HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2013 Çarşamba - 13:14

Karşıyaka’da 11.kurdele: Modern kurban kesim yeri

Karşıyaka Belediyesi, bir gün önce gerçekleştirdiği açılışların ardından, bu yıl ki 11. Açılışını da yaptı. Karşıyaka Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri, CHP İzmir Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın da katıldığı törnele açıldı. Hijyen koşullarda hayvan satışı ve kesiminin yapılacağı tesisin açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yıllardır ihmal edilen bu kenti, yatırımlarla buluşturmak bizim boynumuzun borcu. Dokuz yıldır bunu yapıyoruz” dedi.

Karşıyaka’da 11.kurdele: Modern kurban kesim yeri

İZMİR - Açılış törenine CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Milletvekili Aytun Çıray, Başkan Durak’a övgülerini dile getirirken, “Buraya gelirken, gurur duyarak geldim. Buraya gelirken eserler sinsilesi içinden geçerek geldik. CHP tarihe esefle değil, eserleriyle geçecek bir partidir. Sayın Başkanı kutluyorum. Yeni bir Karşıyaka yaratılmış. Türkiye en azından 3. Dünya ülke görüntülerini en azından burada yaşamayacak” diye de ekledi.
 
Çıray, hükümetin Suriye konusundaki politikalarını da eleştirerek, “Biz, İslam için, insan öldürülmesine, savaşılmasına karşıyız. Elhamdürüllah bizim İslam anlayışımız budur. Hayalperest bir Başbakan Türkiye’yi savaşa sokmaya çalışıyor. Suriye Türkiye’nin milli meselesi değildir. Suriye’de bir tek çocuğumuz şehit olursa bu cinayettir. İzmir’in kurtuluşunu yaşadık. Ama bazıları bunun anlamını anlayacak durumda değil. Kendi resmi tarihlerini yazmak istiyorlar, ama Türk milleti buna izin vermez. Başbakan, kendi hayalini kurduğu Cumhuriyet’in cumhurbaşkanı olmak istiyor. Bunun yolunun da İzmir’den geçtiğini biliyor. Ama İzmir buna geçit vermeyecektir. Bazı kişiler, hala kurtuluş Savaşında kurtulan İzmir’i işgal edemediyse, İzmirlilerin kurtuluş savaşını yapanları çok iyi anlamasındandır. CHP önümüzdeki seçimleri, burada açık farkla alacaktır. Yerel bir yüksek siyaset üreterek, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakanlığa taşımalıdır. Biz bu ülkeyi yönetecek bilgi ve kadroya sahibiz. Sayın Başkan sizin yaptıklarınız bunun somut göstergesidir” dedi.
 
Başkan Durak ise konuşmasında, tesisin yapıldığı bölgenin 9 yıl içinde geçirdiği dönüşüme vurgu yaparak, “Düne kadar mezbelelik bir bölgeydi. İstinat ve dere ıslah çalışmalarıyla, temelini attığımız, açtığımız tesislerle bambaşka bir görünüme kavuştu. Her bir tesisle, bir ihtiyacı karşılamanın gururunu yaşıyoruz. Yıllarca ihmal edilen bu kenti, yatırımla buluşturmak, bizim boynumuzun borcu. 9 yıldır da, bunu yapıyoruz. 600 milyon liranı üzerindeki yatırımla, hayata geçirdiğimiz 350 proje, kentte, bir büyük dönüşümün, yolunu açmış oldu. Karşıyaka’yı hizmetle buluşturma koşusunda önemli bir mesafeyi kat ettik. Ancak, daha yapılacak çok işimiz var. Bu nedenle de; projeler üretmeye devam ediyoruz. Üretmekle kalmıyor, bunları hayata geçirmek için de, geceli gündüzlü çalışıyoruz. Ben buradan, bir kez daha, projelerin hayata geçirilmesinde, olağanüstü çaba gösteren, Karşıyaka Belediyesi’nin her bir çalışanına, teşekkür etmek istiyorum. Emeğinize sağlık. Bugün, açılışını yapacağımız, Kurban Satış ve Kesim Yeri ile önemli bir ihtiyacı karşıladığımıza inanıyorum. Bu tesisle, Karşıyaka’da, artık, her Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan, 3. Dünya ülkesi görüntülerine de önüne geçmiş olacağız. Buna rağmen, bu tesisin dışında hayvan satışına izin verilmesine, vatandaşlarımızın da tepki göstereceğine inanıyorum. Böylelikle, vatandaşlarımızın, dini inançlarını, daha hijyen, sağlıklı ve modern ortamlarda yerine getirmesini de sağlıyoruz. Karşıyakamız’a da bu yakışırdı, diyor, tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selami Turan da, “Bu tesise emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bir ricam var başkandan, diğer belediye başkanlarına da bu tesisi gösterip, onlarında ilçelerinde yapmasını öneriyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte Karşıyaka Belediyesi Kruban ve Kesim Yeri’nin açılışını yaparak, tesisi gezdi.
 
KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ CANLI HAYVAN PAZARI
Karşıyaka Belediyesi Adaklık, Kurban Satış ve Kesim Yeri 1250 küçükbaş, 400 büyükbaş hayvan kapasitesindedir. Yağmur ve güneşten korunaklı çatı sistemi, temiz ortamı sağlayan hijyen özelliklere sahip zemini ve giderleri bulunmaktadır.
 
Hayvanlar için ayrı padoklar, içlerinde suluk ve yemlikleri mevcuttur. Ayrıca uzun süre kalacak hayvanlar için yem depoları da bulunmaktadır.
 
Kurban Bayramlarında artan hayvan satış ve hijyen ortamda kesim taleplerini karşılamaya yönelik kullanılacaktır. Kurban satışları dışında adaklık satışı ve canlı hayvan pazarı olarak da kullanılacaktır. Bu şekilde kent içinde kaçak ve hijyen olmayan koşullarda kesimlerin de önüne geçilecektir.
 
Karşıyaka’ya bağlı Yamanlar ve Sancaklı köyleri halen hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Bu merkez, köy halkımızın geçimine katkı sağlayacaktır.
 
Hayvan girişlerinde dezenfeksiyon çukurları yapıldı. Bu uygulama ile hayvanların hastalık riskleri azaltılmaktadır. Ayrıca riskli veya hasta hayvanlara karşı karantina bölümü oluşturuldu. Araçlarla gelen hayvanlar için özel rampalar kuruldu.
 
Hayvan sahipleri için kafeterya, ilkyardım ofisi, tuvaletler ve konaklama yeri hazırlandı.
 
Kurban bayramlarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrı ayrı kesim yerleri yapıldı.
 
Tesis, Kurban Bayramı dışında, yılın geri kalanında ise, Canlı Hayvan Pazarı olarak hizmet verecektir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zümra 11 Eylül 2013 Çarşamba 18:36

Elinize sağlık başkan... bu iş harika oldu. İnşallah kaymakamlık başka yerlere izin vermezde, sadece burada kesim olur.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekor canavarı kupaları İnce'ye getirdi
Memoriad Dünya Zihinsel Matematik ve Hafıza Olimpiyatı'nda 495 rakamı ...
Karşıyaka'ya 8. kardeş şehir Piran oldu
Karşıyaka Belediyesi’nin 8. Kardeş Şehri Slovenya’dan geldi. Slovenya’nın ...
İzmir’de ‘64.8 milyonluk’ yeni bir yaşam yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi, içinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ...
 
'Tarihe Saygı'da büyük ustaya büyük ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
Bornova'nın süper stadı 550 güne hazır!
Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı Doğanlar Stadyumu’nun ihalesi ...
Gana’dan İzmir’e: Kardeşimiz olun
82. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Türkiye’ye gelen Gana heyeti İzmir’e hayran kaldı.
 
Aliağa'yı canlandıracak proje tamamlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına ...
Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dava ...
Kürüm’e Balkan Kulübü rozeti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, geçtiğimiz Mayıs ayında kuruluşunu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva