HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2020 Cuma - 19:54

Karabağlar Meclisi'nde konuşan Başkan Selvitopu: Depreme hazırlıklı bir belediyeyiz

Meclis toplantısında gündeme getirilen deprem konusu üzerine konuşan Başkan Selvitopu, "Toplanma yerlerimiz belli. AKUT, ilçemizde eğitimler veriyor. Sağlam binalar için imar planlarında revizyona gittik. Doğru yolda ilerliyouz" dedi

Karabağlar Meclisi nde konuşan Başkan Selvitopu: Depreme hazırlıklı bir belediyeyiz

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi, Temmuz ayındaki ikinci oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Çeşitli komisyonlardan gelen raporların oylanması gündemiyle yapılan toplantıda, tüm raporlar oybirliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında çeşitli konular tartışıldı.

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Aydoğan'ın, son zamanlarda sıkça depremler yaşandığını, vatandaşların, Karabağlar Belediyesi'nin depremle ilgili aldığı önlemleri merak ettiğini anlattı. Aydoğan, "Belediyemiz deprem konusunda hazırlıklı mı? Deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır mıyız? AKUT'un en büyük tesisisin bizde olduğunu anlatıyorum ama durumu bir de sizden dinleyelim" dedi. Başkan Selvitopu, bu konuda şunları söyledi:

HER ŞEY ORGANİZE EDİLMİŞ DURUMDA
"Deprem, hepimizin gündeminde. Son bir ay içinde Akhisar'da, Marmaris'te şiddetli depremler oldu. Her deprem olduğunda hepimiz tereddüt içinde kıvrandık. Bir söz var, deprem öldürmez, bina öldürür, diye. Depremden korunmanın en önemli yolu, dayanıklı binalar yapmaktır. Karabağlar Belediyesi olarak, geçen dönem plan revizyonları yaptık. Her partiden arkadaşlar destek oldu. Amacımız, Karabağlar'da düzenli, sağlıklı, kaliteli binalar üretmek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikler var. O standartlarda yapılan binalar, sağlam oluyor elbette. Plan revizyonlarıyla yapmak istediğimiz, mevcut konut stokunun değişmesini, gelişmesini sağlamak. Karabağlar Belediyesi, imar planı değişiklerini yaparak önemli bir görevi yerine getirdi. Bunları sürdürülebilir hale geçirmek lazım. Bu planlar, sağlıklı bir çevre için geçerli. Sağlık bir kent dokusu yaratmak için şart. Şu anda Karabağlar'da toplanma yerleri bellidir. Bu konuda hazırlıklıyız. Kimler görev alacak, ekipler hangi noktalarda olacak, organize edilmiş durumda. Sağlıklı, sağlam binalar üretmek, yerel yönetimler kadar merkezi hükümetin de görevidir. Evet; en büyük AKUT bizim ilçemizde. Eğitim amaçlı çok önemli çalışmalar yapılıyor. Pandemi nedeniyle aksamış olsa da , kalınan yerden devam ediliyor. Sağlıklı binalar üretmeye devam edeceğiz."

'İMARDA İŞLER GECİKİYOR' İDDİASI
AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Uzun, İmar Müdürlüğü'nde işlerin aksadığına yönelik iddiasını, "Bazı müteahhit arkadaşlar, 8 ayda ruhsat alabildiklerini söylediler" sözleriyle güçlendirdi. Başkan Selvitopu, bu iddiaya şu yanıtı verdi:

"Bu konuda şikayetler, bana da geldi. Ancak şikayetlerin son zamanlarda azaldığını söylemek istiyorum. Bizim eksikliğimiz varsa, hızlandırırız, eksikliği gideririz. Arkadaşlara talimatım, işlerin hızlı biçimde sonuçlandırılması yönündedir. Fakat burada belediyenin çabası yetmiyor. Dosyaların eksiksiz getirilmesi lazım. Yönetmeliklerin istediği kriterlerin yerine getirilmesi lazım. Bunlar olmayınca, işin sonuçlanması da gecikiyor. Eğer işler aksıyorsa, bana dosya numarasını iletin, bizzat ben kendim ilgileneceğim."

 
Buca Meclisi'nde 'vaat' polemiği!
 
Salgında günün bilançosu: 19 vefat, 1172 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde 'vaat' polemiği!
Buca Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı, ...
Başkan Soyer ve TMSF Başkanı Gülal, İzmir için buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ı makamında ağırladı.
İZSU’dan tam kadro Ödemiş ziyareti
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, teknik ekibi ile birlikte Ödemiş Belediye ...
 
Başkan Soyer açıkladı: Son günlerde duyduğum en mutlu haber
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı iken ...
Başkan Kırgöz’den Soyer’e 'teşekkür' mesajı
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka Belediyesi'nden 'eğik bina' açıklaması
Bostanlı Mahallesi'ndeki eğik binalar ile ilgili olarak yıkım işlemleri ...
 
'Çeşme’den Sakız Damlıyor' 2 yaşında!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen damla sakızı ...
Bornova’da tasarruf önlemleri: O projeler iptal!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 2019 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü ...
İzmir Otogarı için yeni hamle: Ana transfer merkezi oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Işıkkent’teki mevcut Otogar’ı Ana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva