HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 16:57

Karataş’tan Engin’e cevap: Adresi şaşırdı!

MHP İl Başkanı Necat Karataş, CHP İl Başkanı Ali Engin’in “İzmir’de MHPlileri biz Meclis’e soktuk” açıklamasına yanıt verdi. Karataş, “Yeni kimlik CHP’ye yaramadı, CHP İl Başkanı adresi şaşırdı” dedi.

Karataş’tan Engin’e cevap: Adresi şaşırdı!

İZMİR – CHP’nin artan terör olayları sonrası TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından ‘liderler’ düzeyinde başlayan ve vekiller ve il başkanları arasındaki demeç savaşlarıyla süren CHP-MHP kavgasında tansiyon bir türlü düşmüyor.

CHP İl Başkanı Ali Engin’le MHP İl Başkanı Necat Karataş bugün bir kez daha karşı karşıya geldi. Ali Engin’in “İzmir’de MHP’lileri Meclis’e biz soktuk” açıklamasına Necat Karataş’tan cevap gecikmedi.

- Engin: İzmir’de MHP’lileri Meclis’e biz soktuk…

Başkan Karataş yazılı bir açıklama yaparak CHP’ye ‘yeni kimliğin’ yaramadığını vurguladı ve Engin için “Adresi şaşırdı” yorumu yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in basında yer alan ifadelerine karşı il başkanımız aşağıdaki açıklamayı yapmıştır; “MHP’nin aldığı oylarda pay sahibi olduklarını söyleyen CHP İl Başkanı yine komik, yine cahilane ve yine pespaye ifadelerde bulunmuştur. Bu hezeyanları ‘Yeni CHP’ anlayışını hazmedememesine, ne yapacağını bilmez bir halde adresi şaşırmış olmasına ve siyasi basiretsizliğine bağlıyoruz. Hiçbir siyasi partinin il başkanı, dava arkadaşlarının oylarını başka partiye kaçırmış olmasını itiraf edemez. Görünen o ki söylem kargaşası yaşayan CHP, İzmir’de de oy kaybı korkusu yaşamaktadır. MHP’nin sigorta olduğunu kabul eden ve MHP’siz TBMM olamayacağını öne süren bu zihniyet bilmelidir ki MHP sadece TBMM’nin değil, bütün Türkiye’nin sigortasıdır! Sayın il başkanına sigortanın ne manaya geldiğini de hatırlatalım; sigorta devreyi ve sistemi koruyan bir aygıttır, MHP’de milleti ile bütünleşerek milli birlik ve beraberliğimizi korumaya ant içmiş bir siyasi harekettir.
 
SÖYLEM VE EYLEM ÇARPIKLIĞI VAR
“MHP ne CHP gibi “yeni” adını alarak siyasi salvolara karışır ne de söylem ve eylemini değiştirir. Kurulduğu günden bugüne demokrasiye inanan MHP, Türkiye’nin nerede durduğunu bilen tek siyasi partisidir. Ali Engin bey, bölücülüğe pirim veren yeni CHP’nin Ulusalcı kimlikten uzaklaşmasını hazmedememiş olmalıdır ki ne yapacağını bilmez halde MHP’yi diline dolamıştır. Oysa bir önceki hafta bize muhalefet dersi vermeye kalkan Sayın Engin, AKP’yi unutmuş MHP ile uğraşmaya başlamıştır. Evet CHP artık ulusalcılıktan uzaklaşmış, milli değerleri savunamaz hale gelmiştir. Söylemiyle bölücülüğe destek veren bir konumda olan yeni CHP kendi içinde de çatışma yaşamaktadır. Ulusalcılar partiyi birer birer eleştirirken sayın il başkanının bu tavrı son derece komiktir. Oysa sorgulaması gereken partisinin sergilediği söylem ve eylem çarpıklığıdır. Bölücü söylemlerle, bölücülüğü siyasete taşıyan yeni CHP ulusalcı seçmenine ne cevap verecek onu düşünmelidir. Genel başkanları Kılıçdaroğlu Apo’ya ev-hapsini dillendirirken, Alattin Yüksel’in, Hüseyin Aygün’ün ve Hülya Güven’in söylediklerini İzmir ve Türkiye unutacak mıdır? MHP’yi PKK ile bir tutmaya çalışan bu zihniyet İzmirli hemşehrilerimizi kör mü sanmaktadır? İzmir’i çantada keklik gören bu anlayış ilk seçimlerde halkımızdan nasıl bir cevap alacağını hep birlikte göreceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir sevdalısı 31 Ağustos 2012 Cuma 02:49

bu chpli belediyeler 30 yıldır yamalı yoldan başka ne yapmış sayın ali engin bey önce bunu açıklasın.

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 31 Ağustos 2012 Cuma 01:41

bu chp olmuş,bdpnin üst yönetimi bunlar ancak kavga etmesini bilir,birde kurultay yapmasını bilir başka birşey bilmezler.

Yorumu oyla      11      5  
selahi K 28 Ağustos 2012 Salı 21:58

CHP nin tavri herkesi şaşırtmıştır. eğer izmir denilen kadar aklı başında seçmense bu seçimleri belediyeler tehlikede

Yorumu oyla      11      5  
Ali Erdoğan 28 Ağustos 2012 Salı 19:32

Necat karataş cevabını vercek tabiki. susacak mı sandınız. her suçlamaya cevabı vardır partimizin il başkanımızın. susuyorsak bilgisizliğimizden değil ağırlığımızdan susuyor. ülkemiz için susuyoruz. herşeye anında cevap vermemiz bilgimizin ne olduğnu ortaya koyar. izmir için daha çok şey söyleyecez. çünkü il başkanımızın dediği gibi SONSÖZ-ü hep mhp söyler.

Yorumu oyla      12      5  
BUCALI 28 Ağustos 2012 Salı 17:06

TASFİYESİ İLE TÜRKİYE BÖLÜNMEYE VARABİLECEK BİR UÇURUMA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR. HEPİMİZ UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ. MİLLİ BİRLİK VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA GEREK SÖYLEMLERİ GEREKSE EYLEMLERİ İLE TAVİZ VERMEYEN, HATTA SİYASİ ARENADAKİ VARLIK NEDENİ, MİLLİ ÇIKARLARI EN ÜST SEVİYEDE GÖZETMEK VE KORUMAK OLAN TEK SİYASİ PARTİNİN MHP OLDUĞUNU GÖRÜYORUM. SAYGILARIMLA...

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI 28 Ağustos 2012 Salı 17:00

OLDU. OYNANAN OYUN ÇOK BÜYÜK. AMA MAALESEF NE CHP KADROLARINDAN NE DE TABADAN BU OYUNA TEPKİ GÖSTEREN KİMSE DE YOK. BİR KAÇ CILIZ SES DIŞINDA. UNUTMAYALIM Kİ CHP'NİN PARTİ AMBLEMİNDE YER ALAN ATI OKTAN BİRİ MİLLİYETÇİLİĞİ TEMSİL ETMEKTEDİR. MİLLİYETÇİLİK, MİLLİ DURUŞ, MİLLİ HASSASİYETLER ÇERÇEVESİNDE ŞEKİLLENEN İÇ VE DIŞ POLİTİKA İSE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN İRADENİN ÖZÜDÜR. BU ÖZÜN AŞINMASI, GERİYE DÖNÜŞÜ OLMAYAN VE TELAFİSİ İMKANSİZ ZARARLARA SEBEBİYET VERİR. ULUSALCI/MİLLİCİ UNSURLARIN

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI 28 Ağustos 2012 Salı 16:51

ALTINDA TUTMAK İSTİYOR. BÖL, PARÇALA, YÖNET TAKTİĞİ YANİ. BUNU BAŞARABİLMEK İÇİN KENDİSİNE DİRENEBİLECEK TÜM ULUSALCI/MİLLİYETÇİ UNSURLARI TASFİYE ETMEYE/ETKİSİZ KILMAYA ÇALIŞIYOR. KENDİSİNE DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ OLUŞTURMAK ADINA. CHP'YE YAPILAN SON OPERASYON DA BU ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRİLMELİ. DENİZ BAYKAL VE KADROLARININ TASFİYE EDİLMESİYLE, YERİNE KEMAL KILIÇDAROĞLU GİBİ GAYRİ MİLLİCİ ÇİZGİDEKİ BİR İSMİN CHP GENEL BAŞKANLIĞINA GETİRİLMESİYLE, CHP'NİN ULUSALCI/MİLLİCİ ROTASI DA DEĞİŞTİRİLMİŞ

Yorumu oyla      11      5  
PARTİLİ EMEKTAR 28 Ağustos 2012 Salı 12:07

Hiç bir şey bilmiyorsanız 2007 ile 2011 seçim sonuçlarına bakınız MHP 2011 SEÇİMLERİNDE 3 puan gerilemiş,CHP oylarını 8 puan arttırmış o zaman ali başkan doğru söylemiyor yada bir ağbisinden yanlış bilgi almış onu satıyor,yazık genel başkanı temsil eden birinin böyle gaflar yapması önümüzdeki yerel seçimlerde MHP lilerin bir kısmının alınacak oylarınıda alamayacak CHP,el birliğiyle kaybettirmeyemi çalışıyorsunuz.?

Yorumu oyla      14      5  
ŞİRİNYERLİ 28 Ağustos 2012 Salı 11:06

CHP, ANTALYA VE İZMİT DEKİ MALUM GRUPLARA MHP OY VERDİRMESEYDİ BARAJ ALTINDA KALACAKLARI DOĞRU,,AMA ŞU ANDAKİ "BAHÇELİNİN" TUTUMUNDAN DOLAYI BARAJ % 8 E İNDİRİLMESE YİNE BARAJ ALTINDA OLACAK..SAYGILAR..

Yorumu oyla      11      8  
chp vatandaş 28 Ağustos 2012 Salı 10:22

ben chp seçmeni olarak şunu söylemek isterim:tabi musade varsa!bakın biz seçmenler de akıllı insanlardanız ve mhp ye oynanan oyunu gördük ve oyumuzu mhp ye verdik ama bu deyilki biz ömür boyu chp ye oy atacaz.chp nin izlediği politikayıda hiç ama hiç içime sindiremiyorum.heleki hüseyin aygünün söylemlerinden sonra.işte bu yüzden de hiç chp li yetkililer izmiri cantada keklik görmesinler burdan acıkca da söylüyorum.KENDİNİZE GELİN SİZİ İZLİYORUZ BUNU BİLİN:

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım’dan Yılmaz Özdil’e yaylım ateşi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD ile ilgili ...
Teröre karşı 11 maddelik ‘ulusal mutabakat’ önerisi
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 11 maddelik ''Teröre Karşı Ulusal Mutabakat'' önerisinde bulundu.
Moroğlu, Savcı'yla 'ev ziyareti'nde buluştu
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Erdoğan’dan Gül’e ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Başbakan Erdoğan, kulak rahatsızlığı nedeniyle 4 gündür hastanede tedavi ...
Engin: İzmir’de MHP’yi Meclis’e biz soktuk!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz genel seçimlerde CHP seçmeninin ...
Abdüllatif Şener: Hukuken partiyi kapattık
Abdüllatif Şener ‘Türkiye Partisi kapandı.Hukuken partiyi kapattık’ dedi.
 
Tanrıkulu: Dikili sahil yolu ne zaman yapılacak?
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; yıllardır bir türlü yapılmayan ...
İzmirli ve Egeli başkanlar erken seçime hazır
AK Parti'nin 2014'ün Mart ayında yapılması gereken yerel seçimleri 2013'ün ...
Kılıçdaroğlu: O kampta kimleri eğitiyorsunuz?
Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'a giden CHP milletvekilleri Hurşit Güneş ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva