Ümit YALDIZ
Karışık-kuruşuk işler bunlar…
8 Temmuz 2015 Çarşamba

Karşıyaka’da Yamanlar Dağı eteklerine planlanan ‘çöp tesisini’ yazıyoruz ya birkaç gündür. İZSU’nun yaptırdığı hidrojeolojik etüt raporunun bizde yarattığı korkuyu kaleme almaya çalışıyoruz falan... Lakin Karşıyaka’dan yükselen ve artık burnumuzun dikeklerini sızlatmaya başlayan koku Yamanlar’a planlanan çöp tesisinden değil İzmir’in asırlık kulübü KSK’dan geliyor.
22 Mayıs’taki olaylı kongrede başkan seçilen Ali Erten, ‘gece kulübü çıkışı manken sevgilisinin başına kar maskesi geçiren, aynı anda iki kadınla evli, 3-5 kadınla da sevgili olmayı başaran (!) yöneticisi olduğu Beşiktaş’ta şampiyonluk pirimi olarak futbolculara villa dağıtan, zevk için ferrarisini yakan Televoleli yılların baş playboyu Erdal Acar’ın desteğiyle talip olduğu seçimlerini kazandı.
Erdal Acar’ı öyle üç beş cümleyle anlatmak mümkün değil tabi ki…
Derdimiz de o değil.
*
Biz bayram değil seyran değilken Erdal Acar’ın Karşıyaka’yı neden öptüğü sorusuna yanıt arıyoruz.
İzmir’in anlı-şanlı kulübü KSK camiasının olan bitene nasıl tahammül ettiği, kulübün itibarını zedeleyen kimi adımların hangi cür’etle nasıl atılabildiği gibi soruları da masanın üzerine koyarak…
Malum playboy Acar, resmi olarak hiçbir şeyi olan kulübe şu ana kadar 8 milyon lira aktarmış durumda.
Ve Başkan Ali Erten’in sözlerine bakarsak, bu aktarım sürecek…
Neden/niçin… Neyin karşılığında?
Uzun yıllar inşaat sektöründeki deneyimleri üzerinden Karşıyakalıların çok iyi tanıdığı son yıllarda da emlak komisyonculuğu yaparak hayatını sürdüren Başkan Erten’le Türkiye’nin tanıdığı en sorunlu müteahhit Acar arasında nasıl bir bağlantı olabilir?
Rivayetler muhtelif…
Akla ilk gelen Acar’ın önümüzdeki günlerde İzmir emlak piyasasına girmeye hazırlandığı yönünde senaryolar. Karşıyaka’da şehircilik bakanlığı tarafından çok sayıda arazinin imar planlarında ballı değişiklikler yapıldığı iddiası ünlü playboy eskisinin imar sorunlarıyla meşhur Acarkentlerini İzmir’e taşıyabileceğini akla getiriyor. 
Lakin şu ana kadar bu konuda somut bir delile ulaşılabilmiş değil.
Bu konuda atılan ya da atılacak her adımı izliyor Karşıyakalılar…

İkinci önemli iddia Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na kadar uzanıyor.
İstanbul’daki ormanlık alanı talan ettikleri iddiasıyla yıllarca gündemden düşmeyen Acar’ın hala çözülmesi gereken bazı sorunları olduğu ve Acar’ın Bakan Eroğlu’na KSK üzerinden ulaşmaya çalıştığı iddiası hiç de yabana atılır cinsten değil.
İstanbul Beykoz’daki orman sahasında yüzde 6’lık haklarını dönemin Orman Bakanı Osman Pepe’nin ifadesiyle ‘Yüzde 92 olarak kullanan ve kontrol için gelen devlet görevlilerini silahlı adamlarıyla tehdit ettiği iddia edilen’ Acar’ın, inşaata izin veren eski bir orman bakanına projeden 13 adet villa verdiği, o dönemin orman bölge müdürünü projesinde çalıştırdığı gibi basında yer bulan detaylar, Acar’ın KSK’yı neden öptüğü sorusuna yanıt ararken yolumuzu aydınlatıyor.
Playboy Acar’ın KSK’yı değil de Eroğlu’nu öpmek istemesi klasik bir İstanbul yaklaşımıdır.

KSK’dan yükselen kokunun bu denli ağırlaşmasının sebebi 28 yıl sonra şampiyon olan basketbol takımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sürpriz ziyaret…
Kamuoyuna Erdoğan’ın daveti olarak yansıyan olayda dikkat çekici olan ilk nokta Ankara’ya playboy Acar’ın özel uçağıyla gidilmesi… 
Daha da önemlisi özel uçaktaki kafile…
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı var o uçakta.
Ömer Cihat Akay döneminin ‘Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı’ Ahmet Kurtuluş var. Bülent Delican’ın atama listesinde de yer alan Kurtuluş, Sakarya’dan çocukluk arkadaşı silahlı çete lideri Sedat Peker’i hapiste ziyaret edip, Peker’in altın tespih hediyesini kabul etmesiyle de yakın zamanda gündeme gelmişti.
Peker’le çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından yayınlamakta da beis görmeyen Kurtuluş’un o uçakta yer alması akla tabi ki Acar’ın arkasındaki bazı güçleri getirmeye yetiyor. Hatta kimilerine göre iş son günlerde Alaçatı'daki köpek kavgasına adı karışan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e kadar uzanıyor.
Eski bir KSK başkanının anlattığına göre playboy Erdal Acar’ı KSK’ya Sedat Peker’in gönderdiği bile konuşuluyor bugün. Peker'in hapisten çıktıktan sonra KSK tesislerini ziyaret ettiği vs... 
Burada garip olan iki nokta daha var. Birincisi 22 Mayıs’taki kongrede Ali Erten’in karşısındaki listede yer alan ve oyların sayımı sırasında feci şekilde dövülerek hastanelik edilen AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Boztepe meselesi tatlıya bağlanmamışken, dahası Boztepe’yi kimin niçin dövdüğü hala netliğe kavuşmamışken İl Başkan Vekili Emrun Sulayıcı’nın playboyun özel uçağında poz vermesi…
Ve de KSK basket takımının onore edildiği böylesine önemli bir davette basket takımının sponsoru Yaşar Grubu’nun olmaması… 
Bildiğimiz kadarıyla playboy Erdal Acar futbol takımının sponsoru! Sadece baskette değil KSK’yı tüm şubeleriyle yıllardır sırtında taşıyan, şu ana kadar kulübe 200 milyon liranın üzerinde kaynak aktardığı söylenen Yaşar Grubu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayına giden heyette yer almaması ‘işin içinde başka işler’ olduğu konusunda kafaları iyice karıştırıyor.
Kaldı ki Yaşar Grubu’nun Pınar KSK’ya bu yıl ayırdığı bütçenin 12 milyon TL olduğunu biliyoruz. Yani playboy Acar’ın KSK’ya aktardığından çok fazla…

İstanbul medyasında Acar rüzgarları esiyor.
Yok, efendim Erdoğan KSK Başkanı Ali Erten’i aramış da, tebrik etmiş de… Kılıçdaroğlu faks çekmiş falan… Bir ülkenin şampiyon takımının kupasıyla birlikte cumhurbaşkanını ziyaret etmesini garipseyenlerden değilim… Hatta bu ziyaretin daha bile erken olmasını gerektiğini düşünenlerdenim.
Ama ziyaret edilen kişi hakkında Karşıyaka sınırlarında bir anket yapsanız alacağınız sonuç 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden farklı olmaz.
Karşıyaka sırf ‘Erdoğan olmasın’ diye adını bile söyleyemediği Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 76,5 oy veren bir kent… Hal böyleyken garip bir heyetle apar topar yapılan bu saray zirvesinin arka planında kim neyi hedeflemiştir.
Bu zirvenin amacı anlatıldığı gibi AK Parti’yi İzmir’e sevdirmek de olamaz…
Çünkü bu konuda Cihan Büyüroral döneminden ders almış olması lazım partinin…
Büyüroral döneminde henüz istifa etmemiş olan Ertuğrul Günay’dan tutun da dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a kadar herkes KSK’da adeta cirit atmışlardı. Yine basket takımının Avrupa maçları EXPO bütçesinden finanse edilmiş canlı yayında Yıldırım’a en az 4 kez teşekkür edilmişti.
Sonra ne mi olmuştu?
Büyükşehir adayı olan Yıldırım, Karşıyaka sınırlarında hezeyana uğramış Konak adayı iken parti büyüklerinin ‘Sen-Ben’ çekişmesinde kendisini bir anda Karşıyaka adayı olarak bulan Hüseyin Mutlu Akpınar CHP hanesine tarihin yüksek oy oranını yazdırmayı başarmıştı.
Saray’a giden heyette KSK’nın 25 günlük başkanı vardı.
Eski başkan, basketbol yönetimi, Pınar KSK’nın asli sponsoru yoktu.
George Clooney vakasında olduğu gibi fotomontaj da yoktu.
AK Partili eski ve yeni yöneticiler playboyun yanında objektiflere gülümsüyordu.

Karşıyaka Türkiye’de itiraz kültürü en yüksek kentlerinden biridir aslında. Ama KSK camiasının olan biteni adeta başını kuma gömmüşçesine görmezden gelmesini anlamakta zorlanıyorum.
Öküzün altında buzağı aramaya da gerek yok… Her şey ayan beyan ortada…
Sedat Peker, Erdal Acar, Tayyip Erdoğan… Hatta Fatih Terim...
Bu arada İl Başkanı Bülent Delican KSK Başkanı Erten'e randevu bile vermiyor yöneticisinin dövülmesi nedeniyle… Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman…
Karşıyaka ve KSK Eski Başkanı Cihan Türsen, Alaçatı’da lazerlerle KSK yazılmasından tutun da Saray’da ortaya çıkan bu fotoğrafın camia tarafından sorgulanması gerektiğini söylüyor. Ve meselenin hem siyasi hem de ticari ayağının olduğunun açık ve net olduğu vurgularken ‘attıkları her adımın takipçisi olacağız’ demeyi ihmal etmiyor.
KSK Eski Başkanı Hüseyin Çalışkan’a göre olayların bu noktaya gelmesinde iki sorumlu var.
Mali açıdan kulübü yalnız bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar… “KSK’yı cami avlusuna bıraktılar, AKP de avludan aldı” diyor Çalışkan…
Bu arada Acar hamlesinin mimarı Kulüp Başkanı Ali Erten, Çalışkan’ın döneminde de sahnedeydi.
Ve o sıralar Erten’in favorisi playboy Erdal Acar değil Diyarbakırspor Eski Başkanı Ali İhsan Kaya’ydı.
Bakan Binali Yıldırım’ın ‘karışık-kuruşuk işler’ diye tanımladığı olay Diyarbakırspor Eski Başkanı Kaya’nın Mavişehir yakınlarında TOKİ’den üç kuruşa kapattığı 100 dönümlük spor imarlı arazinin 80 dönümünü stat yapılmak üzere KSK’ya bağışlamasını ve 20 dönümünün de işadamı lehine konut imarına açılmasını içeriyordu. Dönemin Başkanı Çalışkan ve bugünün başkanı Erten tarafından o günlerde “100. yıl müjdesi olarak” kamuoyuna anlatılmaya çalışılan proje Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan da defans görecekti.
Ve ironik olan Acar’ın ünlü bir emlak şirketinin temsilcisi olarak KSK'ya 'stat kazandırmak için çalıştığı' günlerde de AK Parti Narlıdere Meclis üyesi olmasıydı.
Gördüğünüz gibi mesele hayli karışık…
Binali Yıldırım’ın ‘karışık kuruşuk işler’ diye tanımladığı süreçten bile karışık… Kulübe 2 ayda 8 milyon harcayan ünlü playboy, silahlı çete lideri Sedat Peker’in çocukluk arkadaşı AK Parti yöneticisi... Bir yanda kongre dayağı yiyen AK Partili öbür yanda playboy uçağında poz veren bir diğeri…
Erten’e Saray’da eşlik eden genel başkan yardımcısı, randevu bile vermeyen il başkanı…
Olan biteni biraz şaşırarak ama büyük bir endişeyle izleyen Karşıyaka camiası…

DEVAM EDECEK...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin fethi çağlar 9 Temmuz 2015 Perşembe 22:44

bu yazılanları erdal acarı izmire getirdiklerinde ben çevreme söyledim.özellikle taraftar başları denilen gruplar ve şahıslar durmadan pompalıyorlar. daha kongerede eli ertene oy verilecek diye baskı yaptılar.madem karşıyaka sevgisinden geldi erdal acar,neden mutlu altuğ a da destek vermedi.yani kim kazanırsa yanındayım demedi?? çüünkü ali erten bu işte maşa.kusua bakmayın ama öyle. başkan ortada yok erdal acar devamlı açıklamalarda. altar,ve diğerleri ona toz kondormuyor. çarşı otoparkın oraya cafe açılıyor.işleten çarşı grubu reklamı yapan acar..her gece barlarda milyon bahşiş dağıtıyor.ilgi görmeyi çok sever..ama hocaların eski alacakları yeni alacakları ödemniyor.. ama haklılar..onlar karşıyakanınçocuğu..bu insanlar taş yesin.para ne ki? ödemeler yapıldı yalanı ile poh poh yapıyorlar. hocaların alacağını ben ödemem diyen bir erdal acar. para bulamayan bir yönetim. erdaldan nemalanan taraftar başları. genç bir karşıyakalı kızla nişan yapmış geçen. zamparalağıa devam. eski eşide istanbulda.para versin ne olursa olsun diyen zihniyet oluştu. selçuk yaşarda para veriyor verdi..oda reklamını yapacak tabi..amaaa selçuk yaşar ın karşıyakalılığı ilen erdal acar ın kini kıyas bile yapmayın.takım kampta ama şampiyon yapacak kadro henüz yok.??olsun erdal acar var. sahiii..kim gitmiş konuşmuş gel bize destek demiş? yakında büyük bombalar patlar..

Yorumu oyla      13      6  
MAHMUT açıkkar 9 Temmuz 2015 Perşembe 21:49

eline,yüreğine beynine ALLAH dahada kuvvet versin.cesaretine ve gazeteciliğine hayranım sayın yaldız..sporun,siyasetle iç içe gimesine karşıyım,sporun mafya ile iç içe girmesine karşıyım,sporun rant olayları ile iç içe girmesine karşıyım.Spor ahlak demek spor,dostluk demek,spor sağlık demek,spor ekmek demek..kısacası "BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK VE AHLAKLISINI SEVERİM"demiş ATATÜRK..spor bir bütündür.seyircisi ile ,oyuncusu ile,yöneticisi ile ve hatta çalışanları ile..öyleyse sporu başka şeylerle karıştımayalım,sayın yaldız siz bir gazetecisiniz,siz ülkemizde azda olsa kalan demokrasimizin küçük bir parçasısınız.sizi yazınızdan dolayı yürekten kutluyorum..

Yorumu oyla      17      12  
efkan 9 Temmuz 2015 Perşembe 16:44

Okudukça kendimi polisiye dizilerinde hisseder oldum.Arkadan gelecek cümleleri merak edercesine..Karışuk-kuruşuk gerçekten.kimin eli kimin cebinde belli değil.ama Belli olan tek şey var'Gazetecilik budur ' yüreğinize sağlık kaleminize sağlık..

Yorumu oyla      20      12  
Suat Türker 9 Temmuz 2015 Perşembe 12:59

Güzel bir gazetecilik olayi. Artik bu isleri ortaya döken gazetede gazeteci de kalmadi. Aferin sana genc adam. Bizim gibilerin yillarca korkmadan elinde tasidigi bayragi sen dalgalandiriyorsun. Yolun acik olsun.

Yorumu oyla      26      14  
9 Temmuz 2015 Perşembe 11:42

Çok güzel bir yazı olmuş. Ataşehir Belediyesi ile ilgili karışık işlere de değinebilir misiniz?

Yorumu oyla      24      11  
kapalı sahanın rüzgarı 9 Temmuz 2015 Perşembe 10:08

KAPALI SPOR SALONUNDA RÜZGAR OLMAZ,TOP DA YÖN DEĞİŞTİRMEZ,,**EL NİNO RÜZAGARI** ESMİŞ, VE DIŞARI TAŞARAK TÜM KARŞIYAKAYI KAPSAM ALANI İÇİNE ALMIŞ**HASAR TESBİTİ SONRA YAPILACAK** AMA SAMİMİYETİM ŞU **İZMİRDE SON 20 YILIN GAZETECİLİK OLAYI**TEBRİKLER..HAYIRLI OLSUN

Yorumu oyla      24      12  
abdullah pekca 9 Temmuz 2015 Perşembe 08:35

vay cok korktum utandım karsıyakam kımlerın elıne kalmıs ya sız ne anlatıyorsunuz adam kulube sponsor oluyor nıkahımıza almıyoruz adamın ozel hayatından bıze ne neden azız yıldırımın besıktaslı galatasaraylı yonetıcılerın neler yapyıgını arsatırmıyorsunuz

Yorumu oyla      23      19  
bilge 8 Temmuz 2015 Çarşamba 20:44

işte gazetecilik. tebrikler Ümit bey.

Yorumu oyla      33      18  
kvncozsy 8 Temmuz 2015 Çarşamba 17:45

valla az çok inşaat sektörüründe olanlar zaten duyumları alıyordu. gerçekten de yazılanların yarısı dogru olsa bile tam bir skandal olur. Karşıyaka izmir ve insanlarına çok muhtaç kalacak gibi duruyor.35 1/2 diyorlar ,cumhurbaşkanına 35 1/2 forma yapmışlar ama karşıyaka izmir topragıdır ve öyle kalacaktır bunu unutuyorlar.

Yorumu oyla      32      15  
Ufuk 8 Temmuz 2015 Çarşamba 17:27

Yaa arkadaş şu yorumlara bak aslımda ümit abi iyibir gazetecidir iyi haber yapar Erdal acar Karşıyaka'yla bağı yeni değil halen Çocuklarının annesi eşi.bir Karşıyakalı komşumuzdur..burda adam reklamını yapıyor imkanı var yardım ediyor siyasi görüşü o Yada bu açarın şuan parlaylada bi işi yok sanki adam bitmişte son umudu burası gibi Konuşmalar bir Karşıyakalı olarak ben kulübümün borcu ödensin artık izmirdende bir takım liglerde olsun..Ahmet kurtuluşlada eski dostlar bence ümit abi bu sefer biraz yersiz Telaş yapmış herşey Karşıyaka için....

Yorumu oyla      23      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva