HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2014 Perşembe - 12:13

Karşıyaka’da Akpınar dönemi: Doğum gününde ve o kravatla!

Yüzde 71’lik oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar doğum gününde göreve başladı. Akpınar, Konya’nın Ereğli ilçesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan babası merhum Kenan Akpınar’ın belediye başkanlığına başladığı ilk gün kullandığı kravatı ‘uğur olsun’ diye taktı.

Karşıyaka’da Akpınar dönemi: Doğum gününde ve o kravatla!

EGEDESONSÖZ -  30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde İzmir’de rekor oyla zafere uzanan Karşıyaka’nın yeni Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar iş başı yaptı!

Sandıktan yüzde 71’lik oranla birinci çıkan Hüseyin Mutlu Akpınar mazbatasını aldı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Akpınar dışında meclis üyesi seçilen CHP’den 33, AK Parti’den 4 isim de mazbatalarını aldı.

Akpınar törenin ardından Karşıyaka Belediyesi’ne geldi. Belediye çalışanları, partililer ve vatandaşlardan oluşan kalabalık Akpınar’ı belediye binası girişinde karşıladı.



Karşıyaka’da iki dönem belediye başkanlığı yapan ve görevi 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte devreden Cevat Durak, Akpınar’a çiçek verdi.

Akpınar aynı zamanda doğum günü olan 4 Nisan’da resmen göreve başlarken, 1977-1980 ve 1994-1999 yılları arasında Konya'nın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığı yapan babası Kenan Akpınar’ı belediye başkanlığına başladığı ilk gün taktığı kravatıyla andı. Akpınar’ı annesi Sebahat Hanım, eşi Zehra hanım ve halası Nime Hanım da yalnız bırakmadı.
 
BABAM GİBİ HALKTAN KOPMAYACAĞIM!
Belediye binası girişinde konuşma yapan Akpınar, görevi devraldığı Durak’ın 10 yıl boyunca başarılı işlere imza attığını söyledi. Gençlik kollarından başlayarak tırnaklarıyla kazıya kazıya bugünlere geldiğini söyleyen Akpınar, “Siyasette emek vermek duruş göstermek sizi bir noktaya getiriyor. Mutlu bir günü yaşıyoruz bugün. Ülkenin içinde bulunduğu durum ortada… Karşıyaka’dan Türkiye’ye mesaj vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karşıyakalılara söz verdik.Rol model olacağız. Bekle bizi Türkiye” dedi. Babası merhum Kenan Akpınar’ın Konya’nın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu ilk gün kullandığı kravatı uğur olsun diye kendisinin de taktığını söyleyen Akpınar, “Babam halktan hiç kopmamıştı. Bende halktan hiç kopmayacağım. Adaletli ve eşit olacağım. Sözümüz söz. Mutlu Karşıyaka için hep birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.


 
DURAK: ÇALIŞMALARIMIZIN SEMERESİ AKPINAR’IN BAŞARISI!
10 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini yürüttükten sonra koltuğu kendisi gibi CHP’li Akpınar’a devreden Cevat Durak, “10 yıl boyunca Karşıyakalıların ve partililerin başını öne eğdirmedim. Bayrağı 10 yıl boyunca en yukarıda tuttum. Benden daha genç olan ve daha başarılı olacağına inandığım bir isme görevi devrediyorum. Herkese 10 yıl boyunca verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. 10 yıl kocaman bir dönem geçti. Her gün çok güzel şeyler yaptık. Yaptığımız çalışmaların başarısını semeresini Akpınar’ın başarısıyla aldık. Bu başarı diliyorum daha da artacak. Aynı partiden bir kişiye belediye başkanlığı koltuğunu teslim ediyorum. Yüzünün akıyla bu görevi yapacağından eminim” dedi.


 
PASTALI KUTLAMA
Belediye binası önünde yapılan konuşmaların ardından Akpınar ve Durak başkanlık makam odasına geçti. Akpınar’ın aynı zamanda doğum günü olması nedeniyle pasta kesildi. Pastanın ilk dilimi Akpınar eşi Zehra Akpınar’a yedirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muallapsk 5 Nisan 2014 Cumartesi 14:04

Koltuğunu dolduran bir başkan olmasını diliyoruz.Bu da tarafsız gerçek denetimler ve hizmet anlayışının daha kaliteli hale getirilmesi ile mümkün.Yönlendirilmek yerine,yönlendirmeleri iyi yapmak durumunda.İşin en zor tarafı da bu sanıyorum.Yerleşik düzenler de değişiklik yapmak,en zorudur.Aceleye gelmez.Önce her şeye objektif bakabilmek ve objektif olabilecek bir ekip gerekir! Sorası iyi niyet ve çok çalışmakla giderilebilir.Yolu açık,önü aydınlık olsun.Umarım seçimde ki başarısını,seçim sonrası da devam ettirebilir.Zamn gösterecek!

Yorumu oyla      11      5  
Şarlo 3 Nisan 2014 Perşembe 23:01

Bu kibarca yapılan tören,yakıştı Sayın Durak'a

Yorumu oyla      13      5  
ALİ UYANIK 3 Nisan 2014 Perşembe 18:32

EMEĞİN DEĞERİNİ..GÖSTERDİN...KENAN ABİ GİBİ YÜREKLİ VE ÇALIŞKANSIN...BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM.DOĞUM GÜNÜN KUTLUYOR...SEVİNCİNİZİ VE COŞKUNUZU SEVGİYLE PAYLAŞIYORUM....

Yorumu oyla      24      7  
Yasemin PARMAKSIZ 3 Nisan 2014 Perşembe 13:27

Seninle gurur duyuyoruz Başkanım. Yolun açık olsun...

Yorumu oyla      45      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da ikinci Gönenç dönemi başladı
30 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, yeniden Bergama ...
Ve Urla’da Sibel Uyar dönemi resmen başladı
30 Mart yerel seçimlerinde Urla’nın ilk kadın belediye başkanı olan CHP’li ...
İzmir'in başkanlarından iş başı: Mazbata mesaisi
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve belediye meclis üyeleri ...
 
Başkan İnce'ye ilk ziyaret muhtarlardan
Güzelbahçe'nin 12 mahalle muhtarı, yeniden belediye başkanlığına seçilen ...
İzmir’in NASA’sı: SCADA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su dağıtım ağını tek ...
Çeşme'nin yeni başkanı mazbatasını aldı
Çeşme Belediye Başkanı seçilen CHP’li Muhittin Dalgıç mazbatasına aldı. ...
 
İzmir'de Bütünşehir isyanı: Taşeron işçiler yargıya gidiyor
Yerel seçimin ardından yasa gereği kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nin ...
Büyükşehir'den bebekli annelere metro jesti
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu’nun Konak ve Üçyol İstasyonları’nda ...
İzmir’de yeni hedef 'erişilebilir' turizm
Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva