HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 21:17

Karabağlar Meclisi'nde ‘Dila Koyurga' tartışması!

Karabağlar Belediyesi Meclisi’ne “Cumhurbaşkanına Hakaret” davasından yargılanan, belediye meclis üyesi Dila Koyurga’nın durumu damga vurdu. AK Parti ve MHP’lilerin Başkan Selvitopu’na “Koyurga’yı kınayın” çağrısına yanıt veren Selvitopu "Belediye başkanı olarak doğru bulmuyorum. 7 yıl önceki olaydır, yargıya da intikal etmiştir. Yargı hukuki olarak gereğini yapacaktır. Çocuk yaşta birinin yaptığı hatadır. Tekrar tekrar büyütmek doğru olmaz" dedi.

Karabağlar Meclisi nde ‘Dila Koyurga  tartışması!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu öncülüğünde yapıldı. Meclisin gündeminde 7 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aleyhine paylaşım yapan ve yargılanan CHP’li Meclis Üyesi Dila Koyurga vardı.

AK Parti Grubu, Koyurga’nın Başkan Selvitopu tarafından kınanması talebinde bulundu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Alper Güldalı ““Biz burada seçilmişler olarak halkımızın bize verdiği yetkilerle Karabağlar halkına hizmet etmek ve halkımızın refahını artırmak sağlamak üzere buradayız. Biz hizmet konusunda sizinle birlikteyiz. Biz burada Karabağlar halkının seçmiş olduğu sizin de başı olduğunuz bir meclisiz. Bu meclisin onurunu, gururunu ve prestijini korumak, kollamak ilk etapta sizin görevinizdir Sayın Başkanım. Sizin de bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir kadın meclis üyemizin Sayın Cumhurbaşkanımıza, o günkü görevi ile Sayın Başbakanımıza ağza alınmayacak hakaretler ve küfürlerle dolu söylemlerini gördük. Biz bununla ilgili böyle bir mecliste böyle bir prestij kaybının olmasını istemezdik. Biz bunu da hiçbir parti grubunun ya da sizlerin istediği yönünde görüşünüz olduğuna inanmıyoruz. Lakin bununla ilgili kınama yapmanızı sizden talep ediyoruz. Bir daha böyle bir şey olmamasına yönelik telkinde bulunmanız bu meclisin başı olarak size düştüğünü düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili açıklama rica ediyoruz” dedi.

“İÇERİĞE KATILMIYORUZ”
Güldalı’na cevap veren CHP Grup Sözcüsü Zafer Levent Yıldır, “Bildiğimiz gibi bu konu geçtiğimiz günlerde hepimizin gündemindeydi. Olaya baktığımızda içeriğine katılmamızın olanaksız olduğunu söylemek mümkün. Bunun yeterince grubumuz açısından açıklama olduğunu düşünüyorum. Zaten 7-8 yıl önce gerçekleşmiş zaten o dönemde parti üyesi olmayan 16-17 yaşındaki bir genç kızın gerçekleştirdiği bir olayın bugün çok daha abartılı bir şekilde değerlendirmeye çalışıldığını görmek biz üzüyor. Kaldı ki bu konuyla ilgili olarak gördüğü tepkiler yeterinde uyarıcı olmuştur diye düşünüyoruz” dedi.

“ÇOCUK YAŞTA BİRİNİN YAPTIĞI HATA”
Muhittin Selvitopu, “Konu zaten kamuoyunun bilgisi dahilinde. Ben Belediye Başkanı olarak bu konunun çok uzatılması yada büyütülmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Tabi 7 yıl önceki o içeriği katılmamız mümkün değil. 7 yıl önce tabi bu arkadaşımız parti üyesi değil, meclis üyesi değil. Şu anda belediyemizin kurumsal yapısıyla da herhangi bir ilgisi yoktur. Çocuk yaşta denilecek bir yaş. Ama geleneklerimiz olarak, toplumdaki aile geleneklerimiz olarak böyle bir içeriğe kime yapılırsa yapılsın hatta bu günlerde kamuoyunda başka konularda var. Belediye başkanı olarak doğru bulmuyorum. Zaten arkadaşımız da bu süreçte yaşadıklarını kendi değerlendirecektir. 7 yıl önceki olaydır, yargıya da intikal etmiştir. Yargı hukuki olarak gereğini yapacaktır. Çocuk yaşta birinin yaptığı hatadır. Tekrar tekrar büyütmek doğru olmaz. Umarız bundan sonra hiçbir meclis üyemiz bu tür bir değerlendirme yapmaz, yapmamalıdır. Siyaset yapacağız ama siyaset yaparken saygıyı kaybetmeyeceğiz. Biz hep beraber, bir arada yaşamak durumundayız. Birbirimize gereken saygıyı göstermeliyiz.  O arkadaşımıza da ardından yapılanlar çok ağır şeylerdi. Onları da doğru bulmuyorum. Çocuk yaşta birinin yaptığı hatayı ağır bir şekilde aynı sözcüklerle değerlendirmek doğru değil. İçeriğine katılmıyorum. Meclisimizin şimdiye kadar olduğu gibi ahenkli bir şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.

SELVİTOPU’NUN KINAMA TALEBİNE YANIT
AK Parti Grubu’nun olayın kendisi tarafından kınanması talebini değerlendiren Başkan Selvitopu,  “Parti örgütü sorumluları vardır. O sorumlular ilçe ve il yönetimi ne yapacağına kendisi karar verir. Bizim bir şey söylememiz mümkün değildir. Bu tür değerlendirmeleri kim nerede yaparsa yapsın asla doğru bulmadığımı belirttim. Ancak 7 yıl önce çocuk yaşta olan bir konu hakkında da Belediye Başkanı olarak yargıya varacak durumda değilim. Konu zaten yargıdadır. Tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. 7 sene önceki çocuk yaşta olan birinin yaptığı yanlışı bu kadar abartmak ya da şeye sokmak doğru değil. Konuya katılmadığımızı bizim gelenek ve göreneklerimizde kime yapılırsa yapılsın doğru bulmadığımızı belirttim. Burada 7 yıl öncesine gitmek ne ben belediye başkanıyım o dönemde ne de o arkadaşımız meclis üyesi. Bir olay olmuş, yargıya da intikal etmiş. Yargı zaten gereğini neyse yapacaktır.  Alınan karalara da hepimiz saygı göstereceğiz. Ama hiçbir şekilde hiçbir insana bu tür değerlendirmelerin ya da sözlerin kullanılmasını doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Belediye Başkanı olarak da görev yaptığım süreç içinde bu tür olaylara müsaade etmedik. Etmeye de asla fırsat vermeyiz. Konu bu yönüyledir. Meclisimizi de kentle ilgili değerlendirmeler yerine bu tarafa yönlendirmek doğru olmaz” dedi.

Pandemi sürecinde belediye tarafından yapılan hizmetleri sıralayan Başkan Selvitopu, “Süreç devam ediyor, önlemlerimiz, çalışmalarımız da devam ediyor. Virüsün tehlikeli bir şekilde devam ettiğine dair öngörüler var. Devletimizin ve bizlerin aldığı önlemler de aynı şekilde devam edecek. Salonumuzda kısıtlı sayıda kişiyi barındırabiliyoruz. Bu da tedbirler kapsamındadır. Gelen misafirlerimize canlı yayın yoluyla meclisimiz izletilmektedir. Biz Pandemi ile ilgili mücadeleler yaptık. Temel hizmetlerimizi aksatmamaya çalıştık. Biz öncelikle bu mücadeleyi yürüten çalışan arkadaşlarımızın sağlıklı olarak mücadeleyi yürütmesi adına önlemeler aldık. Bunu tüm vatandaşlarımızın sağlığı için yaptık, sahadaydık. Tabi ki eksiklerimiz olabilir. Belediye olarak layıkıyla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bize başvuran her yurttaşımıza yardım ettik, ayrım gözetmedik. Herkese ulaşmaya gayret ettik. Bu çalışmalar aynı şeklide devam edecek. Ağırlıklı olarak temizlik ve pazar önlemlerimiz devam ediyor. Belediyemizde herhangi bir vakamız olmadı. Bin 500 çalışanımız var. Dışarıdan bulaşla vakamız oldu. Onların da izolasyonuyla tedbirlerimizi aldık. Her kurum kendi üzerine düşeni yapmaya gayret etti. Bu emeği veren herkese 1 kez daha teşekkür ediyorum. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı önlemleri yerine getirmeliyiz. Bu hastalığın en önemli korunma yolu tedbirli olmak” dedi.

VERGİLER AKSAMADI
Yapılan çalışmalara dair meclis bilgilendirmesi yapan Başkan Selvitopu, “Önümüzdeki aylarda Kibar Pazar yerini tamamlayacağız. Ali Fuat Erdem’de yapılan semt merkezimiz bitti. Nasrettin Hoca İzmir’de çok tartışıldı. İçi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yılsonunda tamamlamış olacağız. Özellikle eğitim dönemindeki çocuklarımız için önemli bir merkez olacak. 40 yeni zabıta arkadaşımız göreve başladı. Bakanlıktan 50 kişi istedik. Bize 39 kişi gönderildi. Eğitimleri devam ediyor, hizmete başladılar. Mobilyacılar odası ile yaptığımız protokol gereği yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Ekonomik sebeplerle yarım kalan Tahsin Yazıcı Kültür Merkezinde ihale yapıldı. Yüzde 75 seviyesinde tamamlandı, önümüzdeki yıl hizmete açacağız. Birçok parkı yeniledik. Belediyemize asfalt kazıyıcı aldık. 2 milyon liralık maliyeti oldu. Hizmete girdi. Asfalt silindiri de aldık. KAR-Bel vasıtasıyla 1 süpürge aracı ve ÇAÇA dediğimiz çöp toplama aracını da hizmete sokacağız. Biliyorsunuz Mayıs ayı vergi ayıydı. Biz Pandemi nedeniyle vergi toplanmaz diye düşünüyorduk. Aksine Karabağlar halkı belediyesine sahip çıktı. Mayıs ve Haziran vergilerini yurttaşlarımız yoğunlukla yatırdı. Yurttaşlarımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ederim. Maddi anlamda çok sıkıntı çekmedik. Biz de onlara layık olacağız. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi sürecinde petrole dayalı ürünlerde fiyatlar düştü. Biz de belediye olarak bunu değerlendirdik. Stok yaptık. Asfalt dökümünü artırmaya çalıştık. Kavacık coğrafi üzüm işaretini aldık. Oranın sakinleriyle toplantı yaptık, artık Kavacıklılar ürettikleri üzümle ilgili bu işareti kullanabilecek, bu da onlar için avantaj sağlayacak. Başkaları tarafından kullanılması mümkün olmayacak” dedi.

 
Başkan Soyer’den il yöneticilerine ‘sitem’ ve ‘birlik’ mesajı!
 
Göztepe'de Fenerbahçe hazırlıkları sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 2 Temmuz 2020 Perşembe 08:11

Sayın Başkan, sen işine bak yeter. Onları dinlersen ancak zaman ve enerjini boşa harcamış olursun.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın kesin hesabına onay! Batur: Ayaklarımız yere sağlam basıyor
Konak Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda belediyenin 2019 mali yılı ...
Sandal’dan AK Partili üyelere: 5 yıl sonra yine kazanacağım!
Bayraklı Belediyesi’ne ait BAYBEL A.Ş.’nin sermaye artırımı mecliste tartışmalara ...
Kabotaj Bayramı Urla’da törenle kutlandı
Türk denizcilik tarihinin dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj ...
 
Başkan Soyer'den Almanya'ya Türkiye çağrısı!
Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nın basın toplantısında konuşan Başkan ...
DİSK'ten Başkan Soyer'e destek ziyareti
DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri, İzmir Belediye Başkanı ...
Torbalı’ya çağ atlatacak proje belli oldu
Çağdaş ve işlevli belediyecilik anlayışını temsil eden bir belediye hizmet ...
 
Kent A.Ş.’den bisikletlilere özel istasyon: Bi-dost
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. tarafından Denizkent Balık Restoran ...
Turuncu Çember sayısı artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Narlıdere’de kutlandı!
Narlıdere Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümünü kutladı.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva