HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2016 Çarşamba - 14:50

‘Karlov suikastı’ operasyonu raporu: İzmir ve Aydın’da kilit isimlere gözaltı

İzmir ve Aydın'da, gözaltındaki 12 kişinin işlemlerinin sürdüğü açıklandı. Aydın'da gözaltında bulunan, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısı olan FETÖ davasından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış Hasan Furuncu ile İzmir'deki Süleyman Ergen'in kilit isimler olarak değerlendirildiği belirti

‘Karlov suikastı’ operasyonu raporu: İzmir ve Aydın’da kilit isimlere gözaltı

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastla ilgili yürütülen soruşturmanın iki önemli noktası durumundaki İzmir ve Aydın'da, gözaltındaki 12 kişinin işlemlerinin sürdüğü açıklandı. Aydın'da gözaltında bulunan, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısı olan FETÖ davasından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış Hasan Furuncu ile İzmir'deki Süleyman Ergen'in kilit isimler olarak değerlendirildiği belirtildi. Polis okulundaki öğrencilerin 'Abi'si olduğu belirtilen Ergen'in babası Ali Ergen ile kardeşi Mustafa Ergen de İzmir'deki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

- İZMİR'DEKİ FETÖ OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA: O 'ABİ'NİN KARDEŞİ DE VAR!

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenledikten sonra ölü ele geçirilen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesiyle olan bağlantılarına yönelik İzmir ve Aydın'daki soruşturmalar sürüyor. Aydın Söke'de yapılan ilk operasyonda, polis memurunun babası İsrafil Altıntaş, annesi Hamidiye Altıntaş, üvey kız kardeşi Seher Altıntaş ile dayıları Hüseyin Furuncu, dayısının eşi Sevinç Furuncu ve diğer dayısı Hasan Furuncu gözaltına alındı.


İzmir'de yürütülen operasyonda ise, polis memurunun, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda okuduğu 2012-14 yıllarında, bağlantıda bulunduğu kişilere operasyon yapıldı. O zaman okulun yemekhanesinde görev yapan ancak FETÖ üyelerinin de ağabeyi durumundaki Süleyman Ergen'in de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında polislerin de bulunduğu ifade edildi. Ancak bu konuda açıklama yapılmadı.

"KİLİT İSİMLER DAYI VE FETÖ AĞABEYİ"
Sorguları Aydın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde süren polis memurunun yakınları için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmenin yapıldığı açıklandı. Ana soruşturmayı yürüten Ankara savcısının vereceği karara göre gözaltındaki kişiler ya bu ile gönderilecek ya da Aydın'da adliyeye çıkartılacak. İzmir'deki operasyonda gözaltına bulunan 6 kişi için de benzer bir uygulamanın olacağı ifade edildi. Bu iki ildeki iki isim ise polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'a yönelik araştırmanın kilit isimleri oldu. Bunlardan birisi saldırganın dayısı Hasan Furuncu oldu. Furuncu'nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra müdürlüğünü yaptığı FETÖ bağlantılı okulun kapatıldığı, kendisinin de gözaltına alındığı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısıyla bağlarından dolayı FETÖ'ye katılmış olabileceğine yönelik polisin değerlendirmelerinin bulunduğu ifade edildi. Bunların yanı sıra ikinci isim ise İzmir'de gözaltında bulunan Süleyman Ergen oldu. Yemekhanede görevli gibi gösterilen Ergen'in, polis okulunda FETÖ üyesi olan öğrencilerinin ağabeyliğini yaptığı, onları sohbetlere götürdüğü ortaya çıktı. Süleyman Ergen'in babası Ali Ergen'in İzmir'de FETÖ bağlantılı Dinler Arası Diyalog Merkezi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı tespit edildi. Süleyman Ergen'in kardeşi Mustafa Ergen de, FETÖ üyelerinin yönetiminde bulunduğu Akyaka Vakıfı üyeliğinden gözaltına alındığı ortaya çıktı. Örgüt adına faaliyette bulunan Mustafa Ergen ise, hakkındaki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra bugün adliyeye gönderildi. (DHA)

 
İzmir’in yeni ulaşım üssü ‘şekillendi’: İşte kazanan proje
 
Hanefi Avcı o davanın yenilenmesini istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık açıkladı: Askerlik tecilleri iptal mi?
Sosyal medyada yaşanan 'askerlik tecilleri iptal mi oldu' sorusuna en ...
'Menfez Paşa'sından çelişkili ifadeler!
"FETÖ'nün suikast timi"nde yer alan "paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya ...
Karlov suikastını 120 kişilik ekip araştıracak
Rus büyükelçi Karlov'un öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililer ile ...
 
Suikastçı neden sağ yakalanamadı?
Rusya Büyükelçisi Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın olay yerine ...
İzmir’de FETÖ’nün sağlık yapılanmasına operasyon!
Sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları ileri sürülen 14 kişi yakalandı.
İzmir Adliyesi önünde 3 kuru sıkı silah yakalandı
Adliye Sarayı Karakol Amirliği'nde görevli polis memuru, şüphelendiği ...
 
Silah arkadaşlarından tabutun önüne 4 mermi...
İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
Fırat Kalkanı'ndan kara haber: 4 asker şehit
Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentindeki şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ...
İzmir sularında yasa dışı geçiş operasyonu!
Dikili açıklarında botla Yunanistan'a geçmeye çalışan 37 yabancı uyruklu yakalandı.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva