HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2019 Cuma - 17:07

Karaburun Meclisi'nde çatlak! İyi asker resmi geçitte belli olur

Karaburun Belediyesi’nin meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı meclisi bilgilendirmemek ve kararları alırken istişare etmemekle suçladı. Dr. Bilen, “İyi asker resmi geçitte belli olur. Yaparsanız görürüz. İstişare ve demokrasiyi örnek alırsak burada kuzu kuzu yaşayıp birlikte gideriz. Aksi taktirde 2019 bütçe harcamaları onaylanırken burada başka şeyler olur” dedi.

Karaburun Meclisi nde çatlak! İyi asker resmi geçitte belli olur

EGEDESONSÖZ- Karaburun Belediyesi’nin bütçe performans görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen kendi partilisi CHP’li Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı eleştirdi. Bilen, belediye başkanı Erdoğan’ın kararları tek başına aldığını, demokratik davranmadığını ve istişare etmediğini söyledi.

Dr. Bilen, “İstişare olmazsa o zaman yapılan işlerde kimin yani hangi erkin, otoritenin söz söylediği belli olmaz. Bu da bizim açımızdan sorgulamadan, hesapsız uymak anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda demokrasi ve laiklik önemli bir faktördür. Demokrasi herkese eşit olmayı gerektirir. Laiklik de her dine eşit mesafede kalmaktır. Belediyeler eğlence şirketleri değildir. Diyanet işlerinin işini yapan yerler de değildir. Halkla ilişkiler kurulması ve birimin çalıştırılması yönünden bir karar alınıyorsa Sünnilerin ramazanı, Alevilerin özel günü, Yahudilerin hamursuzu, Hristiyanların da paskalyasının takip edilmesi gerekir.  O zaman eşit davranmış oluruz. Halkla ilişkiler bunu takip edebilir” dedi.

YAŞLI VE ESKİ ŞARKICILAR…
Karaburun Belediyesi’nin halkla ilişkiler faaliyetlerinde ilçenin sorunları yerine başka şeylerin takip edildiğini anlatan Dr. Bilen, “Halkla ilişkilerin işi, hangi evin damı akıyor, hangi koca karının odunu yok, kimin keçisi öldü, kimin çocuğu okula gidemiyor gibi işlerle uğraşması gerekirken popülaritesi kalmamış, yaşlı ve eski şarkıcıları getirip köy meydanlarında dolaştırmak değildir. Bunu asla kabul etmiyorum. Her gün yemek programları yapılarak hangi yemeği yapalım, pırasayı nasıl doğrayalım, kekin içine ne katalım gibi konularla uğraşılıyor. Aramızda istişare olmadığından; bunlar kaç paraya niçin getiriliyor, köylü bununla eğleniyor mu bilmiyoruz. İki kere yazılı ve sözlü olarak bu belediyede kaç kişi çalışıyor, kaç para maaş alıyor diye sormuş olmama rağmen bunu bilmeyen bir adam olarak faaliyetlere ‘yapalım, edelim’ diyemem. Parti disiplini gereği biraz tolerans gösterebilirim. İyi asker resmi geçitte belli olur. Yaparsanız görürüz. Burada keşke her şeyi açık görebilseydik. Kim hangi arabayla nerelere gidiyor, kimin aracı ne benzin yakıyor? Ve bunları yaparken hak ediyor mu bilmek istiyoruz. İstişare ve demokrasiyi örnek alırsak burada kuzu kuzu yaşayıp birlikte gideriz. Aksi taktirde 2019 bütçe harcamaları onaylanırken burada başka şeyler olur.  Köylerimizde tuvalet, merkezde otopark gibi derdimiz varken bizim şu dini işleri ve eğlenceleri biraz kenara almamız gerekiyor. Ramazan eğlencesi ne demek? İftar programları ne demek? Aklım almıyor. Bu bir halkla ilişkiler faaliyetiyse o zaman sadece neden Sünnilere yapılıyor. Başka dinlerinki de yapılsın. Hristiyanların paskalyası da yapılsın. Alevilerin özel günleri takip edilsin” diye konuştu.

FARE TUTUN!
Dr. Bilen ayrıca, “Bizim seçimden önce Karaburun’da yaşayan vatandaşlarımıza, köylülere verdiğimiz sözler var. Onlara, ‘bizi Karaburun’un yönetimine seçin, birbirimize kefiliz’ dedik.2019 yılının bütçe harcamalarının onayı önümüze geldiğinde inşallah buradakilerin büyük çoğunluğu yapılmış olur. Burada tek bir şey söylemek istiyorum; Çin’in rehberi ve yol göstericisi Mao (Mao Zedong, Çinli devrimci ve siyasetçi. Çin Komünist Partisi'nin ve Çin'in kurucusu) der ki, “Ben kedinin siyah mı beyaz mı olduğuna bakmam, fare tutuyor mu tutmuyor mu?”… Onun için farenin tutulmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, Karaburun’un genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilen Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanının yerleşim yerleri dışına çıkartılmasını istedi. Bunun için AK Parti meclis üyelerinden destek isteyen ve konunun takip edilmesi talebinde bulunan Erdoğan, “Rüzgar Santralleri ve Güneş Panelleri ile ilgili bakanlıklardan onay geliyor. Bunlar bizim dışımızda oluyor. ÖÇK konusunda düzenleme yapılması lazım. Tüm ilçenin ÖÇK ilan edilmesi sorun oluşmasına neden oluyor. Bunun için biz Ankara’ya gittik. Bakanlık düzenleme yapacak” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi  Yasemin Aytaç, ÖÇK konusundaki çalışmaları ve Ankara ziyaretleri hakkında kendilerine bilgi verilmesini istedi. Aytaç, “Biz sizden bilgi almak istiyoruz. Sokakta vatandaşlardan, halkan duyuyoruz. Elimizden gelen desteği vermek için birlikte çalışalım” diye konuştu. 

 
Sözcü Aksoy'dan BM yetkilisinin açıklamasına tepki
 
Göztepe'de, efsane kaptanın toprağı yeni statta
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şefik Erol KOCAAĞA 12 Ekim 2019 Cumartesi 11:28

Meclis varsa oturup tartışıp en akılcı karar alınır ve uygulanır demokratik ortamda, seçim olmuşsa kimse fevri davranamaz tek adam gibi diktatör gibi hareketlerle başarı sağlanamaz. Babasının tarlasını bahçesini yönetmiyor hatalı olursa bütün halk zarar görecek. Alpaslan hocamın dediği gibi hangi partili olursa olsun doğru yolda degilse kesin eleştirilmesi uyarılması gerekiyor hala aynı davranışı devam ediyorsa halka bilgi vermek lazım. Teşekkürler halkcı Alpaslan BİLEN abime

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oğuz'dan muhtarlarla zirve
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz düzenlediği toplantıda ilçedeki tüm muhtarlarla ...
Bayındır’da toplu sünnet şöleni
Bayındır Belediyesi, Çırpı Semti Necati Uza Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ...
Narlıdere’de can dostlar için festival!
Sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda farkındalık yaratmak için ...
 
Buca'da vandallar işbaşında: Konteyner kapaklarını bile sattılar!
Buca sokaklarını tek tek dolaşarak sorunlarını yerinde tespit eden Belediye ...
Karşıyaka Belediyesi’nden öğrencilere çifte müjde!
Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime destek projelerini sürdüren Karşıyaka ...
İzmir'de 'her yerde eşitiz' kampanyası
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bir dizi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir ...
 
Ödemiş'te okul kantinlerine mercek!
Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2019-2020 eğitim ve öğretim ...
Bayraklı’ya ulaşım müjdeleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği projelerle ulaşım konusunda ...
Urla'da Tarhana Şenliği'ne davet
Urla Belediyesi ile S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva