HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2018 Çarşamba - 08:15

Karaburun siyasetine mercek: CHP’den değişim sinyali, AK Parti’den sürpriz hamle!

Yarımada’nın turizm cenneti Karaburun’da 2019 yerel seçimlerinde partilerin hangi isimleri aday olarak değerlendirebileceği kulislerde konuşuluyor. Belediye Başkanı CHP’li Çakır’ın yeni dönemde aday olmayacağı belirtildi. Öte yandan AK Parti’nin sürpriz bir hamleye hazırlandığı öne sürüldü.  

Karaburun siyasetine mercek: CHP’den değişim sinyali, AK Parti’den sürpriz hamle!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de sürecin hareketli geçmesi beklenirken gözler kentin en güçlü partisi konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) izleyeceği yol haritasına çevrildi.

16 yıldır ülkedeki genel iktidarı elinde bulunduran Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de (AK Parti) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile birlikte kurduğu Cumhur İttifakı’yla İzmir’de nasıl bir kampanya süreci yürüteceği şimdiden merak konusu oldu.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma noktasında şeytanın bacağını kırmak isteyen AK Parti’nin ittifak çerçevesinde sahaya süreceği isimlerin öneminin bir kat daha arttığı belirtildi. 2014 yılındaki sonuçları masaya yatıran 3 büyük partinin 2019 öncesinde hesaba katması gereken en büyük unsur olarak varlığını ortaya koyan İYİ Parti de kilit konumda bulunuyor.

İzmir’de Yarımada’nın güzide ilçesi Karaburun’da 2019 yerel seçimlerinde oluşacak tablo şimdiden merak ediliyor. İlçenin yakın seçim tarihine bakıldığında merkez sağ ideolojinin en son zafer kazandığı tarih 1999 yerel seçimleri olarak öne çıkıyor. 2004 yılında Karaburun Belediyesi eski Başkanı Hamza Serdar Yasa ile dikilen CHP bayrağı hala dalgalanıyor. CHP’nin ilçedeki hakimiyeti her seçimde artan bir grafik sergiliyor. Yasa 2004 yılında yüzde 34.30, 2009 yılında 41.80’lik oranlarla iki kez sandıktan zaferle ayrıldı. CHP 2014 yılında ise Mordoğan’da belde belediye başkanlığı tecrübesi olan Ahmet Çakır’ı aday gösterdi. Çakır da yüzde 50.72 ile seçimi kazandı. Gelinen süreçte ilçede yine favori CHP olarak gösteriliyor.

İLÇE BAŞKANI ÇUMÇUM’UN ADAY ADAYI OLMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
İktidar partisi olan CHP’nin adayının ise kim olacağı şimdiden merak ediliyor. Kentte görevde olan başkanlardan mevcut görevine devam etmeyecek isimler arasında gösterilen Ahmet Çakır’ın yakın çevresine, ‘Artık yaşım ilerledi. Yeni dönemde adaylık düşünmüyorum’ dediği öğrenildi. Başkan Çakır’ın 2019’da aday olmayacağı neredeyse kesin gibi… Bu noktada gözler İlçe Başkanı Bülent Çumçum’a çevriliyor. Başkan Çakır’la yıldızının barışmadığı bilinen Çumçum’un, 1-12 Ekim tarihleri arasında görevini bırakmasına ve 19 Ekim’e kadar da aday adaylığı başvurunda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan CHP’de eski Başkan Serdar Yasa’nın da bir hamle yapabileceği iddia ediliyor. Belediye meclis üyelerinden aday adaylığı noktasında bir hamlenin gelebileceği ve alternatifler oluşturabileceği öne sürüldü. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yakın bir zaman önce İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüğü ve isimler üzerinden bilgilendirmede bulunduğu dile getirildi.

AK PARTİ’DEN SÜRPRİZ HAMLE: HANGİ GAZETECİ ADAY GÖSTERİLECEK?
Çakır sonrasında CHP’de oluşacak belirsiz durumun benzerinin AK Parti’de de olduğu ifade edildi. İlçede iddialı bir ismin üzerinde yoğunlaşmak ve sahaya aday olarak sürmek için teşkilatın Karaburun’da hummalı bir çalışmaya giriştiği öğrenildi. İlçe eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Değirmenci, İl Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Saka’nın isimleri adaylık noktasında kulislerde konuşuluyor. Fakat AK Parti’nin ilçede büyük bir sürprize hazırlandığı da ifade edildi. Teşkilatın parti dışı bir adaya yöneleceği iddia edildi. İzmir’de basın sektöründe faaliyet gösteren bir ismi sahaya sürmeye hazırlandığı ifade edildi. İddia göre; Karaburun’da partinin adayı olmaya en yakın isim bu kişi…

CHP OYUNU KORURSA İTTİFAKLARIN ÖNEMİ YOK!
MHP ve İYİ Parti’nin ilçede iddialı bir konumda olmadığı aktarıldı. MHP’nin Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti’ye, İYİ Parti’nin de tabanda oluşacak dayanışma hamlesi kapsamında CHP’ye destek vermesi bekleniyor. 24 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında; CHP yüzde 52.8 ile zirveye konumlanırken, AK Parti’nin yüzde 23.4’lük oranla ikinci sırada kaldığı görülüyor. İYİ Parti yüzde 9.2’lik oranla üçüncü, HDP yüzde 8.2’lik oranla dördüncü ve MHP yüzde 5.1’lik oranla beşinci sırada yer aldı. CHP’nin mevcut oyunu koruduğu takdirde oluşacak ittifaklarının etkisinin bir öneminin kalmadığı görülüyor. Bu noktada CHP’nin örgüte ters gelecek bir adayı öne sürmesinin tüm ilçedeki dengeleri altüst edebileceği belirtildi. 

 
Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat!
 
İşte Erdoğan’ın Merkel’e verdiği o liste…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaburunlu 4 Ekim 2018 Perşembe 01:19

Ahmet çakır ile ilçe başkanı Bülent Çumçum un arası hiçbir zaman kötü olmamıştır. Bülent çumçum ikili ilişkileri çok iyi olan bir ilçe başkanıdır.İlçe başkanlığı döneminde tüm partiyi ve ilçeyi kucaklayan ve girdiği her seçimde chp oylarını artırarak ilerleyen bir başkandır. Karaburunda parti örgütü ve belediye başkanı arasında çok güzel bir uyum vardır.İlçe başkanı Bülent çumçum un adaylığına kesin gözüyle bakıyorum. Karaburun ilçesinde fark yaratan ve chp dışında diğer partilerin de imrenerek baktığı her konuda başarılı çalışmalara imza atan bülent çumçum u genel merkezin görmemesi ve çalışmalarını takdir etmemesi imkansız gözüküyor.Karaburunda çumçum tek adaydır. bu seçimlerde chp dışındaki partilerden de oy alarak karaburun tarihinin en yüksek oy potansiyelini yakalayacaktır. Bunu karaburunda kime sorsanız zaten aynısını söyler

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Timsah avını yerken neden gözyaşı döker?
Mehmet KARABEL yazdı... Timsah avını yerken neden gözyaşı döker?
Fatih YAPAR yazdı... Zirvede Bırakmak!
Fatih YAPAR yazdı... Zirvede Bırakmak!
CHP'den flaş emeklilik başvurusu!
CHP Grubu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na başvurarak, ...
 
Kılıçdaroğlu’dan McKinsey tepkisi: Anlaşmayı iptal et
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin danışmanlık ...
Bakan'dan Münbiç çıkışı: Zamanı gelmiştir!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç ile ilgili yaptığı açıklamada "Artık ...
CHP İzmir’de ilçe başkanı görevi bıraktı, istifalar da yolda!
Bayındır İlçe Başkanı Aydilek, istifasını İl Başkanı Yücel’e iletti. ...
 
CHP’li Özen’den Tire çıkışı: Tayfur Çiçek aday olursa…
Tire İlçe eski Başkanı Yücel Özen 2019 adaylığı için, “Tayfur Çiçek aday ...
Karşıyaka’nın eski başkanı yola çıktı: Aziz Başkan'ın bıraktığı yerden...
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti İzmir'de kritik toplantı: Neler konuşuldu?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, haftalık olağan İl Yönetim Kurulu ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva