HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2016 Pazar - 11:09

Karabağlar kulüpleri sezonu açtı!

Karabağlar Amatör Spor Kulüpleri düzenlenen törenle 2016-2017 futbol sezonunu açtı. Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere'de yapılacak olan gençlik merkezinin de İzmir'de örnek spor tesislerinden birisi olacağını söyledi.

Karabağlar kulüpleri sezonu açtı!

Karabağlar, İBB Yeşilyurt Futbol Sahası'nda gerçekleşen amatör spor kulüplerinin sezon açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri(ASKF) Başkan Vekili İsmail Karabulut, Türkiye Futbol Antranörleri Derneği(TUFAD) Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü, Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Sözüpek, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri ile kulüp başkanları katıldı.

Başarı için koordineli çalışmak şart

Amatör spor kulüplerinin geçiş töreninin ardından bir konuşma yapan  Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü, yapacakları herşeyi Karabağlarlı gençler için yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Karabağlar'da fiziki ve sosyal olarak sağlıklı genç bir nesili yetiştirirken, Karabağlar Belediyesi ve Kaymakamlığı'yla koordineli çalışarak, projeler üreterek amacımıza ulaşabileceğimize inanıyorum." dedi.

İzmir'de örnek olacak

ASKF Başkan Vekili İsmail Karabulut ve TUFAD Başkanı Dr. Şaban Acarbay'ın konuşmalarından sonra kürsüde yerini alan Başkan Muhittin Selvitopu, sporun ülke geleceği için çok önemli olduğunu, sporla birlikte gençlerin kültürle, sanatla, bilimle donanımlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunların birisi eksik olursa, bir tarafımız sağlıklı olmaz. O nedenle Karabağlar Belediyesi olarak biz de bu alanlarda ki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Karabağlar'ın her şeye ihtiyacı var. Özellikle spor alanlarına ihtiyacı var. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm toplumun spor yapacağı mekanlarının mutlaka olması lazım. Bu bakışla da Karabağlar Belediyesi'nin bu dönem içerisinde ki en önemli ve en maliyetli projesi Uzundere Gençlik Merkezi Projesi olacak. Eylül ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek. 32 dönümlük bir alanda, 2 kapalı salon, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis, basketbol, voleybol ve 2 bin kişi kapasiteli futbol sahası bir kompleksi gerçekleştireceği. Ne pahasına olursa olsun, özellikle dönem içerisinde Karabağlar'ın hizmetine sunacağız. Çünkü, Karabağlar'ın, spor kulüplerimizin, gençlerimizin buna ihtiyacı var ve İzmir'de örnek spor tesislerinden bir tanesi olacak ve İzmir'de buz pateninin altyapısını oluşturacak bir buz paten pistini de orada gerçekleştireceğiz." dedi.

Bir ülkenin geleceğinin iyi yetiştirilmiş nitelikli insanlara bağlı olduğunu belirten Selvitopu, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, bu zor günlerin bilimle, kültürle ve dayanışma ile atlatılabileceğini söyledi. Başkan Selvitopu önümüzdeki dönem içerisinde Karabağlar'da kültür merkezleri, spor tesislerini açılacağını, Karabağlar halkının kültüre,  sanata doyacağını ve spor yapma imkanı bulacağını ifade etti.

Hizmette siyaset yok

Karabağlar'da  merkezi hükümetin de valilik ve kaymakamlık aracılığıyla yaptığı yatırımlar olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, "Biz de bu toplum için,  halk için ne gerekiyorsa elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Kaymakamlığımızdan destek alıyoruz, kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Hizmette siyaset yok. Ben göreve geldiğimde şunu söyledim, seçimden sonra rozetimizi çıkardık. 5 yıl Karabağlar'da yaşayan insanlara hiç bir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden hizmete var gücümüzle devam edeceğiz, çünkü burada yaşayan tüm insanlarımız bizim insanlarımız, şu inançtan olur, şu etnik kökenden olur, şu siyasi görüşten olur, bunların hiçbir önemi yok. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok, tek bir ülkemiz var. Bu vatan bizim, bunu ayakta tutacak olanda bizleriz. Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar donanımlı yetiştirirsek geleceğe güvenle bakar, daha dinamik, sağlıklı bir toplum yaratmış oluruz." diye konuştu.

Kulüpler birliğine ve gençlere teşekkür eden Selvitopu, spor kulüplerine geçmiş yıllarda olduğu gibi maddi ve manevi desteğin devam edeceğini belirterek, kulüplere bu yıl da halı sahaların kullanımı, spor malzemesi desteğinin yanı sıra maddi desteğin de yapılacağının müjdesini verdi.

Birlik ve beraberliği çok ihtiyacımız var

Törende konuşan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise  , gençlerin spor yapacağı tesisler konusunda sıkıntıların olduğunu belirterek, "Bu konuda belediyemizin ciddi bir yatırımı olacak, ayrıca gerek milletvekillerimiz nezdinde, gerekse sayın valimiz nezdinde, ayrıca merkezi hükümetin de yeterli oranda yardım yapması için girişimlerde bulunuyoruz. Bugün 17 takımımızın beraber sezon açılışı yapmasını, özellikle içinde yaşadığımız süreçte, ülkemizin birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyacımızın olduğu dönemde gerçekten önemsiyorum. Bizim çünkü gerek ülkemiz için gerekse dış dünyaya birlik beraberlikle ilgili her türlü mesajı vermemiz gerekiyor. Bugüne kadar spor takımlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Şuna inanın Karabağlar'da spor tesislerinin sayısı önümüzdeki günlerde çalışmalarımızla artacak" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yıllarca amatör spor kulüplerine hizmet verdiklerini ve bundan büyük keyif aldıklarını söyledi

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç adına Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü'ye plaket verildi.

 
Urla Belediyesi de İEF'de!
 
Barış ezgileri Konak’tan yükselecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Belediyesi de İEF'de!
“İnovasyon” temasıyla 85. kez kapılarını açan Kültürpark Lozan Kapısı’nda ...
Seferihisar'da toplu sünnet şöleni
Seferihisar Belediyesi, ücretsiz sünnet ettirdiği 32 çocuk, aileleri ve ...
Ve onay geldi: Narlıdere Metrosu yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere metro ...
 
İEF'de çocukların bir köyü var!
85. İEF’de İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN anaokulları tarafından ...
Fuar'da bir ilk: Bisiklet ve Yaya Şehri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ...
İzmir'de Asya ve Afrika rüzgarı
İzmir Fuarı kente büyük hareketlilik getirdi. Fuar için gelen yabancı ...
 
Karabağlar Belediyesi'nden İEF'de yoğun mesai
Karabağlar Belediyesi bu yıl 85. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
İzmir'in belediyeleri projeleriyle İEF'ye taşındı!
Bir çok ilçe belediyesi örnek projelerini 85.İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki ...
85. İEF'de Karşıyaka farkı!
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 85'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva