HABERLER>SPOR
16 Ocak 2017 Pazartesi - 15:51

Karşıyaka’da ihale iptali huzursuzluğu!

Karşıyaka'ya inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın 28 Ocak 2014'te yapılan ihalesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Ali Acar İnşaat arasındaki maliyet farkı anlaşmazlığı yüzünden iptal edilmesi, yapımın yine uzama ihtimali, camiada huzursuzluk yarattı.

Karşıyaka’da ihale iptali huzursuzluğu!

İlk ihaleye İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Şehir Plancıları Odası ve bölgede oturanlar dava açmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin arazide imar çalışmaları yapılmadan ihaleye çıkıldığı gerekçesiyle açtığı dava sonucu, Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, geçen yıl ihaleyi iptal ederken Danıştay ise kasım ayında bu mahkeme kararını bozmuştu.

Kulüp, yıkım, hafriyat ve altyapı çalışmaları tamamlanan ancak inşaat ruhsatı alınamayan stat konusunda 1 ay içinde yeniden ihale yapılmasını beklerken Karşıyaka Belediyesi'nden çıkan bir karar, planları erteleme ihtimalini doğurdu. Belediye Plan Proje Müdürlüğü'nün İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün (GSİM) stat için geçtiğimiz 23 Kasım'da yaptığı imar planı değişikliği talebini kabul etmediği ortaya çıktı. GSİM, stat alanı olarak belirlenen arazinin en, boy, yükseklik gibi değişikliklerini güncelleyip plan tadilatı yapılması talebinde bulundu. Belediye, istenen değişiklikleri, ambulans, itfaiye gibi acil durum araçları için ulaşım ağının yetersiz kalacağı, otopark bulunmaması, yapı yaklaşma mesafelerinin olmaması, vaziyet planının bulunmaması, yapı yüksekliği belirtilmemesi ve yapı yoğunluğunu artıracağı gerekçeleriyle reddetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ, İzmir'e yapılacak yeni statlar konusunda süreci uzatacak yeni engeller çıkmaması için bu kez prosedürü eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor. Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarında belediyelere ait olan araziler, geçtiğimiz 2 yıl içinde belediyeler tarafından bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'ndaki 150 metrekarelik şahıs arazisi için geçen ekim ayında Bakanlar Kurulu'ndan acil kamulaştırma kararı çıktı. Böylece arazi birleşmeleri tamamlandı.

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014'te kapanıp 2015'te yıkılan Alsancak Stadı için GSİM'nin yaptığı uygulama imar planı değişikliği talebini onayladı. Alsancak Stadı projesi, 18 Ocak'ta Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayına sunulacak. Bu onaydan sonra ihale tarihi belirlenecek. Göztepe'nin projesi yenilenen 20 bin 35 kişilik stadının ihalesi 15 Şubat'ta yapılacak. Karşıyaka Stadı için ise Karşıyaka Belediyesi'nin imar planı değişikliği talebine onay vermemesinin ihale sürecini uzatabileceği belirtiliyor. (DHA)

 
Bişkek'teki uçak faciasından Muğla'ya ateş düştü
 
HDP ikinci turda oy kullanmayacak!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerim Saner 16 Ocak 2017 Pazartesi 16:39

Bu bölgeye bir stad inşa inadı Karşıyaka'ya yapılacak en büyük kötülükdür. Karşıyaka futbolu için gerekli seyirci kapasitesini sağlamayacağı gibi yerleşimi nedeniyle her türlü olumsuzluğa neden olacaktır.Trafik,yangın emniyeti,rahat ulaşım,ani tahliye ihtiyacını karşılayamama başlıca olumsuzluk nedenleri.Neden burası halka açık spor alanı olark düzenlenmiyor?İllaki politik baskı ile rant mı gerekli? Toplumsal faydacılık ilkesi nerede kaldı? Toplu cinnet haline geçiyoruz.Dikkat.

Yorumu oyla      11      5  
Mevlut Eser 16 Ocak 2017 Pazartesi 16:30

Haber içindeki fotoğrafa bakın ve söyleyin.Böyle bir bölgede stad yapılır mı?Bu ancak bir şehircilik cinayeti olur.Ulaşımı kısıtlı,apartmanlar,kıyı ve yeşil alan(şimdilik) ile çevrelenmiş kapalı bir kutu alan.Akıl ve mantık dışı. O zaman bu iptal stadın inşaatını engelleyecek her şey gibi olumlu bir gelişmedir. Neden tedirginlik oluyormuş?

Yorumu oyla      11      5  
16 Ocak 2017 Pazartesi 16:12

TOKİ baştan ihalelere doğru düzgün çıksaymış. Milletin arsasını kamulaştırma yapmadan, diğer arsalar ile birleştirme yapmadan ne diye ihaleye çıkıyorsun? Ayrıca binaların dibine stat yapmaya çalışılıyor. Koskoca şehirde stat yapacak başka yer mi kalmadı? AVM yapacak yer var stat yapacak yer yok. Bu nasıl iş ? Mahalle arasına , binaların dibine stat mı olur ? Yahu arkadaş Karşıyaka Stadı 4 tribün olarak sığmıyor bile. Böyle bir komedi olur mu ? Şehirde arsa kıtlığı mı var ? Alt tarafı 54 milyonluk 2 tane stat yapılacaktı olay oldu. 54 milyonluk statlara evet olsun diyen taraftarlar da nasıl bir stat bekliyorlar anlamak mümkün değil. Ucuza 2 tane stat yapalım dediler onları da doğru düzgün ihale edemediler. Yıllardır stat meselesi konuşulur durur gelinen nokta 2 tane ucuz semt statları oldu. İzmir futbolu zaten oldukça geri kalmıştı semt statları ile de çok büyük başarı gelmez , alt liglerde oynamaya devam edilir. Altında dükkan olacakmış da gelir gelecekmiş. Bırakın bu işleri ! Mağaza olsun tamam da gelir istiyorsan süper lige çıkacaksın , maç kazanacaksın yoksa gerisi hikaye.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay 103'üncü kuruluş yıldönümü kutluyor
İzmir'in asırlık çınarı Altay, 103'üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına ...
DTO ile federasyon ‘milli yelkencilik’ için el ele verdi
Türk yelkenciliğine bugüne kadar çok önemli desteklerde bulunan İMEAK ...
Almanya’da yılın milli futbolcusu Mesut Özil
Almanya'da yılın milli futbolcusu, Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı ...
 
Aziz Yıldırım'dan zehir zemberek açıklamalar!
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım, 2-2 berabere biten Adanaspor ...
Göztepe'den ikinci yarıya kötü start: 2-4
FF 1. Lig'de 17. hafta mücadelesinde Göztepe, Denizlispor'a 4-2 mağlup ...
Başkanlar’dan ‘Kahraman’ı maskeli anma: Hepimiz Fethi Sekiniz!
İzmir adliyesine yapılan saldırıda kahramanca çatışarak şehit olan Polis ...
 
Altay'da bayram havası
Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda ...
Mercedes-Benz Ege Kupası başlıyor
16 yaş altı futbol milli takımlarının katılımıyla İzmir ve Aydın'da düzenlenecek ...
Konya’da duygusal anlar: ‘Kahraman’ın oğlu’ da statta
İzmir Adliyesi’ne gerçekleştirilen terör saldırısında büyük bir kahramanlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva