HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 10:54

Karaburun'un Üzüm Festivali'ne yoğun ilgi

Karaburun Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kösedere Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği “12. Kösedere Üzüm Şenliği”,İzmir’den ve yurdun farklı kentlerinden gelen binlerce vatandaşın katılımına sahne oldu.

Karaburun un Üzüm Festivali ne yoğun ilgi

17 Ağustos Cumartesi günü kortejle başlayan şenlik,  iki gün boyunca her yaş grubuna hitap eden etkinliklerle devam etti. Şenlik kapsamında üzüm çeşitleri, üzümle yapılan yöresel yiyecek ve içeceklerin satıldığı stantlar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kösedere Üzüm Şenliği için gelen ziyaretçiler, stantlarda satılan üzümlere ve yöresel ürünlere ilgi göstererek, ürünler hakkında bilgi aldı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu veBalçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı yalnız bırakmadı.

Karaburun’a ve Kösedere’ye yakışan bir şenlik hazırladıklarını belirten İlkay Girgin Erdoğan, “Antik çağlardan bu yana üzümüyle marka olmuş, Avrupa’ya zamanında üzüm ihraç etmiş olan Karaburun, üzüm çeşitleri, mandalinası, nergisi, enginarı, kopanisti peyniri, karabaş otu, gastronomisi, sanatı ve tarihiyle marka değer haline gelecek” dedi. Tarım kooperatifleri eliyle, organik ve sürdürülebilir tarım projelerini katma değer yaratan bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan,  bu kapsamda geliştirecekleri projelerle yerelde kalkınmayı destekleyeceklerini dile getirdi.

SAHRAP SOYSAL COŞTURDU,  ATÖLYELER İLGİ TOPLADI
Şenliğin ilk günü birbirinden ilginç atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Üzüm deyince ilk akla gelen Pekmez Yapım ve Şarap Yapım ve Tadım Atölyeleri ile ziyaretçiler keyifli saatler geçirdi.  Ödüllü yemek kitaplarının yazarı ve televizyon programcısı Sahrap Soysal, Kösedere Üzüm Festivali’nde sevenleri ile buluştu. Söyleşi, şarkılar ve dans eşliğinde gerçekleşti. Soysal, üzümlü lezzetler ile ilgili söyleşisinin ardından farklı tariflerin renklendirdiği “Üzümlü Tatlılar Yarışması”nın sunum ve jüri üyeliğini yaptı. Üzümlü Tatlılar Yarışması’nda Şükran Kandıralı, koruk şerbeti ile birincilik ödülüne hak kazandı.

NÜKHET DURU HAYRAN BIRAKTI
Şenliğin ilk günü müzik ziyafeti vardı. Kösedere Şenlik Alanı’nda “Atabey Aydın ve Grup Sefir”in Türk Halk Müziği performansı ile başlayan gece, Türk pop müziğinin efsanelerinden Nükhet Duru’nun danslarla, renklendirdiği muhteşem konseri ile devam etti.  

BAĞCILIĞIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUŞULDU
Şenliğin ikinci gününde Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Dr. Özlem Altındişli, Dr. Ahmet Uhri, Ege Kacarve Ziraat Yüksek Mühendisi Elvan Hatipoğlu “Karaburun Yarımadası’nda Bağcılığın Sürdürülebilirliği”nikonu alan söyleşide bir araya geldi. Kösedere Köy Meydanı’nda üzümün Anadolu’daki yolculuğunun, sürdürülebilir bağcılıkta yetiştiricilik uygulamalarının ve bağda çevre dostu zararlı yönetiminin anlatıldığı söyleşide, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karaburun Yarımadası’ndaki tarımsal çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

ŞENLİK, YARIŞMALARLA SONA ERDİ
Festivalin son günü olan 18 Ağustos Pazar günü ise, "En Güzel Üzüm" ve “Geleneksel Kösedere Güzellik Yarışması” gerçekleştirildi. En Güzel Üzüm Yarışması’nda en iyi ve en kaliteli üzümü yetiştiren üreticiler değerlendirildi. Geleneksel Güzellik Yarışması’nda ise köyün en güzel kızları seçildi.Yarışmada TutkuÖzübüyük birinci, Buse Uluğ ikinci ve Bahar Ermiş üçüncü seçilirken, birbirinden güzel hediyelerin de sahibi oldu.

 
Torbalı'da bardacık şöleni: Sırada börülce festivali var
 
Balçova’dan Kaz Dağları'na destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da bardacık şöleni: Sırada börülce festivali var
Torbalı Belediyesi hem aroması hem de görünüşü ile diğer incir türlerinden ...
Bayraklı'da tekvando şöleni
Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, İzmir Gençlik Spor ...
Başkan İduğ Göztepe'yi ilk maçında yalnız bırakmadı
Göztepe, TFF 2019-2020 Cemil Usta Süper Lig Sezonu'nun ilk maçında Bornova ...
 
Çiğli’de İZBAN için kollar sıvandı: Mecliste komisyon kuruldu!
Karşıyaka’da yerin alt kısmından geçen İZBAN hattının Çiğli’de üst bölümde ...
Torbalı Bardacık İnciri Festivali'ne yoğun ilgi
Torbalı ilçesinin kırsal mahallesi Çapak'ta yetişen bardacık cinsi incirin ...
Foça'da Başkan ve meclise 'arkeolojik' sunum
Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit, Foça Belediye Başkanı Fatih ...
 
Karşıyaka'da sessiz hayatların sesi oldu
İşitme engelli bir anne ve babanın kızı olarak dünyaya gelen Deren Elmalı ...
Güzelbahçe’de Bardacık Festivali coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi tarafından yedincisi düzenlenen Payamlı Bardacık ...
Bornova Belediyesi çocuklara verdiği kanun eğitimi ile ezber bozdu
Türk Sanat Müziği'nin temel estrümanlarından olan kanun, daha çok yetişkinler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva