HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2013 Pazar - 12:05

Karşıyaka aday adayı Sarıgöl’den sert 'Şemikler' çıkışı

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ekrem Sarıgöl, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan fakat yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle yarım kalan Şemikler Alt Geçit İnşaatı şantiye alanına gitti. Mahalle Muhtarı Bahar Zengin’i de ziyaret eden Sarıgöl, “Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapamadı. Halk aylardır mağdur. Belediyenin ihaleyi verdiği şirketi kontrol etmesi lazım. Her iş maalesef böyle. Bir işi de tam yapsınlar yeter” dedi.

Karşıyaka aday adayı Sarıgöl’den sert  Şemikler  çıkışı

İZMİR - AK Parti Karşıyaka’da belediye başkan adaylığına talip olan Meclis Üyesi Ekrem Sarıgöl, alana indi. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Sarıgöl, ulaşım sorunu ile gündeme gelen Şemikler’de ziyaretlerde bulundu. Mahalle Muhtarı Bahar Zengin’den yarım kalan yaya yolu alt geçit inşaatı hakkında bilgi aldı.  Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, şartnameye göre Temmuz Ayı’nda bitirilmesi gereken inşaatta yaşanan sorunları dinleyen Sarıgöl sorumluları göreve çağırdı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın problem ile ilgilenmediğini anlatan Sarıgöl, “Belediye meclis toplantısında konuyu tekrar gündeme getireceğiz. Daha önce ilçe belediye başkanı ‘yetkimiz yok, büyükşehir yapıyor’ dedi. İyi de siz aynı partiden değil misiniz? Birbirinizle hiç mi bağlantınız yok. Ortada bir koordinasyon sorunu var. İlçe belediyesi, Büyükşehir’e bu sorunu niye taşımaz? Çıkıp ‘sorumluluğumda değil’ demek yerel yönetimleri sorumluluktan kaçıramaz” diye konuştu.

ŞİRKETİ İNCELESEYDİNİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ihalelerde olduğu gibi bu ihalede de işi en düşük teklif verene teslim ederek topu taca attığını belirten Sarıgöl, “Belediye bir kamu kurumudur. Yetkili organları işleri yapmak için ihale yapar. Bu ihaleye şirketler girebilirler. 10 lira bedeli olan bir işi bir şirket çıkıp da ‘5 liraya yaparım’ derse olmaz. Zaten bunu yapamayacağı belli. O yüzden kurumun ihaleyi yapan olarak inisiyatif kullanması, fiyat teklifi sorgulaması yapması, firmanın bu işi yapıp yapabileceğine bakması gerekir. Yoksa işler böyle yarım ve eksik kalır. Ne yazık ki belediyenin tüm işlerinde hata çıkıyor, eksik oluyor. Bir işi de tam yaptıklarını göremedik” dedi.

SORUNU GİDERİN
Büyükşehir Belediyesi’nin süre geçmesine rağmen ikinci ihaleyi bile yapamadığını anlatan Sarıgöl, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katkıları ile TCDD ve Büyükşehir Belediyesi 80 kilometrelik Aliğa-Menderes Hattı’nı yaptı. Şu anda sistem gayet iyi çalışıyor. Projenin Güney’de Torbalı ve Selçuk’a, Kuzey’de ise Bergama’ya kadar uzatılması çalışmaları ise sürüyor. AK Parti hükümetinin kentimize bakışı sayesinde bugün en büyük sorun olan ulaşım çözüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken çok iş var. Şehir merkezlerinde otoparklar yetersiz. Kaldırımlar araç işgalinden geçilmiyor. Bağlantı yolları ve kavşak düzenlemeleri de sorunlu. İZBAN’ın Karşıyaka Şemikler Bölgesi’nde ciddi geçit sorunu var. Halk yıllardır buradan karayolu alt geçidi talep ediyor. Eylemler ve tepkiler olmasına rağmen sorumlular çağrıları bir türlü ciddiye almadı. Halen iptal edilen ilk ihale ve sözleşme süreci hakkında vatandaşa bilgi verilmiş değildir. Muhtarlığın kapısına dayanan insanlar sorumlu bulamıyor. Belediye bu sorunu en hızlı bir şekilde gidermelidir” dedi. Sarıgöl, bugünün teknolojisi ile İstanbul’da deniz altında Marmaray Tüp Geçit Projesi yapıldığını fakat belediyenin 5 metre genişliği olan raylı sistemin altından geçemediğini söyledi.

SÜREKLİ ARIZA OLUYOR
Ziyarette, konunun çözülmesini isteyen Mahalle Muhtarı Bahar Zengin de, “Burada iki firma değiştirilmesine rağmen bir metre yol alınamadı. Yeniden ihale yapılacak. İnsanlar önceden yapılan yaya üst geçidinden geçemiyor. Asansörler sürekli arızalanıyor.  Vatandaş sürekli bize gelip projenin ne aşamada olduğunu soruyor. Aslında proje Nergiz’den yer altına girip Çiğli’ye kadar gitmesiydi. Maalesef olmadı.  Şemikler ikiye bölündü. Bizim talebimiz meselenin çözülmesidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül’den bir ilk: Görev başındayken…
Görev başındayken Hacca gidecek ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, İfrat Haccı yapacak.
Anayasa masası: AK Parti’den CHP’ye 'tutuklu vekil' resti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Anayasa Uzlaşma ...
Bakan Bağış'tan dış basına Erdoğan yanıtı
International Herald Tribune yanıt veren AB Bakanı Egemen Bağış, "Başbakanımız ...
 
Tekin'den Gaziemir'de anlamlı bayram mesajı
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşmada konuşan ...
CHP İzmir’e bin taze kan: Rozetler Tekin’den
CHP’ye katılan yaklaşık bin kişi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
CHP Bayraklı’da bayram krizi!
Bayramla törenlerini Kurban Bayramı’ndan önce yaparak il ve ilçelerde ...
 
CHP’de bayramlaşma gündemi seçim: Kim/ne mesaj verdi?
Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde ...
MHP Karşıyaka’dan ‘Andımız’ protestosu
Başbakan Erdoğan’ın demokrasi paketini açıklamasıyla Andımızın ilkokullardan ...
Bahçeli’den ‘Kürtçe bayram mesajı’ yorumu: Arkadaşımız…
MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'li Fethiye Belediye Başkanı'nın Kürtçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva