HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2019 Cumartesi - 13:43

Karakülçe’den İstanbul çıkışı: Arkadaşlarımız sandığa gidecek gereğini yapacak!

DSP’nin İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, İstanbul seçimleri için konuşurken, “Bizim için seçimler 31 Mart’ta bitmiştir, YSK’nın dayattığı antidemokratik seçimi reddediyoruz. İstanbul’un belediye başkanı bellidir. 23 Haziran’ı tanımıyoruz. Arkadaşlarımız sandığa giderek gereğini yerine getirecektir” dedi.

Karakülçe’den İstanbul çıkışı: Arkadaşlarımız sandığa gidecek gereğini yapacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık yarışının 23 Haziran’da yenilenecek olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin göstereceği reflekse dair konuşan Karakülçe, Genel Başkan Önder Aksakal’ın hiç kimseye destek verilmeyeceğini açıklaması ve 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Muammer Aydın’ın ise Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’yla özdeşleşen ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganını sosyal medyadan paylaşması sonrasında kamuoyunda oluşan tepkilere de değindi.

BİZİM İÇİN SEÇİMLER 31 MART’TA BİTMİŞTİR, YSK’NIN DAYATTIĞI ANTİDEMOKRATİK SEÇİMİ REDDEDİYORUZ
Karakülçe, “DSP bu süreçte en hakkaniyetli davranan partidir. Partiler insanlar kendilerini ifade etsin diye kurulurlar. Biz ilk olarak başkanlar kurulunu ve PM’yi topladık. DSP demokratik kuralların işlediği bir partidir. Başkanlık kurulu toplanmış ve belli görüşleri belirtmiştik. Başta genel başkanımız ve İstanbul adayımız olmak üzere topluma bir açıklama sunulmuştur. DSP varlığıyla, benliğiyle partimizin bildirisinin arkasındadır. Kongrenin haricinde en yetkili karar PM’dir. PM ne demiştir? Bizim için 31 Mart’ta seçimler bitmiştir. Biz bu hileli seçimde YSK’nın dayattığı antidemokratik yeni bir seçime girmeyi reddediyoruz” dedi.

İSTANBUL’UN BAŞKANI BELLİDİR!
“İstanbul’un belediye başkanı bellidir” diyen Karakülçe, “Bu antidemokratik olan seçimi, 23 Haziran’ı tanımıyoruz. Oy birliğiyle karar alınmıştır. Başka birinin açıklama yapması pek anlaşılabilir bir şey değil. Seçilmiş bir başkanın mazbatasının elinden alınmasını kabul etmemiz mümkün değil. Yüzde 50 artı 1’i alanın seçimi kazanacağını belirtenler bugün belki 50 artı 5 almış ya da kendi çapında bir fark atmışı kabul etmiyorlar. Bu antidemokratik bir anlayıştır. Daha ne diyelim?” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ KÖTÜLEMEK YA DA SAVUNMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK, SEÇİMLER BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR
Kendilerine yönelik eleştiriler karşısında konuşan Karakülçe, “Bizim kimseyi kötülemek ya da savunmak gibi bir derdimiz yok. Biz siyasi partiyiz. Toplumun önüne gerçekleri seriyoruz. Bizim için 31 Mart’ta seçimler bitmiştir. Ondan sonraki seçim bizim adımıza yok hükmündedir. Hakkın kazanmasından yanayız. 31 Mart’ta bunu bir hak eden vardı. Ülkemizde hukuk dahil birçok şey maalesef ayaklar altında” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ SANDIĞA GİDEREK GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR
İstanbul’daki seçmenlerine çağrıda bulunan Karakülçe, “31 Mart’ta İstanbul’da 30 binin üzerinde oy aldık. Bizim normalde İstanbul’da aldığımız oy 120 bin civarında. Bunun 80 bin civarında olanı büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu’na gitmiş. Geri kalan 30 bini de partimiz hanesine büyükşehir adına yazılmış. Biz kabul etsek de etmesek de önümüzde 23 Haziran gerçeği var. Arkadaşlarımız sandığa giderek gereğini yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ KİMSEYLE BİR PAZARLIĞIN İÇİNDE OLMADIK
Karakülçe son olarak Türkiye’deki milyonlarca seçmene bir mesaj verdi. Karakülçe, “Biz kimseyle bir pazarlığın içinde olmadık, olmayız. Kimsenin de karanlık, hak edilmemiş bir kuruşunu ne aldık ne de böyle bir talebimiz olur! Parti üyesi olmadan DSP’ye en ufak bir katkısı olmamış insanlar partimiz hakkında ileri geri hüküm verip bizim geleceğimizi tayin etmeye çalışıyorlar. Buna kimsenin hakkı yok. Buna DSP’liler izin vermez. DSP’nin kurulları vardır. Onlar toplanır gerekli görüşmeleri yaparlar” dedi. 

 
Bu gurur Altınordu'nun
 
İzmir'de hayvansever polisten canileri yakalamak için 48 saatlik mesai!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M. Olcay Nalbantoglu 26 Mayıs 2019 Pazar 13:39

Biraz dolambaçlı da olsa Ekrem İmamoğlu'na desteğin resmi bir ağızdan ifadesi memnuniyet verici. İkincisi, "Partiler insanlar kendilerini ifade etsin diye kurulurlar" evet, ama iktidara talip olmak için de kurulurlar. Bunun için, DSP Programının sanayileşme ve tarımsal kooperatifleşme vizyonunun halkla buluşmasını sağlayacak bir siyasi faaliyet tarzı da görmek isteriz. Bunun, şu anki DSP'de hayli eksik olduğunu da görmek gerek.

Yorumu oyla      4      5  
Emrullah 25 Mayıs 2019 Cumartesi 22:26

En güzel açıklamayı yapmış sayın selçuk karakülce başkanımız anlayan anlamıştır anlamayana yapacak bir şey yok kimseyi zorla inandırmak zorunda değiliz dsp liler olarak bizler halktan ve haktan yana olan bir partinin üyeleriyiz kimseden maddi bir beklentimiz olamaz haram yiyen haramzadeler belidir bizler parayla satın alınacak bir parti değiliz ecevitin bıraktı?i mirasın bekçileriyiz alın teriyle çalışır kazanırız bu böyle bilinmeli bir izmirli dspli olarak selçuk karakülce nin her zaman arkasındayız saygılarımla....

Yorumu oyla      4      5  
Emre Ergamalı 25 Mayıs 2019 Cumartesi 15:12

DSP için yerel seçimler 31 Mart 2019’da bitmiş olup, 24 Haziran’ı tanımak mümkün değildir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Başkanın öldürülmesiyle ilgili 3 tutuklama
Konya'nın Doğanhisar ilçesinde Belediye Başkanı MHP'li İhsan Öztoklu’nun ...
Yunanistan ile görüşmelere ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan'la görüşmelerin önümüzdeki dönemde ...
Bakan açıkladı: Askerliğini yapmış sayılacaklar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni askerlik sistemine göre Milli Savunma ...
 
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Yıldız: İzmir'de kadın konukevi yetersiz
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis ...
Karamollaoğlu İzmir'de konuştu: Aç olanın derdini biliyoruz desek doğru olmaz
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  partisinin düzenlediği ...
'754 sandığın başkanları kanuna aykırı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da esnafla iftarda buluştu. ...
 
Erdoğan: Bu işi hırsızlara bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimiyle ilgili olarak, "Bu ...
Bakan Akar'dan 'NATO' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye'nin NATO ile ilişkileriyle ...
CHP’nin Başkanı Yücel, Soyer’in ‘Şato’ kararı için ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’ta bulunan konukevine taşınacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva