HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2019 Perşembe - 10:56

Karabulut, Soyer’in İnciraltı sözünü açıkladı: ‘Bende o sorunu çözecek vicdan var’ dedi!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin imar planlarına çok yakın bir süreçte kavuşacağını aktırırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendilerine söz verdiğini açıkladı. Karabulut, “Sayın Soyer seçimden önce bize zaman ayırdı, toplantı yaptık. Bize zaman ayırması çok güzeldi. O toplantıda biz başkanımıza ‘Ateşten gömlek giymeye hazır mısınız?’ dedik. O gün bize, ‘İnciraltı ve Bahçelerarası imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var’ dedi” ifadelerini kullandı.

Karabulut, Soyer’in İnciraltı sözünü açıkladı: ‘Bende o sorunu çözecek vicdan var’ dedi!

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İnciraltı’nın yıllardır süren imar problemine yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Karabulut net mesajlar verdi.

Yılan hikayesine dönen ve bir türlü çözülemeyen soruna dair İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde aday sıfatıyla verdiği sözü hatırlatan Karabulut, “İzmir İncirlatı’yı çok yakın bir süreçte kazanacak” diye konuştu.

OLDU-BİTTİ OLMAYACAK!
Karabulut, “Bakanlığımız İnciraltı’nın İzmir, Türkiye için ne kadar önemli olduğunun farkında. İzmir’in hassasiyetlerini bildikleri için titiz bir süreç yürütüyorlar. Katılım olsun isteniyor. Oldu-bitti olmayacak. Bizler buna şahidiz. Takibini yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da olacak. Çözüm odaklı bir toplantı olacak. İzmir İnciraltı’yı çok yakın bir süreçte kazanacak” dedi.

SOYER’DEN FLAŞ AÇIKLAMA: VİCDAN MESELESİDİR, BENDE DE O VİCDAN VAR!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde aday sıfatıyla verdiği sözü aktaran Karabulut, “Sayın Soyer seçimden önce bize zaman ayırdı, toplantı yaptık. Bize zaman ayırması çok güzeldi. O toplantıda biz başkanımıza ‘Ateşten gömlek giymeye hazır mısınız?’ dedik. Bizlere vakit ayırmasından dolayı kendisine teşekkür ettik. O gün bize, ‘İnciraltı ve Bahçelerarası imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var’ dedi. Samimiyetin altını dolduracak bir cümledir bu! Seçimden sonra bir görüşmemiz olmadı ama olacak. 2015 yılında EXPO sürecinde kendisi genel sekreterlik yaptı, bölgeyi çok iyi tanıyor. Önemli ivmeler kazandırılacaktır. Hız kesmeden devam edeceğiz. Toprak sahipleriyle bir araya geleceğiz” açıklamasında bulundu.

GÖKDELEN İMARI, RANT KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ!
Sürece ilişkin detaylı bilgiler veren Karabulut, “AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül döneminde, ‘Şubat ayında bir plan askıya çıkacak’ sözü vardı ama olmadı. Bir hafta moralimiz bozuluyor ama sonrasında toparlanmaya çalışıyoruz. Bizi yıldırmak isteyenlere karşı yılmıyoruz. İnciraltı toprak sahiplerinin umutsuzluğundan bahseden bazı kesimler var. İnciraltı ve Bahçelerarası bugün İzmirlilerin malıdır. İzmirliler bugün oraya gelip bir yeşil görüyorlarsa, bayraklı ya da başka bir yer gibi kentsel dönüşüm konulmuyorsa bizim sayemizdedir. Orası yüzde 99 şahıs malıdır. Kamu malı yok orada. Bizler o dokuya zarar vermeden bugünlere getirdik. Kesinlikle rant istemiyoruz. Bırakın devletin arazisine gecekondu yapmayı kendi tapumuzun olduğu araziye bile yapmıyoruz. Amacımız şehri gökdelenlerle boğmak değil. Biz gökdelen imarı istemiyoruz. Optimum noktada şehrin bütününde olan bizi de mağdur etmeyecek bir planlama… Bizim süreçte kırgınlıklarımız tabii ki var. Ama umutla sürece devam ediyoruz. Eksiklikler bugüne kadar samimiyet olmadığı için bu noktalara geldi. Artık koşarak hareket etmeliyiz. Kanat önderlerimizin, yöneticilerimizin el birliğiyle davranması ve İzmir’i, Türkiye’yi büyütmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VİCDANLI İNSANLARI DAVET EDİYORUZ
Karabulut yetkili yöneticilere çağrıda bulunurken, “İnciraltı’nın sorunlarını çözmenin vicdan meselesi olduğunu biliyoruz. Biz de vicdanı olan insanları bu meseleyi çözmeye davet ediyoruz” dedi. 

 
Avusturya Başbakanı Kurz'dan PKK açıklaması!
 
İzmir'de iyilik zamanı: 10 bin kişi koşacak
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 22 Mayıs 2019 Çarşamba 11:50

inciralti yesil kalmalidir imar planlı cıkmamali rant istemiyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Bahattin 3 Mayıs 2019 Cuma 15:50

İnciraltı gecikmeksizin hakkaniyetli bir imar planına kavuşmalıdır. İzmir''de hakları uzun yıllardır gasp edilen, sabır rekoru kıran mülk sahiplerine de kimsenin ileri geri sözler sarfetme hakkı yoktur!

Yorumu oyla      4      5  
Defne 3 Mayıs 2019 Cuma 14:08

Yorumlara bakıyorum da ne kadar saygısız bir toplum olmuşuz malesef, İnciraltındaki sorunu bilmeden ne kadar rahat, mesnetsiz ve acımasız suçlamalar olmuş. Biraz vicdanınız varsa düşünün, tarlanız yıllarca bölünmüş bir avuç kalmış tarıma elverişli değil su ve toprak, yanı başımda birsürü milyon lira yatırımla açılmış kafeler, oto yıkamacılar, düğün salonları, halı yıkamacılar vs. PLAN YOKSA BUNLAR NASIL OLABİLİYOR. Biz kanuna uyalım çivi çakmayalım hakkaniyetli çevreci bir imar isteyelim suçlu biz olalım çok sağolun.

Yorumu oyla      4      5  
sezo 3 Mayıs 2019 Cuma 08:25

Tunç başkan bunlara heeee heee diyip geçiştirmiştir bunlarda seviniyordur.

Yorumu oyla      4      5  
Spark 3 Mayıs 2019 Cuma 00:33

Yok rantmış,5 milyon izmirlininmiş. Değil kardeşim değil..burası bizim kendi toprağımız.dedem öldü anneannem ,kardeşleri öldü bu tarım yaptıkları toprakta. Gerçek izmirli olan,tapusunu elinde tutan bu yöre halkının topraklar. Kalkıpta Kent ormanını İnciraltına màl etmeye kimsenin hakkı yok. Plan yapılacaksa,yıllardır tarım yapılamayan bu alana yapılacak. Geri kalan kusura bakmasın kendi işine baksın

Yorumu oyla      4      5  
Rantçı Seçil'e 2 Mayıs 2019 Perşembe 21:13

Başkanın söylemediği sözleri kullanarak kamuoyu yaratmya çalışıyorsunuz.Burası maximum 2 kat %40 kamuya terk şeklinde planlanacaktır sizde avucunuzu yalayacaksınız.Burası İzmir, siyasileri bağlayıp rantçılık yapamazsınız bunu bilin.İzmirli ancak bunu kabul eder.

Yorumu oyla      8      5  
ec 2 Mayıs 2019 Perşembe 20:30

Her kim ki oraya 3 kattan fazla ve bahçeleri olmayacak şekilde planlama yaparsa bilin ki İzmir'i ve İzmirliyi kaybeder. Yeşil istiyoruz biz kardeşim YEŞİL!

Yorumu oyla      7      5  
Çözüm yok! 2 Mayıs 2019 Perşembe 18:39

Kimse boşuna heveslenmesin, başkanda vicdan var tamam da Kocaoğlu'nda yok muydu? Ne biçim laf bu? Orası çözülmez! Nedeni de basit, iktidar belediyenin göndereceği tüm planları reddeder! Neden reddeder? Yahu cebinden kuruş çıkmayacak Buca metrosunu neden bekletiyorsa ondan reddeder! Kuşaklar boyu çözülmemiş sorunu 'Soyer çözdü' dedirir mi? Soyer, bakanlığın planını kabul edecek olsa, ertesi gün planı bir bahaneyle iptal eder ya da geri çekerler! İmamoğlu'na yaptıklarına bakın, ne mal olduklarını daha iyi anlarsınız!

Yorumu oyla      8      5  
makul 2 Mayıs 2019 Perşembe 18:22

bedelden kamulaştırın izmir ormanına dahil edin burası izmirin malı olsun

Yorumu oyla      7      5  
seçil akın 2 Mayıs 2019 Perşembe 17:50

Rantçılar diye yazana bakın kesin inşaat firması çalışanı çıkar. Çünkü rant rant diye yaygara koparıp, planlamanın önüne geçenler bizim toprağımızın %50 yakınını yabancılaştırmasına neden olanlardır.Anlamak gerekir bugün inciraltı'nda gecekondu olmayıp Kentsel dönüşüm konuşulmuyorsa 100 yıldır burada yaşayanlardır sebebi.Hala Rantçı diye bizi küçük görüyor şahıs..

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım 8 yıllık eşinden boşanıyor mu?
Aziz Yıldırım'ın Gonca Çelikkıran'dan boşanacağı öne sürüldü. İkili, tazminat ...
Turuncu ve gri listedeki teröristler öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siirt ve Hatay'da düzenlenen ...
Kayıp iki çocuktan sevindiren haber
Rize'nin Fındıklı ilçesinde dün akşam saatlerinde parkta oynarken kaybolan ...
 
Terör örgütünün kritik ismi İzmir'de yakalandı!
İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK ile irtibatlı olarak faaliyet gösteren ...
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Terör hedefleri vuruldu!
Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü PKK'ya ait kamplar düzenlenen hava harekatı ile vuruldu.
Ayasofya'da yeni keşif (İmparatora özel)
Ayasofya’daki restorasyon işlemleri sırasında, uzun süredir kayıp olan ...
 
İzmir'de korkunç son! İnternet kablosuyla kendisini astı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde Şükrü Y. (55), internet kablosuyla kendisini ...
'Bazı belediyelerde işçi kıyımıyla karşı karşıyayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ...
Seferihisar'ın sevilen isminden üzücü haber
Seferihisar'ın sevilen isimlerinden olan polis memuru Mehmet Koca hayatını kaybetti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva