HABERLER>SPOR
18 Mayıs 2017 Perşembe - 15:04

Karşıyaka'da kavga büyüyor

Karşıyaka'da hafta sonu yapılacak Olağanüstü Kongre öncesi, sezon içinde görevden alınan eski Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı'nın Başkan Mutlu Altuğ'a yönelik, "Ehil olmayan kişilerin kulüp üzerinden nemalanmasına son verilmelidir" sözlerine yönetim cephesiden aynı sertlikte yanıt geldi.

Karşıyaka da kavga büyüyor

Yönetim, Büyükkarcı'nın Karşıyaka etik ve kültürüne yakışmayan eylemlerden ötürü disipline verileceğini duyurdu.
Kulüp resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, "Kişilik kriterlerimize uymayan her birey, camiamızın doğal elemesine takılarak kendiliğinden elenip gitmektedir. Bu doğal elenme kriteri 4 ay önce Büyükkarcı için gerçekleşmiş olup görevinin gereklerini yerine getirememiştir" ifadeleri yer aldı.
Turgay Büyükkarcı'nın, "Başkan, namus sözü verdi. İşime karışmayacaktı" sözlerini de değerlendiren yönetim kurulu, açıklamada bu konuda şu ifalara yer verdi:
"Talihsiz açıklamasında Turgay Büyükkarcı kendisine yapılan denetlemeyi anladığımız kadarı ile hazmedememiş ve demagoji yolunu seçmiştir. Kendisine tasarruflarında karışılmamıştır. Ancak bu denetime ve yapılan harcamalarla ilgili genel kurulca kabul edilmiş kurallara riayet etmeme istisnası anlamına gelmez. Büyükkarcı, şubenin başkanlığını yapmış, ömrünü kulüp sevdasıyla geçirmiş Ateş Özerk'e de sarhoş sıfatını takmış, telefonda hakaret etmiştir." 
Sezon başında Büyükkarcı'ya kurulan takım ve teknik kadroyla ilgili tavsiye ve uyarılar yapıldığını ama yönetimin transferlerle ilgili bilgilendirilmediğini iddia eden açıklamada, Yunanistan'da doping cezası alan Kevin Dillard'ın 160 bin dolar bedelle alınıp, 48 bin dolar maaş, 36 bin dolar fesih ve 16 bin dolar menajerlik ücretiyle gönderildriği belirtildi.
Turgay Büyükkarcı döneminde tek maçta oynadıktan sonra sözleşmesi fesh edilen Josh Boone için 70 bin doların sokağa atıldığı, Michael Green için kulüp tarihinde ilk kez 90 bin dolar bonservis bedeli ödendiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti:
"Büyükkarcı'ya kulüp menfaati için verilen tavsiyeler dikkate alınmamıştır. Genel hesaplar ve kendisinin kulüp ile ilgili ödemelerinin bulunduğu hesaplar hiçbir zaman gönderilmemiştir. 13 Ocak'ta yönetimin hesapları ısrarla istemesi sonucu hesaplar gelmiş, Büyükkarcı alacağının 900 bin TL olduğunu söylemiştir."
Hesaplar incelendiğinde şubenin kombine ve VIP kart satışlarından gelen 500 bin TL'sinin kayıtlarda olmadığı tespit edilmiştir. 16 Ocak itibariyle Büyükkarcı'nın şahsi alacağının 900 değil, 260 bin TL civarında olduğu ortaya çıkmıştır. Kulübün mali açıdan zor günler yaşadığı dönemde Büyükkarcı hesabına, şube gelirlerinden alacağına mahsuben 708 bin TL para aktarımı yapılmıştır. Sezon ortasından beri basketbol takımımızın kazandığı maçlardan sonra, 'Takımı ben kurdum' diye övünüp kaybettiği maçlarda, 'Şimdiki yönetimin suçu' demek Karşıyakalılık ile bağdaşmamaktadır. Ana yönetimin kendisiyle ilgili aldığı karardan sonra istifa etmemesine rağmen Büyükkarcı, yönetim toplantılarına gelip kendisini dahi savunmamıştır. Gerçek dışı ithamlarla KSK Başkanlık makamının karalanmasına asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini ister, Büyükkarcı'yı disiplin kuruluna sevk edeceğimizi duyururuz."


CAMİA KİME İNANACAĞINI BİLİR


Karşıyaka'da eski Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, yönetimin açıklaması sonrası, "Mutlu Altuğ'un sözlerine karşılık benim sözüm. Camia kime inanacağını bilir" dedi. Büyükkarcı, "Kongrede aday olacağımdan korkuyor ama aday olmamama rağmen açıklama yapma gereği duydum. Başkanlık sevdasıyla çıkış yapmadım. Altuğ, başkan olarak kendisini dokunulmaz sanıyor. Camianın bu kadar sessiz kaldığı dönemde böyle davranması doğal. Cehalet ve yalan dolu bir açıklama yapmışlar" diye konuştu. (DHA)

 
Göztepe'de bilet tepkisi
 
Başkan Uğurlu'dan 19 Mayıs kutlaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent 19 Mayıs 2017 Cuma 12:30

Karşıyaka'nın silkinmesi gerekir.Aynı sistem ve düşünceyle 1000 yıl geçse bir şey değişmez.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de bilet tepkisi
 TFF 1'inci Lig'de Cumartesi günü deplasmanda Denizlispor ile Play-Off ...
Altınordu'da Erce yuvada kaldı
Altınordu, başarılı kalecisi Erce Kardeşler'in sözleşmesini uzattı. Kulüp ...
Bucaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu
Spor Toto 2'nci Beyaz Grup'ta yeni sezonun hazırlıklarına başlayan Bucaspor'un ...
 
Altay'dan o sözlere suç duyurusu
Altay yönetimi, 3'üncü Lig 1'inci Grup Play Off yarı final serisi sonrası ...
Altınordu'nun yıldızı İngiliz devinin radarında iddiaları
TFF 1'inci Ligi takımı Altınordu'nun 16 yaşındaki kalecisi Berke Özer'in ...
İlki gerçekleştirmişti: Şimdi Türkiye'yi temsil edecek
Türkiye'de resmi bir basketbol maçında oynayan ilk otizmli birey olan ...
 
Göz-Göz'de hedef Play-Off
Göztepe,1'inci Lig'de cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Denizlispor'la ...
Bucaspor'un teknik adam arayışı sürüyor
İzmir'in 2'nci Lig'deki temsilcilerinden Bucaspor'da teknik direktör arayışını ...
Pınar Karşıyaka'da Büyükkarcı zehir zemberek
Spor Toto Basketbol Ligi'nde 8 yıl sonra ilk defa play off'un dışında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva