HABERLER>SPOR
15 Ekim 2020 Perşembe - 14:47

Karşıyaka'da Büyükkarcı'dan şirketleşme açıklaması

Karşıyaka'da kulübün resmi youtube kanalında açıklamalar yapan Başkan Turgay Büyükkarcı, şirketleşme konusunda daha önce sözünü ettiği, taraftarlar ile camianın içinde yer alacağı şirketi Ocak 2021'de kuracaklarını söyledi.

Karşıyaka da Büyükkarcı dan şirketleşme açıklaması

Şirketleşme adına tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Büyükkarcı, "Yasalar gereği bütün kulüpler anonim şirket olacak. Bizim dernek kalma gibi bir lüksümüz olacak. Mali yılın tamamlanmasının ardından ocak ayının başında şirketimiz kurulmuş olacak. Taraftarımızın da içinde yer alabileceği bir şirket yapımız olacak. Bununla ilgili gerekli bilgilendirmeler ve açıklamalar yapılacak" diye konuştu. 

Yeni statla ilgili Ankara'da Gençlik Spor Bakanlığı'nda salı günü yaptıkları toplantıya değinen Büyükkarcı, "Karşıyaka Stadı için iki farklı siyasi görüş masaya oturup, hiç bir önyargı ve oy kaygısı gütmeden ortaklaşa Karşıyaka'ya destek vermek için hareket etme kararı alındı. Sayın Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çok teşekkür ediyorum. Bunun bir ilk olduğunu düşünüyorum. Stadın temeli atıldıktan sonra en önemli hamleyi yaptık diyebilirim. Mimarlarla mevcut proje üzerinde çalışmaya başladık. Bakanlığımız ve belediyelerimizle bunu bitireceğimize inanıyorum" dedi. 

"Yapılacak avam projesinin ardından maliyet hesapları yapılacak" diyen Büyükkarcı, "Stadyumun kapasitesi, ticari alanlarıyla ilgili mimarların çalışmalarının bitimiyle 15 gün sonra daha net açıklamalar yapabiliriz. İnşaat işinin tekniğinden anlamam, net konuşmam da doğru olmaz ancak benim kanımca en fazla 2.5 yıl içinde stadımıza kavuşuruz" şeklinde konuştu. Karşıyaka için bir dijital para çıkarma hazırlığında olduklarını da belirten Başkan Büyükkarcı, "Bunun anlaşmalarını yaptık. Önemli bir lansmanla tanıtımı yapılacak. Karşıyaka kendi parasına da kavuşuyor. İlk etap olarak 3.5 milyon adet olarak piyasaya çıkacak. Bu dijital parayla da kulübümüze katkı sağlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

BENCE TRANSFER YASAĞIMIZ YOK

Transfer yasağı ve stadyumla ilgili hiç bir zaman emin olmadan açıklama yapmadığını söyleyen Turgay Büyükkarcı, "Bence transfer yasağımız yok. Altyapıdan çok iyi oyuncularımız geliyor" dedi. Büyükkarcı, "Arkardaşlarımızın özgüvenleri yerine geldi. Maddi ve manevi sorunları yok. Sürekli, 'Forvet lazım' diyorlardı. Hakan Kuş'un son haftalarda attığı müthiş goller ve form durumu belli. Takım olarak iyi durumdayız. Yasağı kaldırmak istiyoruz ancak doğru mali yapıyı yerine getirmeden hareket etmemeliyiz. Doğru iş doğru zamanda yapılan iştir. Transfer yasağını kaldırmak içinde bir çalışma yapmadığımız anlamına gelmesin. Her zaman o konuyla ilgilide çalışmalarımız var ancak doğru zamanda olmadı" dedi.

BORÇ 10 MİLYON DOLAR     

Geçmişle hesaplaşma yerine ileriye bakmak istediklerini vurgulayan Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Geçmişle kavga etmek gereksiz enerji kaybı. Kulübün borcu geçmişten geliyor. Ancak hukuki olarak bir hamle yapılması mümkün değil. Geçmiş yönetimler genel kurulda aklanmışlar. Onun için biz geçmişten ders alarak yolumuza bakıyoruz. Yaklaşık 10 milyon Dolar borcumuz var. Borcun ne kadar olduğu değil, yönetilip yönetilmediği önemli. Biz göreve geldiğimizden beri hiç bir personelimize borcumuz yok. Bundan 4 sene önce bir çalışana işten çıkarken 27 bin TL ödenmemiş ve şimdi 300 bin TL borç oldu. Biz geçmişten ders alarak geleceği planlamanın peşindeyiz" diye konuştu.

MADDİ DESTEK YOK

Göreve geldikleri Ocak 2018 tarihinren beri fazla maddi destek almadıklarını dile getiren Turgay Büyükkarcı, "Futbolda final oynarken bir çok kişi şampiyonluk primi açıkladı. Ancak 1 TL gelmedi. Ya takıma inanmayarak şov amaçlı açıklandı ya da şampiyon olsaydık bile bu paralar ödenmeyecekti. Ben daha iyimser olarak unuttuklarını düşünüyorum. Final maçında Karşıyaka Belediyemiz ve Murat Polat başkanlığındaki futbol altyapı yönetimimiz şampiyonluk halinde vaat ettiği primleri kulübe bağışladı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Camiada çok ciddi iş insanları var maalesef destek alamıyoruz" şeklinde konuştu.

MAVİŞEHİR STATTAN SONRA
Karşıyaka Başkanı Büyükkarcı, Mavişehir'de belirlenen arazideki altyapı tesisi hayaline stat konusunda yol aldıktan sonra ağırlık vereceklerini açıkladı. Sportif olarak liglere iyi başladıklarını belirten Büyükkarcı, "Futbol, basketbol ve voleybolumuz iyi yolda. Çok yakında sözünü verdiğim iyi bir eskrim branşı kuracağız. Sportif başarıların yanı sıra tesisleşme hamleleri içinde çalışıyoruz. Çiğli'deki tesislerimizi baştan aşağı yeniledik. Mavişehir'deki arazi için çalışmalarımız sürüyor. Bakanımız ile yaptığımız toplantıda Karşıyaka'nın sahip olması gereken bir alan olduğu bildirdim. Olumlu baktılar ancak şu an önceliğimiz stadyum. Stat konusunda yol alınca ağırlığı Mavişehir'deki araziye vereceğiz" açıklamasını yaptı.

HATIRA KOMBİNESİ ÇIKIYOR
"Taraftarımızdan gelen istek üzerine hatıra kombine kampanyası yapacağız" diyen Büyükkarcı, "Öyle bir taraftarımızı var ki gidemeyeceği maç için hatıra kombine kampanyası için bize baskı yapıyor. İnandığı ve güvendiği sürece destek olmak için çırpınan bir taraftarımız var" dedi. Büyükkarcı, kulübün hesaplarını divan yönetim kuruluna açıklayıp şeffaf olduklarını söyledi. (DHA)

 
Enstitü Caddesi artık tek yön!
 
Göztepe önce durduracak sonra vuracak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 futbolcuda daha koronavirüs çıktı!
Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'da 3 futbolcunun daha yeni tip ...
A Milli Takım Sırbistan'la yenişemedi
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup dördüncü maçında Sırbistan ...
Beşiktaşlı futbolcunun korona testi pozitif çıktı!
Beşiktaş'ta Ganalı futbolcu Bernard Mensah'ın yeni tip corona virüs (Covid-19) ...
 
Sepil: Kulüplerde çok ciddi bir gelir azalması var
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, kulüplerde çok ciddi bir ...
Sağlam: İki futbolcumuzun koronavirüs testi pozitif
Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Veli Çetin ve Ange Plumain’in ...
Altınordu, Adanaspor'a kaybetmiyor
TFF 1'inci Lig'de cumartesi günü deplasmanda Adanaspor'la karşılaşacak ...
 
Bucaspor 1928'de Arıkan'ın ilk heyecanı
Misli.com 3'üncü Lig 1'inci Grup ekiplerinden Bucaspor 1928'de Tolga Doğantez'in ...
İldiz'den Regattin'e 'hazır ol' talimatı
TFF 1'inci Lig'de cumartesi günü evinde oynayacağı Adana Demirspor maçının ...
Karşıyaka'da Tolungüç farkı
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta zirve ortağı Karşıyaka'da teknik direktör ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva