HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2019 Çarşamba - 09:24

Skandal paylaşımda yeni gelişme: O müdür için karar verildi!

İzmir'in Karaburun ilçesindeki okul müdürü, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle açığa alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun İlkokulu Müdürü Şahin Özdemir’e tepki gösterdi.

Skandal paylaşımda yeni gelişme: O müdür için karar verildi!

Alınan bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaburun'da görev yapan ilkokul müdürünün, sosyal medyadaki paylaşımları üzerine inceleme başlattı. 

İnceleme kapsamında müfettiş görevlendirilirken, söz konusu okul müdürünün de açığa alındığı belirtildi.

AK PARTİLİ DAĞ: HADİSENİN TAKİPÇİSİYİZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları sonrasında açığa alınması olayının takipçisi olacaklarını belirtti.

Dağ, yaptığı açıklamada, ilçede gerçekleşen ve basına yansıyan okul müdürü ile ilgili yaşanan hadisenin takipçisi olacaklarını dile getirerek, "Bu kişinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine sunacağı hiçbir katkı yoktur. Bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış ve kendisi açığa alınmıştır." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ KILIÇ'TAN AÇIKLAMA: TEK KELİME İLE YAZIK
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Av. Sevda Erdan Kılıç, MüdürÖzdemir’in, daha önce de birçok kez tartışmalara neden olan, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık.” sözünü sosyal medya hesabından paylaştığına ilişkin basında haberler yer aldığını anımsattı.

CHP’li Av. Kılıç, Malatya Darende İmam Hatip Ortaokulu, Malatya İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretmenliğini bitiren Özdemir’in, Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen ancak doğrulanmayan bu sözlere ilişkin tweetini daha sonra sildiğini kaydetti.

- OKUL MÜDÜRÜNDEN TARTIŞMA YARATAN PAYLAŞIM: 'ÖRTÜSÜZ KADIN...'

Bu sözün kaymakamı ve belediye başkanı kadın olan ilçede vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandığını belirten Av. Kılıç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladığını, ancak Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in bu konuyla ilgili bir açıklamasını henüz göremediğini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Müdür Şahin Özdemir, Malatya Darende İmam Hatip Ortaokulu, Malatya İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde nasıl bir eğitim almıştır ki bu sözü söyleyebilecek bir duruma gelmiştir. Gerçekten bunu anlamak çok zor. Tek kelimeyle yazık. Karaburun İlkokulu’nda okuyan çocuklar, diğer bütün okullarda okuyan çocuklar gibi bizim, Türkiye’nin geleceğidir. Şahin Özdemir gibi zavallı kişilerin o kirli düşünceleriyle,geleceğimizin emaneti olan çocuklarımızın zihnini kirletmeye hakkı yoktur. Buradan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunuyorum: Kendini müdür zanneden o kişi, bir an önce görevden el çektirilmelidir ya da uzaklaştırılmalıdır. Bu sözleri kadın ya da erkek hiç kimse kabul edemez, etmemelidir. 

‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık’ sözü, başı açık ya da kapalı bütün kadınlarımıza hakarettir. Karaburun Belediye Başkanı Sayın İlkay Girgin Erdoğan, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştır. Müdür hakkında gerekli idari ve adli tahkikat bir an önce başlatılarak, çocuklarımız, başı açık kadınlara hakaret eden o kişiden bir an önce kurtarılmalıdır. Tabi bu müdür gibi kişilerin bu sözleri söyleme cesaretini bulmasına neden olan da başta AKP Genel Başkanı olmak üzere devleti yöneten kişilerin o zihniyeti besleyen açıklamalarıdır. Bu zavallı düşüncede olan kişiler, onlardan cesaret ve güç almazsa bu sözleri söyleyemezler, söyleme cesaretini ortaya koyamazlar. Hani bir söz vardır ya ‘balık baştan kokar.’ diye. İşte bu söz tam da bu durum için söylenmiş bir sözdür.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, bu olayı gündemde tutacaklarını, Karaburun İlkokulu Müdürü Şahin Özdemir görevden alınıncaya kadar olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

MURAT BAKAN'DAN TEPKİ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu TBMM gündemine taşıdı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

‘EN HAFİF TABİLE HADSİZLİKTİR!’
Geçmişte aynı paylaşımı yapanlar olduğunu hatırlatan CHP’li Bakan, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve okul müdürlüğü görevini yürüten bir eğitimcinin böyle bir paylaşımda bulunması en hafif tabirle hadsizliktir.  Bu, etik olmamakla birlikte hem Anayasamız hem de Temel Eğitim Kanunu açısından suçtur.Halkı kin ve nefrete tahrik eden bu kişi hakkında derhal idari ve adli süreç başlatılmalıdır. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda aynı içerikli paylaşımın, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmakta olan hatta milletvekili adayı olan bazı AKP üyeleri ile Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ndeki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan tarafından yapıldığı da hala hafızalardadır” dedi.

‘TÜM KADINLAR EŞİT YURTTAŞTIR VE ÖZGÜRDÜR’
CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Karaburun Belediye Başkanımız ve ilçe Kaymakamımız kadındır, bu paylaşım belediye başkanımız ve kaymakamız nezdinde tüm dünya kadınlarına hakaret niteliğindedir. Bir kadının örtülü-örtüsüz olmasının bir önemi yoktur tüm kadınlar eşit yurttaştır, özgürdür, istedikleri gibi giyinirler ve bu hiçkimsenin ‘eleştiri’ konusu olmaz.”

CHP’Lİ BAKAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA SORDU:
1 – Söz konusu paylaşımı yapan okul müdürü Şahin Özdemir hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ne aşamadadır? Başlatılmadıysa hangi gerekçeyle başlatılmamıştır?

2 – Anayasamıza ve Temel Eğitim Kanunu’na aykırı davranan Okul Müdürü hakkında hangi idari işlem yapılmıştır?

CHP’Lİ BAKAN, ADALET BAKANI’NA SORDU:
Söz konusu paylaşımın hem Türk Ceza Kanunu (TCK)’nın 216. maddesi olan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ kapsamında değerlendirilebilecek hem de toplum tarafından asla kabul edilemeyecek vahim bir hadise olduğunun altını çizen CHP’li Bakan, Adalet Bakanı’na sordu:

“Sosyal medya hesabından ‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık’ ifadelerini içeren paylaşım yapan Karaburun’un merkezindeki ilkokulun müdürü olan Şahin Özdemir hakkında adli bir süreç işlemekte midir?”

TCK 216 NEDİR?

TCK 216’ya göre;  (1)Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

 
Başkan Kayalar kooperatifçilerle buluştu
 
Başkan Selvitopu'ndan 'dönüşüm' çıkışı: İtirazlarımız laf olsun diye değil!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 2 Ekim 2019 Çarşamba 21:04

adam birsey dememiş ki necip fazılın dizelerini paylasmıs sanırım

Yorumu oyla      4      5  
yörükali 2 Ekim 2019 Çarşamba 16:19

Malesef eğitim sistemimizi bitirdiler göz göre göre çocuklarımızın geleceğini böyle boş beleş insanların yönettiği eğitim kurumlarında şekillendirilmeye mahkum ettiler. Söylemezsem haksızlık olur Murat Bakan ve Sevda Erdan KILIÇ gerçekten Milletvekilliğinin hakkını vererek çalışıyorlar

Yorumu oyla      7      5  
alo 2 Ekim 2019 Çarşamba 15:12

BUNLAR BİLİNÇLİ SÖYLENEN VE TALİMATIN GEREĞİNİ YAPAN KAMU GÖREVLİLERİ

Yorumu oyla      6      5  
Giritli... 2 Ekim 2019 Çarşamba 15:04

Konuşana değil konuşturana bak...

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa MOROĞLU - Buca 2 Ekim 2019 Çarşamba 14:01

Evet Balık baştan koktuğu için bir süre sonra daha yetkin bir yere geleceği beklenen gelişme olacaktır.

Yorumu oyla      7      5  
Süleyman 2 Ekim 2019 Çarşamba 11:26

Önce görev yeri değişir sonra daha güzel bir göreve gelir.Bu zatın ilerlemesini artık kimse durduramaz.

Yorumu oyla      18      5  
murat 2 Ekim 2019 Çarşamba 10:29

Ne ekersen onu biçersin.

Yorumu oyla      11      5  
Z.B 2 Ekim 2019 Çarşamba 09:34

Derhal görevden alınmalı...

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkan Demirağ’a Yalova vefası
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman İzmir’in Foça İlçesi’nde üç dönem ...
'Harekata hazırız, bu işin şakası yok'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine revizyonu açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de açılış resepsiyonuna katıldı. ...
 
'Milletimizin bizden beklentisi el birliği yapmamızdır'
TBMM Başkanı Şentop, "Yüce Meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ...
Erdoğan'dan 'yüzde 50 artı 1' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı ...
'Fırat'ın Doğusu için başka çaremiz kalmadı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla ...
 
AK Partili Dağ: Ekonomide 1 senedir badire süreci yaşıyoruz!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, TBMM’nin açılışı ...
CHP'li Bayır'ın imza gününe yoğun ilgi
CHP'li Bayır’ın yaşamını kaleme aldığı ‘Benim En Güzel Hikayem, Hayatım’ ...
CHP'den yerel yöneticiler eğitimde!
CHP'li il genel meclisi üyeleri, "İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva