HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2021 Salı - 11:09

Karşıyaka Çarşı’da ‘Tasarım Maratonu’ başlıyor

Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen projenin en önemli etaplarından biri olan “Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu” 2 Ağustos’ta başlıyor. Üç hafta sürecek maratona Türkiye’nin dört bir yanından 90 üniversite öğrencisi katılacak ve en iyi Çarşı tasarımını ortaya çıkarmak için çalışacak. Ünlü mimarlar ve önemli akademisyenler de sunumlarıyla gençlere rehberlik edecek. Maraton sonunda jüri tarafından seçilecek olan en başarılı tasarımlar, Çarşı için hazırlanacak uygulama projesine de ışık tutacak.

Karşıyaka Çarşı’da ‘Tasarım Maratonu’ başlıyor

Karşıyaka Çarşısı için 2 - 22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu; TMMOB’a bağlı Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın İzmir şubeleri ve DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden akademisyenlerin paydaşlığında gerçekleştirilecek. Oluşturulan Danışma Kurulu tüm etkinlik süreçlerini birlikte yönetirken, Türkiye’nin farklı kentlerinden ünlü mimarlar ve akademisyenler de sunumları ile maratona katkı sağlayacak. Katılımcılar ise Ankara’dan Malatya’ya, İstanbul’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerin mimarlık, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı ve endüstriyel tasarım bölümlerinde 3. ve 4. sınıfta okuyan 90 gençten oluşacak. Organizasyona Karşıyaka’nın tarihi Havra binası, son hafta da Yamanlar’daki Gençlik Merkezi ev sahipliği yapacak.

SAHADA ÇALIŞACAKLAR
Ekipler halinde çalışacak olan gençler; DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından Çarşı’nın durumunu tüm yönleriyle ortaya koyan rapor ışığında tasarımlarını yapacak. Ayrıca gençler sık sık sahaya inerek esnaf ve vatandaşların da görüşlerini alacak. Üç hafta sonunda jüri tarafından tüm tasarımlar değerlendirmeye alınacak ve dereceye girenlere ödüller verilecek. En iyi tasarımlar, Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı’nın revizyonu için hazırlanacak uygulama projesi için de yol gösterici olacak.

“BİRLİKTE HAYAL EDECEĞİZ”
Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için çok önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemi Tugay “Çarşı için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin çok değerleri akademisyenleri bir sonuç raporu hazırlamıştı. Tarihinden fiziksel özelliklerine, ticari yapısından kültürel değerlerine kadar tüm yönleriyle Çarşı’nın fotoğrafını ortaya koyan bu rapor doğrultusunda revizyon için yürüteceğimiz temel stratejileri ve müdahale kararlarını belirlemiştik. Şimdi de bu verilerden hareketle, hayallerdeki Çarşı’yı tasarlamak için yeni bir sürece başlıyoruz. Uzman isimlerin rehberlik edeceği gençlerimizin çok başarılı tasarımlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bunun için çok mutlu ve heyecanlıyım. Tüm katılımcı gençlerimize başarılar diliyor, katkı veren akademisyenlerimize ve meslek odalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Buca’nın kritik noktası 1 ay kapalı!
 
Yapılandırma hüsranı… CHP’li Bakan’dan iktidara: Halktan tamamen koptular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın kritik noktası 1 ay kapalı!
İZSU Genel Müdürlüğü'nün Buca’da sürdürdüğü su baskınlarını önlemeye yönelik ...
9 Eylül Yarı Maratonu için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir spor kentine ...
Buca'da oryantiring yarışına davet var
Bucalı gençler, Kaynaklar’ın doğal arazi koşullarında haritayla yön bularak ...
 
Krize neden olmuştu… Akvaryum Kafe'deki TİS sürecinde son durum ne?
Çiğli Belediyesi iştiraki olan Çiğli Gıda Şirketi tarafından işletilen ...
Selçuklular kültür ziyafeti yaşadı
Selçuk Efes Kent Belleği üç kadın sanatçının renkli etkinliğine ev sahipliği yaptı.
İzmir’in 10 mahallesi bu haberi bekliyordu… Bakanlık onay verdi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’de ilan ettiği en büyük kentsel ...
 
Konak'ın projelerine AB'den destek
Konak Belediyesi’nin gençlerin istihdam olanaklarının ve yerel yönetimlerde ...
Kınık domatesi marka oluyor
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Kınık domatesi"ne coğrafi işaret ...
Karabağlar'da çocuklar kitaplıkta buluşuyor
Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, yaz tatilini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva