HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2017 Pazartesi - 09:41

Karşıyaka'da esnafa tramvay ayarı: O saatlerde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattının geçmesi ile birlikte kullanım yoğunluğu artan Cengiz Topel Caddesi’nde işletme önlerindeki açık alanların kullanımına ilişkin ilke ve esasları belirledi.

Karşıyaka da esnafa tramvay ayarı: O saatlerde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattının geçmesi ile birlikte kullanım yoğunluğu artan Cengiz Topel Caddesi’nde işletme önlerindeki açık alanların kullanımına ilişkin ilke ve esasları belirledi. Bölgede faaliyet gösteren 16 işletmeye,  18.00 – 24.00 saatleri arasında, yaya ve apartman sakinlerinin haklarını gözetecek şekilde, işyerlerinin önüne masa ve sandalye koyma izni verildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini sağlamak, yaya haklarını gözetmek ve bölgeye karakter kazandırmak amacıyla hazırlanan Kordon ve Pasaport Yönetmeliği’nin ardından, tramvay hattının geçtiği Atakent ve Bostanlı mahalleri sınırlarında kalan Cengiz Topel Caddesi için de düzenlemeye gitti. Karşıyaka Tramvay hattı imalatları kapsamında yayalara ayrılan alanın genişletildiği ve kullanım yoğunluğunun arttığı caddede,  işletmelerden gelen talepler dikkate alınarak ilke ve esaslar belirlendi.

Yeni düzenlemeye göre işletmeler,  Cengiz Topel Caddesi’nin Aşık Veysel Sokak ile Tarık Dursun K. Sokak arasında kalan kısmında,  2464 Sayılı Yasa kapsamında işgal harcını ödeyerek, işyerleri önündeki açık alanları 1 Mayıs – 30 Ekim tarihleri saat 18.00 – 24.00 arasında, belirlenen ilkelere uymak kaydıyla kullanabilecek. Bu saatler dışında alanda masa, sandalye gibi hiçbir işgal unsuru bulundurulmayacak; bina girişleri masa-sandalye gibi unsurlar ile kapatılmayacak, giriş-çıkışlar ve yaya sirkülasyonu engellenmeyecek. İşletmelerin geçici işgal alanı kullanımlarına ilişkin tüm iş ve işlemleri Karşıyaka Belediyesi yürütecek. Alanda belirlenen ilke ve esaslara uyulup uyulmadığı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından denetlenecek.

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMA CANLILIK KATACAK
Tramvay hattının geçtiği Cengiz Topel Caddesi’nde yapılan düzenlemenin semt sakinleri ve işletme sahipleri tarafından beğenildiğini, caddenin kullanım yoğunluğunun arttığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Özellikle tramvay hattının kullanıma açılmasından sonra, vatandaşlar caddenin Avrupa standartlarında örnek bir mekan haline geldiğini dile getirdiler. Aksın kullanıma başlanmasıyla birlikte işletme yetkilileri,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı ve sözlü olarak müşterilerinin bu alanda sokağa yayılarak yeme-içme gereksinimlerini karşılamak istediklerini belirterek, iş yerleri önünde masa sandalye kullanabilmek için izin istediler. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazı ilkeler belirledik. Coğrafi konumu, iklim özellikleri ve deniz kenti olması sebebiyle sokakları günün her saati hareketli olan İzmir'de; sokak ve meydan kafeleri kentin hem sosyal hem de ekonomik yaşamına canlılık katacaktır. Ayrıca engelli vatandaşlarımız da rahatlıkla işletmelerin sundukları hizmetlere daha kolay erişebilme imkanına ulaşacaktır” diye konuştu

ÇEVREYE SAYGILI BİR DÜZEN
Cadde üzerinde faaliyet gösteren 16 işletmenin önlerindeki kamusal alanı nasıl kullanmaları gerektiğini içeren ilke ve esaslardan bazıları şöyle:

* İşletmeler, 2464 sayılı yasa kapsamında işgal harcını ödeyerek ve belediyesinden izin almak kaydıyla kendi cephelerinin önünde yer alan açık alanı kullanabilecek.

* İşletmeler kendileri için belirlenen işgal alanını 1 Mayıs – 30 Ekim tarihleri arasında haftaiçi-haftasonu 18.00 – 24.00 saatleri arasında kullanılabilecek. Bu saatler dışında alanda masa, sandalye bulundurulmayacak.

* Bina girişleri masa –sandalye v.b gibi unsurlarla kapatılamaz. Giriş –çıkışlar engellenemez. * Bina girişlerinde engelli kullanıcıların ihtiyaçları dikkate alınarak işgal alanının belirlenmesi esastır.

 * İşgal alanında yiyecek –içecek depolanması, sergilenmesi ve üretim kesinlikle yapılamaz.

* İşgal alanında gürültü ve rahatsızlığa yol açacak müzik yayını ve herhangi bir etkinlik yapılamaz. 

 
İzmir'de kırmızı bayrak gururu: Son durak Bergama!
 
Ramazan ve pide
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bostanlı halkı 12 Haziran 2017 Pazartesi 16:36

Bostanlı da esnaf istediği yere istediği masayı koyar,istediği saate kadar da dükkanını açık tutar..gürültü oluyormuş,sokaklar da geçecek yer yokmuş,evlerde huzur kalmamış kimsenin umurunda değildir maalesef..

Yorumu oyla      13      5  
12 Haziran 2017 Pazartesi 14:54

Dünyada da insanlar bu tip sokaklara masa atıp yemek yerler , AVM'nin en üst katında değil.

Yorumu oyla      13      7  
12 Haziran 2017 Pazartesi 10:55

Semtine göre hizmet ! Bazı yerler kazılır, aylarca öyle kalır, sıfır asfalt, böyle özel taşlar zaten hak getire; Bostanlı gibi yerlere de özel taş döşenir.

Yorumu oyla      15      6  
12 Haziran 2017 Pazartesi 10:33

Oraya yemek yemeye gidenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Mekanlar mekan olsa bari. Sokak orası yahu. Berbat.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kırmızı bayrak gururu: Son durak Bergama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve engellilerin ...
Çiçeğin Başkenti'nde bu kez de kiraz coşkusu
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ...
Konak Belediyesi'nden anlamlı proje: Deniz sevgisi engel tanımadı!
Kimi doğuştan, kimi sonradan engelli olan 30 cesur yürek, Konak Belediyesi ...
 
Ödemiş'te belediye çalışanları ve meclis üyelerini buluşturan iftar
Ödemiş Belediyesi, Ramazan ayında birlik beraberlik ve dayanışmanın artması ...
Urla yeni bir park daha kazanıyor
Urla Belediyesi kente bir yeni park daha kazandırıyor. Fen İşleri Müdürlüğünce ...
Bornova'da kırsal kalkınma tam gaz: Sırada arıcılık!
Bornova Belediyesinin yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda üreticilere ...
 
Konak Belediyesi'nden Halkapınar'a altın dokunuş
Geçmiş yıllarda bitpazarı ve kurban kesim alanı olarak kullanılan Halkapınar’daki ...
Karabağlar’da Ramazan bereketi
Karabağlar Belediyesi tarafından Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda düzenlenen iftar ...
Sakin Şehir'de büyük şenlik: İzmir akın etti!
Seferihisar’daki “Ata Ekmeği ve Armola Şenliği”ne İzmirliler adeta akın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva