HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2016 Salı - 16:26

Karabağlar Meclisi’nde 'seçim' depremi: Oturum iptal!

Yargıya taşınan ve CHP’li 6 Meclis üyesinin istifa sunmasıyla sonlanan başkanvekilliği seçim sonrası yapılan ilk oturumu yeter çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı.

Karabağlar Meclisi’nde  seçim  depremi: Oturum iptal!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumunda seçim gerginliği yaşandı.

Oturumda CHP Grubu’nda yaşanan çatlak sonrası 3 isim meclis başkanvekilliği için aday olurken, CHP’den Mehmet Aydoğan, AK Parti’den ise İmet Tunç ve seçime bireysel giren Turan Manduz yarışına Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun sayım sırasında ara vermesi, seçim sonunda da bazı oyları geçersiz sayması damga vurdu.

AK Parti Grubu’ndan Başkan Selvitopu’na sert tepki gelirken, muhalefet seçimin kanunsuz yapıldığını ileri sürdü ve İlçe Kaymakamlığı’na verilen dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

Seçim CHP Grubu’nda da çatlağa yol açtı. Parti grup toplantısında Belediye Başkanı Selvitopu’na muhalif Meclis Üyeleri Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu seçimlerde yanlış yapıldığını belirtti. AK Parti ve CHP’li isimler aynı düşününce Selvitopu ve beraberindeki meclis üyeleri ise sayı olarak yetersiz kaldı. İl Başkan Alaattin Yüksel ile görüşen 6 Meclis Üyesi tek tek istifalarını sundu.


Bu gelişmelerin ardından bugün toplanan Nisan ayı ikinci oturumu çoğunluk sağlanamadığı için iptal edildi.

22 CHP, 15 de AK Partili üyesi bulunan Meclis’te oturuma 16 CHP’li üye geldi. İstifalarını sunan 6 CHP’li meclis üyesi dün açıkladıkları gibi oturuma gelmezken, AK Parti Grubu da toplu olarak katılmadı.

Oturumun iptal olması sonrası AK Parti Grubu belediye önünde basın açıklaması yaptı.



DEMOKRASİ TARİHİNE AYIP VE KARA LEKE OLARAK…
AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir, “Biz demokrasiye sahip çıkmak için bugün böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Biz adalet ne gerektiriyorsa onu yapmak için uğraşıyoruz. Bugünde belediye meclisi tek başına yönetmeye çalışan bir irade koymaya çalışan bir belediye başkanı vardı. Demokrasi tarihinde görülmemiş bir olaya biz de seyirci kalmadık. 38 tane belediye meclis üyesi olmadan belediye meclisi yapılamayacağını bugün hepimiz görmüş olduk. Belediye meclis üyelerini iradesi yok sayılmıştı, Bizde bu ayıbı oradan kaldırma anlamında iradeye sahip çıktık. Bundan sonra da hiçbir parti ayrımı yapmadan sahip çıkmaya devam edeceğiz. Faaliyet raporlarının belediye meclis üyelerine dağıtılması gerekiyordu. Grup Başkanvekiline ve grup sözcüsüne ulaşmadı. Yarın yapılacak olan meclisle ilgili değerlendireceğiz. Belediye başkanı haksız uygulamalardan vazgeçtiği zaman sorun kalmayacaktır. Bu haksızlığa son vermesini bekleyeceğiz. Demokrasi tarihine ayıp ve kara leke olarak geçmiştir. Seçim devam ederken seçime ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

BU ODA BAŞKANLIĞI DEĞİL
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe ise, “Bugün hukukçular günü ve bugün Karabağlar’da bir hukuksuzluk yapılıyor. Yaşanan olayın bizim partimizle uzaktan yakından alakası yok. 2014’te CHP’li belediye başkanı seçildi. Bizler saygı gösterdik. 2 yıldır beraber çalışıyoruz fakat 2 yıldır arkadaşlarımız hiçbir zaman belediye meclis üyesi gibi davranmadılar. Bizim arkadaşlarımızı ötekileştirdiler. Sadece bizim arkadaşlarımızı değil, aynı zaman da görülüyor ki CHP2li arkadaşları da ötekileştirmişler. Seçimlerde hep elektrikler kesilecek, kedi, trafo gibi şeyler derlerdi. Bugün yaşanan olayda Türkiye tarihine geçmiştir. Seçim yapılıyor, gündüz işler kötüye gidiyor, bir ara veriliyor. Muhittin Selvitopu’nun böyle bir hataya düşmesi bizi üzmüştür. Bugün gündeme tekrar başkanvekilliği seçimi maddesi eklenmesi gerekirdi. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bizim burada meclise katılmamamız gibi bir durum söz konusu değil. Kendileri 23 kişiler, rahatlıkla meclisi toplarlar istedikleri kararı alırlar. Yarın meclis toplantısına katılma durumunu değerlendireceğiz. Bize faaliyet raporu dağıtılmadı. Belki akşam ulaştırırlar. Gelin buradan alın demek saygısızlıktır. Ben CHP’nin içine girmek istemiyorum Yıllardır orada siyaset yaptım. Sorunlar belli. Muhittin Başkan belli ki belediyeyi yönetemiyor. Demek ki burada belediyeyi yönetemiyor. Derhal kendine gelmelidir. Bu konuda uyarıda bulunmak istiyoruz. Bu oda başkanlığı değil” dedi.

 
Deniz şehitleri Bodrum'da anıldı
 
İzmir derbisinde tribünler yarı yarıya
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğlili 6 Nisan 2016 Çarşamba 09:33

Çiğlide belediye meclis üyelerini displine göndermiştiniz.Burada ne yapacaksınız bakalım.

Yorumu oyla      11      5  
Üye 5 Nisan 2016 Salı 18:20

Bir CHP li olarak meclis üyelerinin örgutune bağlı gerçek partililerden seçilmesini istiyorum. Muhittin Bey gibi Halkçı ve iyi bir belediye başkanının hizmetlerini görmezlikten gelen bu zihniyeti kınıyorum. İstifaları neden kabul edilmiyor onu da anlamış değiliz. Herkes kendine yakışanı yapıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Nurullah civakci 5 Nisan 2016 Salı 18:09

Yani sayin..selvitopu karabaglari şahlandiracakti malesef gülünc duruma getirdi

Yorumu oyla      11      5  
Kara bağlar 5 Nisan 2016 Salı 17:36

Chp li 6 belediye meclis üyesi akp ile iş birliği yaparak chp yi araç olarak kullandıklarını göstermişlerdir. Bu saatten sonra chp üyelerinin nasıl yüzüne bakacaklar? Kendi sonlarının başlangıcı yazdılar. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      11      5  
karbel 5 Nisan 2016 Salı 17:35

Ne yazik ki karabaglarda .meclis uyesi 6 arkadaş kendi cikarlarini gozetip koskoca cumhuriyet halk partisini medya onunde küçük dusurme cabasina girmistir buradan partilimiz meclis uyesi arkadaslara cagrimiz bizler size cumhuriyet halk partilisiniz diye oy verdik akp ye koltuk deynegi olun diye size oy vermedikk

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan göç uyarısı!
ESİAD'ın AB toplantısında konuşan Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, Suriye ...
Şenol: Kültür, sanat ve barış kentiyiz
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “7 yıldır barışın diliyle ...
Ödemiş Belediye Meclisi komisyon üyelerini seçti
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı 4 Nisan Pazartesi ...
 
Ödemiş yeni tur otobüsüne kavuştu
Ödemiş Belediyesi, Birgi mahallesine gelen ziyaretçilerin tarihi ve turistik ...
BEM’de hızlandırılmış mesai!
Buca Belediyesi’nin yılda 1000 öğrenciye ücretsiz ders desteği vermek ...
Sağlıkta Bornova farkı!
Evde bakım, sağlık taramaları ve hasta nakli gibi hizmetleri ile ihtiyaç ...
 
Başkan Uyar’a sürpriz kutlama!
Görev sürecinde ikinci yılını dolduran Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ...
İZSU’dan Torbalı’ya ‘8-8’lik yatırım!
İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’nın Türkmenköy, Yoğurtçular, Karaot, Korucuk, ...
İzmir futbolu ‘kadınlı-erkekli’ oynuyor!
Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinde gönüllü görev alan gençler, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva