HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Kasım 2012 Cumartesi - 13:21

Karşıyaka’da ‘en güzel karelerin’ ödül günü

Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği “Karşıyaka’nın Bir Başka Yüzü” konulu yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi, yarışma fotoğraflarının sergisi açıldı.

Karşıyaka’da ‘en güzel karelerin’ ödül günü

İZMİR - “Karşıyaka Uluslar arası Fotoğraf Günleri” kapsamında Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Fotoğraf çok şeyi anlatabilir. Sizler çektiğiniz kareler ile o anı en iyi şekilde yansıtıyorsunuz. Tarihe tanıklık edecek anları ölümsüzleştirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak 3. gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışması ile orijinal görüntüler kazandık. Gelecek yıllarda da tekrar edeceğiz.” Dedi. EFSA Başkanı Fenay Ulu fotoğrafa gönül verenlerin oluşturduğu derneğin özveriyle hizmet ürettiğini belirterek “ Bizlere destek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma birincisi Can Yücel, İkincisi Şimal Çağrıcı ve üçüncüsü Emrah Argın ile mansiyon kazanan üç fotoğrafçı ve EFSA ödülü alanlara plaket ve para ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve EFSA Başkanı tarafından verildi.

Konuşmalardan sonra yarışma fotoğrafları sergisi açıldı. Çeşitle ödüller alan 7 fotoğraf ile sergilemeye layık görülen 33 eserin sergisi büyük beğeni aldı. Yarışmanın kataloğu Karşıyaka Belediyesi tarafından bastırılarak fotoğrafçılara dağıtıldı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde ayrıca Türkiye Foto Muhabirleri Ege Bölge Temsilciliği tarafından “Haberin İçinden”, EFSA tarafından da “Portre” konulu fotoğraf sergileri açıldı.

Fotoğraf Günleri kapsamında ülkemizden 10 ayrı ilden, ayrıca Filistin, Gürcistan, Yunanistan ve İspanya’dan fotoğrafçıların katılımı ile iki gün boyunca söyleşiler, slayt gösterimleri ve fotoğraf üzerine paylaşımlar gerçekleştirilecek.
 
Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Karşıyaka’nın Bir Başkan Yüzü” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 42 fotoğrafçının 194 eseri jüri tarafından değerlendirildi. Yarışma’da Yan Yücel’in “Yelkenliler” adlı fotoğrafı birinciliği kazanırken, Şimal Çağrıcı’nın “Anıtta Tören” adlı fotoğrafı ikinci, Emrah Argın’ın “Dansçılar “ adlı fotoğrafı üçüncü oldu. Yarışmada Hakan Kuyumcu, Mehmet Yasa ve Emrah Argın mansiyon kazanırken, Şimal Çağrıcı ayrı bir fotoğrafı ile EFSA Özel ödülü kazandı. Yarışmaya katılan fotoğraflardan 33 adedi sergilemeye değer bulundu.

Türkiye Fotoğraf Sanatçılar Federasyonu onayıyla gerçekleştirilen yarışmanın seçici kurulu EFSA Yönetim Kurulu Başkanı-Fotoğraf sanatçısı Fenay Ulu, fotoğraf sanatçısı Erol Özdayı, Yar. Doç. Dr. Ahmet İmençer, fotoğraf sanatçısı Orçun Okur ile Karşıyaka Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Sözer’den oluştu. Karşıyaka’da gerçekleştirilen festivaller, şenlikler, spor yarışmaları ve etkinlikleri içeren yarışmanın sergisi 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 18.30’da Ziya Gökalp Kültür Merekzi’nde törenle açılacak. Yarışma birincisinin 2.500 TL, ikincisinin 2000 TL, üçüncüsünün 1500 TL, mansiyonların 750 TL ve EFSA Özel Ödülü’nün 250 TL ödülü ve plaketleri Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak tarafından verilecek.

           
Fotoğrafın kentin kimliğini yansıttığını ve gelece aktardığını belirten Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmalarının albüm kitaplarını basıyoruz. Kentimizin görünümünü geleceğe taşıyan fotoğraf karelerini topluma kazandırıyoruz. Farklı bir gözle bakarak en güzel açıyı ve ışığı yakalayan fotoğrafçılarımızın hepsini kutluyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sahne utancı: ‘Ödül canavarı’ oyun seyirci bulamadı
Türkiye'nin en iyi tiyatro oyunu seçilen ve bütün büyük ödülleri toplayan ...
Merakla beklenen 5 yeni film vizyonda
Pelin Esmer'in yönettiği ve Adana Altın Koza Film Festivali'nde beş ödül ...
Tanju Okan Karşıyaka'da şarkılarıyla anılacak
İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bas Tevfik Rodos, ...
 
Masaldan kitaba yolculuk
Toplumda giderek azalan kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını, çocukların ...
Karşıyaka’nın en güzel fotoğrafları belli oldu
Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle ...
Mustafa Balbay Silivri'den 6.kitabını da yayınladı!
Mustafa Balbay cezaevinde yazdığı 6. kitabında "Mektubunuz var. Anlatılan ...
 
İzmir’de Viyana rüzgarı esecek
Macaristan’ın ünlü piyanisti Gabor Csalog ile Karşıyaka Opera ve Tiyatro ...
Gangnam MTV Ödülleri'ni salladı
MTV Avrupa Müzik Ödülleri Almanya'da sahiplerini buldu. ABD’li şarkıcı ...
Mevlana çoşkusu Türkiye yollarında
‘Hazreti Mevlana’yı anma ve hoşgörü’ programı’ Aralık ayın da Türkiye’yi dolaşıyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva