HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2020 Çarşamba - 11:09

Karşıyaka’da geri dönüşüm seferberliği

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından  geri dönüşüme uygun tüm atıklar, yönetmelikler ve mevzuatlar kapsamında ayrıştırılarak toplanmaya devam ediyor.  Kentin farklı noktalarına yerleştirilen atık toplama kutuları aracılığıyla toplanan atıklar geri dönüştürülmek üzere gönderiliyor.

Karşıyaka’da geri dönüşüm seferberliği

Çalışmada atık pillerden bayat ekmeklere kadar her türlü atık toplanıyor. Yeniden kazandırılabilecek atıklar ile çöpleri ayrıştırmayı içeren çalışma ile çevre kirliliğinin de büyük oranda önüne geçilmesi ve Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında yılsonuna kadar Karşıyaka’nın tüm mahallelerine yayılarak atıkların toplanması hedefleniyor.  

Ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması kapsamında pilot çalışma olarak Atakent ve Bostanlı mahallesinde kapıdan kapıya mavi poşetler aracılığı ile başlatılan uygulamaya, Bahçelievler, Bahriye Üçok ve Aksoy mahalleleri de sonradan dahiloldu. Vatandaşların evlerinden kaynaklanan geri dönüştürülebilir atıklarının; çöplere karışmadan ayrı toplanmasını hedefleyen sistemde, atıkların konteynerler aracılığı ile toplanmasına da pilot mahalle olarak Atakent’te geçildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından bu uygulamanın yılsonuna kadar tüm Karşıyaka’ya yayılacağı ve atıkların çöplerden ayrı toplanacağı belirtildi. Konutlardan atık yağ toplama çalışmaları ise muhtarlıklar, belediye binası ve tesislere konulan atık yağ toplama bidonları ile toplanmaya devam ediyor. 

DOĞA KORUNUYOR KARŞIYAKA KAZANIYOR
Atık pillerin ayrı toplanması amacıyla; okullara, muhtarlıklara, süper marketlere, alışveriş merkezlerine, sağlık kuruluşlarına, mahalle merkezlerine, camilere, korumalı sitelere, atık pil çıkaran işyerlerine, belediye tesislerine atık pil toplama kutuları bırakıldı. Vatandaşların evlerinde bulunan kullanım süresi dolmuş arızalı veya atıl hale gelmiş elektronik atıklar da her hafta cuma günü müdürlük personelleri tarafından talep edilen adreslerden alınıyor. Son kullanma tarihi geçmiş olan ilaçların toplanması amacıyla aile sağlık merkezlerine yerleştirilen toplama konteynerleri aracılığıyla mevzuata uygun şekilde bertarafı sağlanıyor. Bayat ekmeklerin toplanması amacıyla, ilçe genelinde 22 noktaya bayat ekmek toplama kutusu yerleştirildi. Haftada 3 gün görevli ekipler tarafından toplanan bayat ekmekler besi çiftliğine gönderiliyor. Ayrıca kullanılmayacak durumda olan mobilya atıkları da toplanmaya başladı. Her ayın 15. ve 30. Günlerinde vatandaşlar tarafından çöp konteynerleri yanına bırakılan mobilya atıkları da personeller tarafından toplanarak geri dönüşüme gönderilecek. Yatak, yorgan, halı ve halıfleks gibi atıkların ise 4 Eylül tarihi itibariyle her cuma günü evlerden toplanması planlanıyor. Vatandaşlar 363 13 61-248 telefon numarası arayarak atıklarının evinden alınması için talepte bulunabilecek. Hayata geçirilen çalışmalar kapsamında doğa korunuyor, Karşıyaka kazanıyor.

 
Kalp nakli bekleyen küçük Neslihan'dan organ bağışı çağrısı
 
Bergama’da e-imar dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'in yeni parkı açıldı
Menemen Belediyesi Asarlık Irmak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni ...
Pandemi gölgesinde İzmir Fuarı: Soyer önlemleri tek tek açıkladı
4-8 Eylül’de kapılarını açacak olan Türkiye’nin en köklü fuarı İzmir Enternasyonal ...
Bornova'da istihdama önemli katkı
Bornova Belediyesi, nitelikli ara eleman yetiştirerek istihdam sorunun ...
 
Markalaşma hamlesi: 'İzmir Fontu' kullanıma hazır
İzmir’in markalaşma çalışmalarının önemli adımlarından biri daha atıldı. ...
Gaziemirli çocuklar zaferi çizdi
Gaziemir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ...
Selçuk'ta muhteşem piyano resitali
Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Dengin Ceyhan Efes Selçuk İstasyon ...
 
Seferihisar'da sünnet şöleni
Seferihisar Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında sosyal ...
Güzelbahçe'de aşure kazanı kaynadı
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Güzelbahçe Şubesi  'Aşure Programı' ...
Beydağ'dan Vali Köşger'e fahri hemşehrilik sürprizi
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva