapısı, mevcut arazi ve yapı kullanım türü, projenin kendi içerisinde sürdürülebilir şekilde inşası, mülkiyet sınıflandırması (İştirak veya Müşterek) ve uzlaşma oranları dikkate alınarak belirlendi

KONUT TİPLERİ ŞÖYLE OLACAK
Projede; üretilecek konutlarda, kullanıcıların hak ettikleri yeni inşaat alanları ve taleplerinegöre; 1+1, 2+1, 3+1 seçeneklerinde ve 60 m2  ile 123 m2  arasında değişen büyüklüklerde alternatifler sunulacak. Alanda 3+1 seçeneğinde 1390 konut, 2+1 seçeneğinde 1715 konut, 1+1 seçeneğinde 415 konut olmak üzere toplam 3520 konut inşası hedefleniyor. Mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlar düşünülerek konutların altında 338 adet konut altı ticaret birimi tasarlandı. Uzlaşma esaslı yürütülen çalışmalarda, hak sahiplerinin talebi doğrultusunda veya uygulama projelerinin temini sonrasında; teknik gerekliliklerden dolayı değişiklik olması durumunda kullanım amacı ve toplam inşaat alanı değişmemek kaydıyla kullanım alanları ve konut sayılarında değişiklik yapılabilecek.

 
Diyarbakır'dan kara haber: Uzman çavuş şehit
 
Yasak öncesi son 'Samos' fırsatı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 3 Ekim 2017 Salı 18:26

Otopark olacak mı?

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 3 Ekim 2017 Salı 15:03

Tuzsuz deli bekir Ankara'da metro istasyonlarında ne yürüyen merdiven ne de asansör var.

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 3 Ekim 2017 Salı 13:32

belediye hangi işi yaptı da , bu kaldı.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteden 'İstinye Park' raporu: Basit müdahalelerle trafik sorunu giderilir
Doğuş Grubu tarafından Üçkuyular Meydanı’nda yapılacak İstinye Park AVM ...
Urla'da Romanların konut hayali suya mı düştü? TOKİ öyle bir şey istedi ki...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Urla Belediyesi ve kaymakamlık ...
Kınık'ta TOKİ heyecanı
İzmir'in Kınık İlçesi'nde ön talep alınarak yaptırılan 276 konuttan ilk ...
 
İzmir'deki iki dev konut projesine Valilik'ten onay!
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Karşıyaka’da Atılgan İnşaat ...
Kentin yeni buluşma noktası: Avlu Torbalı
Konut sektöründe öncü Nurem İnşaat, Torbalı’nın alışveriş ve çarşı konseptli ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi: Teslimatlar başlıyor!
Reisdere Mahallesi’nde birinci etap kapsamında 482 konutun Temmuz ayında ...
 
İzmir'de konut alan ve kiralayanlar için kritik uyarı! Bunu sakın unutmayın!
Oda üyesi olan emlakçıların artık sözleşmelerle hareket ettiğine dikkat ...
Ege Mahallesi’nde 4’üncü ihaleye doğru… Nasır’dan Büyükşehir’e öneri!
Büyükşehir Belediyesi’nin, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Ege Mahallesi’nde ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleriyle TOKİ ilçede yaklaşık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva