HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2021 Çarşamba - 13:59

Karakayalı'dan 'katı atık tesisi' yorumu: Sen ağa ben ağa, peki bu ineği kim sağa?

Menderes'te yapılması planlanan 'katı atık toplama tesisi' tartışmaları ile ilgili değerlendirme yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Ben istemeyen insanlara söylüyorum. Sen ağa, ben ağa, peki bu ineği kim sağa? Herkes ağa… Ama inek sağılacak ve sütünden herkes faydalanacak. Nereye götürülsün bu çöp?" dedi. Büyükşehir'in kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini de vurgulayan Karakayalı, " Ben hala aynı fikirdeyim gitsinler, yapsınlar.  Büyükşehir Belediyesi kararlı olacak. Ben buraya yapmak zorundayım diyecek" diye konuştu.

Karakayalı dan  katı atık tesisi  yorumu: Sen ağa ben ağa, peki bu ineği kim sağa?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes ilçesinde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in muhtarlarla toplantı yaparak ayrıntılarını anlattığı projede 350 kişinin istihdam edileceği açıklanmış, projenin çevreye zarar vermeyeceği vurgulanmıştı.

CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ise sürecin en başından bu yana net olarak bir tavır bildirmemesi projeyi hayata geçirmek isteyen Büyükşehir cephesinde en büyük sorun olarak görünüyordu.

BAKAN'IN SÖZLERİ SONRASI TARTIŞMALAR BÜYÜDÜ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın “Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın projeye karşı olduğunu sanmıyorum ama karşı gelmek AK Parti ile aynı safta olmak anlamına gelir” sözleri tartışmaları farklı boyuta taşımıştı.

Bakan'ın sözleri sonrası Menderes Belediye Başkanı Kayalar'a yüklenen AK Partili isimler, Kayakalar'dan çöp tesisi ile ilgili net bir tavır ortaya koymasını istemiş, Kayalar'da süreç ile ilgili 'ÇED' raporunun belirleyici olacağını belirtmişti. Kayalar ayrıca son belediye meclisinde “Çevreye zararı yoksa net istiyorum” demişti. İhtisas komisyonları ise imar planlarını onaylamıştı.

ÇÖP TESİSİNİ BEN İLÇEME İSTEDİM
Yaşanan süreç sonrası ise çöp tesisini kendi ilçesinde istediğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı olan Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa’nın stratejik olarak uygun görülmemesi nedeniyle ibrenin daha sonra Menderes’e döndüğünü kaydetti. Karakayalı SonSöz TV’ye yaptığı açıklamada Büyükşehir'in kararlı olması gerektiğine vurgu yaptı. Karakayalı "Ben istemeyen insanlara söylüyorum. Sen ağa, ben ağa, peki bu ineği kim sağa? Herkes ağa… Ama inek sağılacak ve sütünden herkes faydalanacak. Nereye götürülsün bu çöp? Büyükşehir belediye başkanının yerine koyun kendinizi… Eskisi gibi Harmandalı gibi çöp dağları oluşmuyor artık. Gidin Avrupa'ya şehrin orta göbeğinde çöp fabrikası vardır, ancak pırıl pırıldır şehir. Bütün şehir oradan çıkan enerji ile ısınır ya da elektrik sağlar. Ayıptır… Ben anlamadım. O istemiyor, bu istemiyor… Ödemiş buraya mı gelecek çöp dökmeye?  Çünkü stratejik bir önemi de vardır bu tesisin. Yakın olacak ki gelecekler. Kuzeyde Menemen tarafından önemli bir yere koyacaksın ki herkes oraya koysun. Ancak sen buradaki çöpü oraya taşırsan çok büyük maliyeti var. Kemalpaşa getirseler dünyanın yolu, nasıl getirecekler" dedi.

İSTEMEZÜKÇÜ OLUNMAYACAK
Sözlerine çöp tesisinin ilçeye getireceği imkanlarla devam eden Karakayalı, "Kimsenin gözüne bakmayacaksın. Bu tesis olsun, 6 ay sonra ‘Allah razı olsun’ derler. Çünkü temizlik, hijyen orada olacak. Ayrıca istihdam yaratacak. Aşağı yukarı 350 kişi işe girecek. bin 500, 2 bin kişi ekmek yiyecek oradan. Tunç Soyer ne yapacak o çöpü? Nereye koyacak? Kimse vermezse ne yapacağız bu çöpü? Uzaya mı koyacağız? Ben geçen dönem istemiştim, gelin Kemalpaşa'ya yapın dedik. Ancak ‘stratejik olarak burası uygun değil’ dediler. Torbalı veya Menderes nasıl getirecek bizim ilçemize? Dünyanın benzinini yakacak getirmek için. Ben hala aynı fikirdeyim gitsinler yapsınlar.  Büyükşehir Belediyesi kararlı olacak. Ben buraya yapmak zorundayım diyecek. En uygun yer neresiyse oraya yapmak zorundayım diyecek. İstemezükçü olunmayacak. Teknoloji artık çok ilerledi" ifadelerini kullandı.

 
Aşı israfı riskine 'yedek liste' önerisi
 
Yağ tabakası, mazot... İzmir'in cennet koyunu mahvettiler!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıdvan Hocam Olmadı 15 Nisan 2021 Perşembe 08:50

Söz konusu ilçe Kemalpaşa olsaydı aynı şeyleri söyleyecek miydiniz Rıtvan hocam? Bekara karı boşamak kolay. Aslında Kemalpaşa daha uygun. Büyükşehir kemalpaşa için kararlı olsun ne dersin?

Yorumu oyla      2      3  
bundan menderes 15 Nisan 2021 Perşembe 01:40

Merkez ilçelerde adım atacak yer kalmadı da ondan! Yer bulunduğu anda Buca'dan başlamak üzere neredeyse tüm ilçelere yapılmak zorunda, herkes buna alışsa iyi olur. Yadiğimizden çok çöpümüz çıkıyor, kimsenin kimseye diyebileceği bir şey yok, biz buyuz!

Yorumu oyla      2      3  
İstemezük 14 Nisan 2021 Çarşamba 22:59

Karşıyaka'ya da karşıydınız. Karşıyaka merkez ilçe değil mi? Maksat üzüm yemek değil ki!

Yorumu oyla      2      3  
Neden Menderes 14 Nisan 2021 Çarşamba 16:04

Çöp depolarının zerre kadar zararı olmadığına göre ; merkez ilçelere çöp tesisleri kurulabilirsiniz . . İzmir nüfusunun 5 4 ‘ ü merkez ilçelerde yaşıyor. Akaryakıt tasarrufu da yapılmış olur.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlere iftar sofrası servisi... İzmir’de Ramazan dayanışması başladı
Paylaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Öykü Arin’den Başkan Soyer'e teşekkür ziyareti
"Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyasıyla lösemi hastalarına umut ışığı olan ...
Başkan ‘işler yürümüyor’ dedi… İzmir’de o belediyenin 3’te 2‘si pozitif!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye personelinde koronavirüs ...
 
Karşıyaka’ya 'Macera Parkı' geliyor
Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençleri hem sporla hem de eğlenceyle buluşturacak ...
Başkan Soyer, ICLEI Kongresi'nde 'doğa ile uyumlu kent' mesajı
Sürdürülebilir Kentler Ağı (ICLEI) Dünya Kongresi’ne katılan İzmir Büyükşehir ...
Karabağlar'a yeni temizlik filosu
“Daha temiz bir Karabağlar” için tüm gücüyle gayret eden Karabağlar Belediyesi, ...
 
Torbalı'nın sokakları sil baştan değişecek
Torbalı Belediyesi, yeni bir kent için startı verdi. İzmir Büyükşehir ...
50 bin Bornovalı’ya sıcak yemek
Bornova Belediyesi koronavirüs salgınında kısmi kapanma ile başlayan Ramazan ...
Alaçatı'da belediyeden satılık arsalar!
Çeşme Belediyesi, Alaçatı Mahallesi'nde sınırları içerisinde bulunan ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva