HABERLER>SPOR
15 Kasım 2017 Çarşamba - 21:10

Karşıyaka'da flaş gelişme... Abramoviç iddiaları güçlendi!

Ağır borç yüküyle mali olarak tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşayıp futbolda TFF 2. Lig Beyaz Grup, basketbolda da Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde düşme hattında yer alan Karşıyaka'da yönetim, şirketleşme görüşmeleri için olağanüstü mali genel kuruldan yetki aldı.

Karşıyaka da flaş gelişme... Abramoviç iddiaları güçlendi!

Yeşil-kırmızılıların Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yapılan mali genel kuruluna 331 üye katıldı. Kaf-Kaf'ta üyeler, yönetime kulüp tüzüğünün 13. maddesi gereği futbolda şirketleşme çalışmaları için yetki verdi. Şirketleşme görüşmelerini yürütmek için Eski Kulüp Başkanı ve Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu başkanlığında Başkan Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, eski başkanlardan Özer Kırca, İbrahim Koç'un yanı sıra Turhan Gürsel Urhan, Seracettin Sakıpağa ile Gökçe Noyan'dan oluşan bir komite oluşturuldu. Komite, görüşmeleri yaptıktan sonra son onay için yine kongre toplanacak. Kaf-Kaf'ta camia içinden bir komite de 2012'den itibaren kulüp hesaplarını incelemeye alacak.

Bir süredir şirketleşmeyle ilgili kulübe dışarıdan mali destek sağlayıp çözüm ortağı olacak firmalarla görüşen Başkan Mutlu Altuğ, kongre üyelerine Türk yatırımcı Kazım Atilla'nın CEO olduğu Hollanda'da kurulan Infinite Invest firmasından aldığı, şirketin kulübe ilk etapta 4-6 milyon euro arası destek sağlayabileceğini yazan niyet mektubunu sundu. Altuğ, borcun 54 milyon TL'ye yükseldiğini hatırlatıp futbol şubesini kulübün kangren hücresine benzeterek, şubeyi derneği bünyesi dışında tedavi etmeyi düşündüklerini belirtti.

Bu tedavinin dışarıdan yatırımcılarla olabileceğini kaydeden Altuğ, "Bu noktada Karşıyaka Spor Kulübü'nün olmazsa olmazları var. Oluşacak yönetim kurulunda dernek hakimiyetini yitirmemeli" dedi.

BİR RUS ŞİRKETİ DAHA İLGİLENİYOR
Şirketle görüşmelerde komiteye başkanlık edecek Hasan Denizkurdu, bu firmanın yanı sıra bir Rus şirketinin de kulüple ilgilendiğini hatırlatıp tüm görüşmeleri yaptıktan sonra yıllardır kulübe destek olan Yaşar Holding'e de futbolla ilgili teklif sunmaları gerektiğini belirtti.

Hasan Denizkurdu, "Tarihi bir dönüm noktasındayız. Kulübü mali olarak düzlüğe çıkarmadan kurtuluş olmaz. Yoksa bu borç yüküyle önümüz karanlık" diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, global futbolda şirketleşen kulüplere dikkat çekerken, "Kulüp olarak halen yıllar önce forma giyen futbolcuların borçlarını ödüyoruz. Çözüm yolu bulamazsak FIFA belki de bizi 2 ay sonra ligden ihraç edecek" diyerek kulübün önündeki tehlikelere dikkat çekti.

Yeşil-kırmızılılarda yönetimde Ankara temsilcisi olarak görev yapan Cüneyt Başak ise kongre üyelerine kulübe yapılacak yeni stadın son durumuyla ilgili bilgi verdi. Stat için son yapılan imar planı değişikliğine 51 kişinin aynı dilekçeyle son anda itiraz ettiğini hatırlatan Başak, "İtirazlarla ilgili pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bir toplantı düzenlenecek. İtirazlar kabul edilmeyecek ve Karşıyaka Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulunulacak. 2 ay içinde ruhsat alınıp inşaata yeniden başlanacak" dedi.

Maddi olarak zor günler geçiren İzmir kulübüne iki talip olduğu medyaya yansımıştı. Kulübe ortak olmak isteyenlerin de Rus milyardeleri olduğu iddia ediliyor. Rus milyarderin ismi sır gibi saklanırken kulübün adı ünlü milyarder Abramoviç ile anılmıştı. 

Türkiye 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele deden Karşıyaka, 5 puanla son sırada yer alıyor. (Hürriyet,DHA)

 
Bakan Soylu: Kandil'e gidip oturacağız
 
Dışişleri'nden Sarraf için ABD'ye nota!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen35 16 Kasım 2017 Perşembe 11:13

KSK başkanın açıklamasına göre sadece futbol şubesi şirketleşecek ve %49 hisse devredecekler. Bu şartlar altında hiç bir uluslar arası şirket yada şahıs klübü almaz. Özellikle ruslar bir klüple ilgileniyorsa %90 kara para aklıyacaklardı. bunun içinde klübün tüm hisselerini isterler. ayrıca ruslar şunu araştırmış zaten ! Klübün basketbolt akımı futboldan daha değerli. bu sebeple vereceksen klübü ver diyorlar. KSK klübü şirketleştirmediği sürece bu yoldan kurtulamaz.

Yorumu oyla      11      5  
16 Kasım 2017 Perşembe 01:17

batarsa batar.neden ısrar ediliyor anlamıyorum.iş icabı anadoluyu geziyorum.insanlarla konuşurken konu bazen futbola geliyor.kimse maça gitmemiş ve herkes mahallesine hizmet beklerken neden belediye spor kulüplerine yardım yapıyor diye soruyor.bilet satabiliyorsa kendini çevirsin.bu kadar basit.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tribünden düşmüştü... Altaylı taraftardan iyi haber
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Altay'ın 29 Ekim'de Atatürk Stadı'nda Sakaryaspor'u ...
Ünlü spor yazarına sokak ortasında saldırı!
Ünlü spor yazarı Osman Tanburacı, sokak ortasında bir sürücünün saldırısına maruz kaldı.
Karşıyaka Teknik Direktörü: 'Derbinin adı yeter'
Karşıyaka'da camia son günlerde şirketleşme gündemine kilitlenirken TFF ...
 
Tamer Tuna'dan açıklamalar: Göztepe'yi asıl ikinci yarıda görün!
Süper Lig'de 11 hafta sonunda 17 puan toplayan Göztepe'nin teknik direktörü ...
Altay'ın 'süper nenesi': Kim olduğu ortaya çıktı!
Altay'ın forveti Hüsamettin Yener'in anneannesi Saniye Ayan, siyah-beyazlı ...
Bucaspor'da hedef üst sıralar
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü evinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor'u ...
 
Altınordu'ya 'Şanlı' ziyaret
Eski Milli futbolcu, İzmir'e gelerek kırmızı-lacivertli kulüpte incelemelerde ...
Altınordu'ya sakat oyunculardan müjde!
TFF 1'inci Lig'de pazar günü evinde zirve takipçisi Akın Çorap Giresunspor'la ...
Karşıyaka'da kritik kongre: Hollandalı firmadan teklif!
Hem futbol hem basketbol liglerinde dibe demir atan, iki branşta da borçları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva