HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2020 Pazar - 19:50

Karaburun'da mis gibi festival

Karaburun'un simgesi haline gelen nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla bugün Karaburun Nergis Festivali’nin üçüncüsü düzenlendi. Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle festival kapsamındaki konser ve gösteriler iptal edildi.

Karaburun da mis gibi festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi tarafından nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 3. Karaburun Nergis Festivali bugün binlerce İzmirliyi ilçede buluşturdu. Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle konser gibi çeşitli etkinliklerin iptal edildiği festivalin açılış töreni, depremde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Elazığ'a yardım seferberliği

Festivalin açışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Hepimizin aklı Elazığ'da, Malatya'da. Elimizden ne geliyorsa yapmak için çabalıyoruz. Dün gece bölgeye içinde battaniye, kışlık giysi, temizlik maddesi ve kuru gıdanın olduğu 6 araç gönderdik. Yenilerini de göndereceğiz; sebze ve meyve halinden bir tır sebze ve meyve göndereceğiz. Özellikle Elazığ ve Malatya'nın kırsalında kışlık giysiye, battaniye ihtiyaç var. Sizlerin de desteğiyle topladığımız yardımları en hızlı şekilde bölgeye ulaştıracağız" dedi.

Ankara ve İstanbul'da da üretici pazarı

Tunç Soyer küçük üreticiye sahip çıkmak, ürün çeşitliliğini artırmak, üreticiyle tüketiciyi buluşturmak amacıyla bu festivali düzenlediklerinin altını çizerek şöyle dedi: “Dünyanın en zengin topraklarına sahibiz. Ancak dışarıya muhtaç tarım politikasının esiri olduk. Ama bunu değiştirmek mümkün. Biz dört temel ilke üzerinden başka bir tarımın mümkün olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Üretici pazarları ile küçük üreticiyi destekliyor, önündeki engelleri kaldırıp ürünlerini aracısız tüketiciyle buluşturuyoruz. Ürünün işlenmesini sağlayarak katma değerini artırmak, üreticiyi kooperatif çatısı altında buluşturmak ve atalarımızdan kalan yerli tohuma sahip çıkmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“200 üreticiye ulaştık”

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Elazığ'daki depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Karaburun'un geleceği için kırsal kalkınmanın önemi vurgulayan Erdoğan, "Hastalık nedeniyle bir kısmını kaybettiğimiz nergis çiçekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bölgemize geri döndü. 200 üreticiye ulaştık ve bir marka haline geldik” diye konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan daha sonra festival kapsamında kurulan nergis ve yöresel ürün stantlarını tek tek gezerek üreticilerle sohbet etti. 

Açılış törenine ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

 
Geçmiş dönem adayından çöp çıkışı: Başkanın elindeki ateş topu!
 
İzmir'de korkunç son: 4.kattan ölüme düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa İduğ’dan eski başkana vefa ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da 1970-1977 yılları ...
Demokrasi şehitleri Selçuk'ta anıldı
Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu'yu Anma ...
Buca’nın genç sporcularına 5 yıldızlı moral
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ilköğretim ve lisede öğrenim gören ...
 
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi yeni yönetimini seçti
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi üç yıl boyunca İzmir’in engelli politikalarına ...
Başkan Sandal’dan plan kararı: Öncelik vatandaşın hakkı!
Açılan dava sonrası Bayraklı’da planların iptal edilmesinin ardından konuşan ...
İzmir'in Başkanları Efes Selçuk'ta buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığında düzenlenen ...
 
Foça'da balık çalıştayına yoğun ilgi
Foça’da küçük ölçekli ticari ve amatör balıkçılığın etkileşimi ve balıkçılık ...
Bornova’da yeni dönem arıcılık eğitimleri başladı
Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla her yıl ...
İzmir Elazığ için tek vücut! Yardımlar yola çıktı
İzmir'de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Elazığ depremi için harekete ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva