HABERLER>EGE
3 Şubat 2020 Pazartesi - 16:09

Karısını zincirle boğarak öldüren cani kocaya 20 yıl hapis cezası!

Aydın'ın Efeler ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Öztürk'ü (45) elinden bıçakla yaralayıp, ardından zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk'ün (51) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti sanık Öztürk'e 20 yıl hapis cezası verirken, Zeynep Öztürk'ün ailesi mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Karısını zincirle boğarak öldüren cani kocaya 20 yıl hapis cezası!

Efeler Mahallesi'ndeki 2'nci Sanayi Sitesi'ndeki dükkanında inşaat malzemeleri satışı yapan 1 çocuk babası Ercan Öztürk, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Zeynep Öztürk ile boşanmaya karar verdi. Geçen 3 Nisan'daki boşanma davası öncesinde Ercan Öztürk, iddiaya göre, daha önce işyerini üzerine yaptığı eşinden tapuyu kendisine devretmesini istedi. Zeynep Öztürk bunu kabul etmeyince, geçen 22 Mart'ta, ikili arasında iş yerinde tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İşyerinin kepengini indiren Öztürk, çocuğunun annesi Zeynep Öztürk'e elindeki bıçak ve zincirle saldırdı. Boğuşma sırasında Zeynep Öztürk elinden yaralandı. Ercan Öztürk'ün boğazına doladığı zincirden kurtulmayı başaramayan Zeynep Öztürk, boğularak can verdi. Sağlık ekiplerini arayan Ercan Öztürk, ardından da polisi aradı. Ercan Öztürk gelen polis ekibine teslim oldu. Zeynep Öztürk'ün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Efeler ilçesinin kırsal Savrandere Mahallesi'nde toprağa verildi.

'ÇOK PİŞMANIM'
Öztürk hakkında, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanık Ercan Öztürk, avukatı, öldürülen Zeynep Öztürk'ün babası Ahmet Adlı, kardeşi Osman Adlı, Adlı Ailesi'nin avukatı ve CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz katıldı. Mahkemede avukat ve tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Ercan Öztürk ifade verdi. Sanık Öztürk, pişman olduğunu belirtip, "Keşke bu olay yaşanmasaydı. Hem kendisinden hem de ailesinden özür diliyorum. Zeynep, dükkana gelmese bu olay yaşanmazdı" dedi. Son sözü sorulan sanık Öztürk, "Takdir mahkemenindir" diye karşılık verdi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Öztürk'e 20 yıl hapis cezası verdi.



'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'
Duruşma çıkışında, mahkemenin verdiği kararı kabullenemediklerini, itiraz edeceklerini belirten öldürülen Zeynep Öztürk'ün babası Ahmet Adlı, "Bizim istediğimizin çok altında bir ceza verdiler. Kızımın çok seveni vardı. 100 yıl ceza bekliyordum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bir üst mahkemeye itirazda bulunacağız" dedi. Osman Adlı da , "Ablamı öldüren kişiye müebbet hapis cezası verilmesini bekliyorduk. Bu dava sonucunda sütten çıkmış ak kaşık gibi oldu. Daha önceki darp raporları göz önünde bulundurulmuyor. Neymiş başkasından gelen bir mesaj varmış eğer mesajla insan öldürülüyorsa herkes birbirini öldürsün. Bu olay bu kadar basitse sanığa 20 yıl vereceklerine, serbest bıraksınlar bundan daha iyi olurdu" diye konuştu.



'KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ise, olayın yaşandığı ilk günden beri Adlı Ailesi ile temasta olduklarını belirtip, "Duruşmaları takip etik. Ama maalesef adalet yine erkekten yana oldu. Olayı tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi namus cinayetine çevirdiler. Ölen öldüğüyle kaldı. Kendisini savunamıyor. Geride kalan ne derse bir sonuç elde ediliyor. Biz de bu davanın peşini bırakmayacağız. Aileyle birlikte gerekli itirazları yapacağız ve her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin olmadığı, çocuk istismarının olmadığı bir ülke istiyoruz. Ama bu kararlar üzerine maalesef her gün kadın cinayetleri artarak devam edecek" dedi. (DHA)

 
Baratalı ailesi koruma istedi: Bu kez işyeri kurşunlandı!
 
THY'den Çin seferleri açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'ye şehit ateşi düştü!
Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan ...
Demirköprü Barajı'ndan çıktı: Tam 100 kilo!
Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki balıkçıda bulunan, 100 kilo ağırlığında ...
Elektronik kelepçeyi kırdı! Eşine şiddet davasında tutuklandı
Aydın'ın Didim ilçesinde, 3 yıl önce boşandığı Zeliha Erdemir'e (32) şiddet ...
 
Polis memuru kazada yaşamını yitirdi
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, kullandığı motosikletin kontrolden çıkması ...
Aydın'da kahreden son... Anne-babasının gözü önünde can verdi
Aydın'ın Efeler ilçesinde annesiyle birlikte tatilden dönen lise öğrencisi ...
Aydın'da itfaiye aracı takla attı: 2 yaralı
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan itfaiye aracı ...
 
Muğla'da feci kaza: 1 ölü 1 yaralı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu ...
Muğla'da yürek yakan ölüm! Henüz 10 yaşındaydı
Muğla'da av tüfeğinden çıkan saçmaların yüzüne isabet ettiği 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
Belediye başkanından deprem isyanı!
Akhisar’da medyana gelen depremler sonrası twit atan Akhisar Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva