HABERLER>TURİZM
16 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:45

Karar açıklandı! Turizmci bayram etti

Vatandaşlar ve özellikle turizmciler Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merakla bekliyorlardı. Dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belirlendi. Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı.

Karar açıklandı! Turizmci bayram etti

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasına karar verildiğini açıkladı. 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerin maaşları erken ödenecek. Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, 30 Ağustos-5 Eylül saat 07.00’a kadar ücretsiz olacak" dedi.

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZADI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi: Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir."

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Bozdağ, şöyle konuştu: "Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir."

KARAYOLLARININ İŞLETTİĞİ YOLLAR, 30 AĞUSTOS-5 EYLÜL’DE ÜCRETSİZ

Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, 30 Ağustos-5 Eylül saat 07.00’a kadar ücretsiz olacak" dedi. 

 TURİZMCİLER BAYRAM ETTİ

Bayram tatilinin 10 gün olarak açıklanmasını büyük sevinçle karşılayan Antalya’nın Alanya ilçesindeki turizmciler, iç pazarda ciddi hareketlilik bekliyor. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Dış pazarda sıkıntılar yaşıyorduk ve umutlarımızı içi pazara bağlamıştık. Herkesin Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasında beklentisi vardı ve o güzel haberin gelmesi herkesi memnun etti. Rezervasyonlarımızda beklediğimiz şekilde artış gözlenecektir” dedi.

Kurban Bayramı tatil süresi belli oldu.. Kurban Bayramı tatili kaç gün

500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, kıyı bölgelerinde yaklaşık 500 bini bulan iç Pazar hareketliliği beklediklerini kaydetti. Hükümete teşekkür eden Ayık, “Çok olumlu bir karar çıktı ve turizme büyük katkısı olmasını bekliyoruz. Sezonu kapatmadan yılın en uzun tatili olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu fırsatı değerlendirecek. Farklı alternatiflerle tatil planlamalarını rahat şekilde tapacaklar. Aynı zamanda dini vecibelerini yerine getirmeleri için zamanları olacak. Turistik tesislerde 500 bin civarında iç Pazar müşterisinin konaklamasını bekliyoruz. Toplamdaki turizm hareketi milyonları bulacak. Tüm şehirlerden karşılıklı seyahat olacak. Türkiye’nin her yerinde bayram tatili süresince ciddi hareketlilik yaşanacak” diye konuştu. Ayık, kıyı bölgelerindeki tesislerde doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunu söyledi.

Kurban Bayramı tatil süresi belli oldu.. Kurban Bayramı tatili kaç gün

'BODRUM NEFES ALACAK'

Bodrum’da yaşanan 6.6’lık deprem ve halen devam eden artçı sarsıntıların nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörünün Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla rahat bir nefes alacağını kaydeden Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, “Çok gerekli ve önemli olan bir konuydu. Turizmde doluluklar azda olsa artış olsa da. Bu durumdan tüm turizmciler faydalanmış oldu. İşte bir taşla 3 kuş vurma buna denir. Hükümetimizin ve bu konuya destek veren yöneticilerimize teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

MARMARİS...

Güney Ege Turistlik İşletmeciler ve Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise ”Bizim için güzel bir haber oldu. Ben bayram tatilinin bereketli geçeceğine inanıyorum, ekonomiye de katkı sağlayacağı inancındayım. Çünkü turizm 54 sektörü çalıştıran büyük bir ekonomi. Bölgemiz son 5 yılda Ege’nin incisi haline geldi. İç pazarı yeni keşfettik diyebiliriz. İç pazarda artarak gücümüzü gösteriyoruz. Bu 10 günlük bayram tatilinde de yüzde 100’lere varan doluluk yaşayacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

'TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI' İFADESİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Türkiye Cumhurbaşkanı" tartışmalarına ilişkin bir soruya Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Twitter’daki kullandığı bilgiler içerisinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadelerinin geçmesi eleştiri konusu bazı çevreler tarafından yapılmaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesi hem anayasamıza hem de bugüne kadar süre gelen uygulamaya uygun bir ifadedir. Bundan önceki cumhurbaşkanları da 30 Ağustos davetiyelerinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadelerini kullanmışlardır. Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve sayın Abdullah Gül döneminde gönderilen davetiyeler var. Bu davetiyelerin hepsinde Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını görüyoruz" diye yanıt verdi.

TEK TİP KIYAFET

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK'ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmüne kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir."

ÖSYM'NİN YAPTIĞI BÜYÜK YAPTI

 Bozdağ, bir gazetecinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan yerleştirme işlemindeki hataya ilişkin sorusuna yanıt verirken de şunları söyledi:"ÖSYM'nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenilir bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır. 'Bu hata bir kasta müstenit bir hatadır.' demiyoruz. Çünkü ÖSYM yetkilileriyle yaptığımız görüşmede onlar da kasta dayalı bir hata olmadığını ifade ettiler ve bir ihmalden bahsettiler ama bu ihmal de olsa buna dair elbette ÖSYM gereken değerlendirmeleri yapacaktır." Konuya ilişkin rakamlar veren Bozdağ, ÖSYS'ye göre 64 ayrı alanda ek puan verildiğini dile getirdi.

Meslek liseleriyle ilgili bu alanın kılavuzun Tablo-6C'nin ekinde yer alan alanları ilgilendirdiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti: "8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarında aday yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken, bu 64 alanın ikisinde, imam hatip liseleri ve sağlık astsubay hazırlama okulu mezunlarıyla ilgili dört yıllık değil önlisans yani iki yıllıklara ilişkin yerleştirmelerde bu okullardan mezun olanlara ek puan konularak puanlarının hesaplanması gerekirken ek puan yapılmadan hesaplama yapılmıştır. İtirazlar üzerine konu incelenirken bu yanlışlık ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine güncelleme yapılmış, yeni sonuçlar da ilan edilmiştir. Bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiştir, bin 628 aday ek puanı nedeniyle daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiştir. Ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bin 628 aday nedeniyle daha önce bu programa yerleştiği ilan edilen bin 499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa puanı yetmediğinden yerleştirilememiştir." 
Bu hatanın pek çok kişiyi etkilediğine işaret eden Bozdağ, ÖSYM Başkanlığının bunlarla ilgili gerekli idari tahkikatı yapacağını, sonuca göre değerlendirmenin yapılacağını söyledi.

AOÇ ARAZİSİNİN BİR BÖLÜMÜNÜN SATILDIĞI İDDİASI

Bozdağ, "Atatürk Orman Çiftliği arazisinin belli bölümünün Amerikan Büyükelçiliğine satıldığı yönünde bazı iddialar var. Bu iddialar doğru mudur?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi: 

"Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir. Bu konu, 2013 yılından beri ara ara Türkiye'nin gündemine getiriliyor. Daha önce bazı milletvekilleri tarafından yazılı soru önergesine konu edilmiş, tarım bakanlarımız ve ilgili bakanlarımız o yazılı soru önergelerine de cevap vermişlerdir. İhtiyaç duydukça hassasiyetleri kaşımak için bazı basın yayın organları ve bazı çevreler, bunları sürekli gündeme taşımaktadır. İşin aslı şudur; bu arsanın hukuken veya konum itibarıyla fiilen Atatürk Orman Çiftliği ile herhangi bir irtibatı yoktur. Atatürk Orman Çiftliğine veya Cumhurbaşkanlığı Külliyesine bitişik veya sınır bir yer de değildir. Burası Ankara ili Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesinde özel mülkiyete konu taşınmazlar arasında bir yerdir. Halk arasında Çukurambar semti olarak bilinen semttedir. Eskişehir-Ankara yolunun biraz arkasında. Tam da yerini tarif etmeyeyim. Atatürk Orman Çiftliğinin sanki içinde, kenarında, ortasında bir yer Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği yapılsın diye onlara şimdi satılmış gibi haber yapılıyor, yalan haber. Haberi yapanlar yalan olduğunu biliyorlar ve bilerek yalan haber yapıyorlar. Tabi bu ahlaki değildir. Basın meslek etik ilkelerine de uygun değildir."

Bu arsanın 24 Mayıs 1983'te çıkarılan bir kanunla Gazi Üniversitesine verildiğini, üniversitenin de burayı kendi ihtiyacı için başka yerler yapılması karşılığında protokolle TOKİ'ye devrettiğini anlatan Bozdağ, "TOKİ de burayı Dışişleri Bakanlığımız ile ABD yetkilileri görüşerek mütekabiliyet ilkeleri de dikkate alınmak suretiyle ABD Büyükelçiliğine satışı yapılmıştır. Bu satış, 11 Nisan 2014'te yapılıyor, yeni değil. 5 Kasım 2016 tarihinde ise buranın satışına ilişkin protokollerin sureti, Mimarlar Odası Ankara Şubesine de gönderiliyor. Onların elinde de bu var, nerede olduğu belli." dedi. Bozdağ, yerin 1983'te kanunla Gazi Üniversitesine verildiğini yineledi ve o zaman AK Parti'nin olmadığına dikkati çekti. Çarpıtma, yalan ve iftira olan haberin, kirli bir algı operasyonuna su taşımak için yapıldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti: "(Atatürk Orman Çiftliği'ni hükümet parselliyor, satıyor şöyle böyle yapıyor) şeklinde bir algı operasyonu için yapılmış bir haberdir. Daha önce de bununla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ile alakalı bir ay olmadı zannedersem, bir başka haberi daha benzer şekilde yaptılar. Şunu ifade etmek isterim; vatandaşlarımızın, hükümetimizin karşısında tavır geliştirmeleri için yalanlarınızla, iftiralarınızla ve çarpıtma haber ve yorumlarla mesafe alınacağını düşünüyorsa herhangi bir kişi, çevre, oluşum veya grup yanılır. Çünkü gerçeklerin, bütün yalanları, iftiraları ve çarpıtmaları yok etme gibi bir gücü vardır. İşte gerçek ortaya çıktı, balon patladı. Bu da böyle bir balon." (Hürriyet)

 
Şırnak'ta çatışma: 1 asker şehit
 
İzmir şölene doyacak: İEF'de Folkart rüzgarı esecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETİK Başkanı İşler'den Booking.com kararına tepki
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Etik: "Online ...
Erdoğan tatil için konuştu: Turizmciler bayram etti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün ...
Turizmciler hükümetin kararını bekliyor!
Kurban Bayramı'nı sahillerde geçireceklerin, hükümetin arife gününü resmi ...
 
Açık alkollü içki satışına "rekabet" ayarı
Açık alkollü içki piyasasında rekabet ortamının güçlendirilmesi için, ...
İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı: İzmir tarihi zenginliklerini kullanamıyor!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla ...
Apollon Tapınağı'na ziyaretçi akını!
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Apollon Tapınağı'na ziyaretçilerin ...
 
Sıcaktan bunalan İzmirliler su parkına koştu
İzmir'de aşırı sıcaklar, nemin de etkisiyle herkesi bunalttı. Sahil beldelerine ...
Çeşme bayramda patlama yaptı: Plajlar doldu taştı!
Ege'nin önemli turistik ilçelerinden Çeşme, Ramazan Bayramı'nı dolu geçirdi. 
Kuşadası'na 400 milyon liralık yatırım
Deniz turizminin önemli destinasyonlarından Kuşadası'nda, 400 milyon liralık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva