HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2018 Salı - 10:00

Karaburun Nergisi S.O.S veriyor!

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş, ilçe ile özdeşleşen nergis çiçeğine Mersin’den rakip çıktığını belirtti. Yavaş, İzmir piyasasına giren Mersinli üreticilerin piyasayı ele geçirdiğini söyledi.

Karaburun Nergisi S.O.S veriyor!

EGEDESONSÖZ- Karaburun’dan sonbahar-kış aylarında İzmir’e demet demet taşınan ve çiçekçi tezgahlarında satılan nergislere rakip çıktı. Mersin’den gelen nergisler, piyasayı ele geçirince Karaburun nergisinin pabucu adeta dama atıldı.

Son iki yılda ciddi bir çıkış yapan Mersin nergisi, İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir piyasasına da ciddi şekilde girdi. İzmir nergisinden çok Mersin nergisinin satılmaya başlandığı piyasada bu yıl en zorlu rekabetin yaşandığı yıl oldu.

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazenfer Yavaş, havaların sıcak olmasıyla bir anda açan nergisler İzmir’de piyasada arz fazlasına neden olunca fiyatlar giderek düştüğünü ve şu anda nergis demetinin 5 TL’ye satıldığını söyledi. Oda Başkanı Yavaş, sorunlarının mevsimin sıcak geçmesinden ziyade Karaburun nergisine rakip nergisin çıkması olduğunu belirtti.

İZMİR PİYASASINA GİRDİLER
Karaburun nergisine son 2-3 yıldan beri Mersin nergisinin tek büyük rakip olduğu ve İstanbul-Ankara’dan sonra İzmir piyasasını da ele geçirdiğini kaydeden Başkan Gazanfer Yavaş “İşimiz çok zor, rekabet edemiyoruz” dedi.

Son iki üç yıl içinde İstanbul ve Ankara’ya satılan Mersin nergisinin bu yıl itibariyle İzmir piyasasına girdiğini belirten Yavaş “Daha önce çok kısıtlı üretilen Mersin’de veya en fazla Antalya’da satılabilen nergis, son iki-üç yıldan beri özellikle İstanbul ve Ankara piyasasına hakim oldu. Bu yıl da İzmir piyasasına inanılmaz şekilde girdiler. Bizim işimiz çok zor. Bununla baş edemeyiz. Şu anda İzmir çiçek piyasasında Mersin nergisi var. Fiyat açısından da rekabet edemiyoruz. Çünkü bir demetini ortalama örneğin biz 10 TL’ye satarken onlar 5 TL’ye satabiliyor. Biz daha önce İstanbul-Ankara’ya gönderiyorduk ancak onlar daha ucuz gönderince iki şehir ibreyi Mersin’e döndürdü” dedi.

 
Avrupalılar çekildi, Ortadoğulular geliyor
 
Bornova'da sertifika heyecanı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Ocak 2018 Çarşamba 08:34

Arkadaşlar Allahın çiçeği derken Allahın bitkisi, tabiki daha çok ürün almak için emek sarfedilebilir ama 10TL nedir arkadaş? Birde mersinliler piyasayı ele geçirdiler diye ağlıyorsunuz. Bu kafayla elin adamı herşeyinizi elinizden alır. Biraz insaf.

Yorumu oyla      12      5  
Ahmet 24 Ocak 2018 Çarşamba 00:41

Nergis dağda kendi kendine çıkan bir bitki değil.Soğanı dikilir bakımı yapılırsa ve usulune uygun toplanırsa bir daha çiçek verir .Yetiştirenler toptancıya kaç tanesini ne kadara veriyor ,toplarken bağlarken ne zahmetlere giriyor bi araştırıverin.Şehir de üç beş tanesi yeşillik içinde yüksek rakamlara satılıyorsa üreticinin suçu ne.

Yorumu oyla      11      6  
Birnur Akgül 23 Ocak 2018 Salı 18:55

23 ocak 2018 salı 11.42 de yorum yapan arkadaşım size göre allahın çiçeği dediginiz nergis çiçeğini köylü ne zahmetle yetiştiriyor hız sordunuzmu da allah''ın çiçeği diyorsunuz.Ustelik te değer kıymet verilmiyor geçen haftalarda karaburun nergis festivalinde sizin gibi düşünen yani allahi çiçeği diyenler köylünün okadar emek verip yetiştirdiği nergis tarlalarını 5-10 lira vermemek için talan ettiler.Yazik arkadaslar emeğe saygımız olsun .

Yorumu oyla      11      6  
Atilla Kamar 23 Ocak 2018 Salı 17:44

Nergiz soğanlı bitkidir ve soğanı tarlaya dikilir ve çiçek alınır. Birkaç yıl arayla sökülür ve yanından yavru vermiş veya bozulmuş soğanlar ayrılır. Gübrelemesi ve bakımı vardır. Sanıldığı gibi doğal ortamda yetişmez. Ayrıca 50 ad. Demeti 5 Tl. ya satılır. Şehirde çiçekçi 3-5 tanesinin yanına yeşillik bağlar ve 5 Tl. ye satar. Dün 3,5 Tl idi ve 3 demet 10 Tl. diyorlardı.

Yorumu oyla      11      6  
23 Ocak 2018 Salı 11:42

Allahın çiçeğini 10 tl'ye satarsanız tabiki elin adamı piyasayı daha ucuza satıp ele geçirir. Nergis doğal ortamda yetişen çiçek. nasıl olurda 10TL'ye satıyorsunuz? insaf. inşallah batarsınız. kardeşim 4TL'ye sat. sen ele geçir piyasayı. kafaya bak

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalılar çekildi, Ortadoğulular geliyor
Türkiye'den 10 yıl öncesine kadar konut satın alma yarışına giren Avrupalılar'ın ...
Mehmet KARABEL yazdı... Özgener için Çoban Ateşi’ni kim yaktı?
Mehmet KARABEL yazdı... Özgener için Çoban Ateşi’ni kim yaktı?
İzmir'in 20 yıllık müdürü Başkent yolcusu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ömer ...
 
İzmir’in kalbinde 'tarihi' özelleştirme!
Alsancak’ta liman karşısında bulunan ve Türkiye’nin linyit kömürü ile ...
İZTO seçimlerinde geri sayım... O sektörden Özgener'e destek!
Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu, Nisan ayında gerçekleşecek ...
Erdoğan: 'Arkamızda ABD var diyerek...'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Zeytin Dalı’ harekâtıyla ilgili “Bu PKK’yı, ...
 
Sektörde büyük kriz... Peki üretimi niçin durduruyorlar?
Tavuk üreticilerinin başkanı, entegre şirketlerinin iyileştirme yapmaması ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar fiyatları TCMB'nin açıkladığı faiz kararıyla 3.77'ye çekilmesine ...
Şok kararın etkisi yarın hissedilecek!
ABD`de federal hükümetin bütçe krizi nedeniyle kısmen kapanmasının ikinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva