HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2016 Pazar - 11:02

Karabağlar'dan Hocalı'ya gönül bağı

Karabağlar Belediyesi, İzmir'de bir araya gelen çeşitli ülkelerdeki Azerbaycan Dernekleri'nin temsilcilerini Karabağlar'da ağırladı. 100'e yakın isimden oluşan Azeri heyeti, yemeğin ardından Salih Omurtak Mahallesi'ndeki bir parkı ziyaret etti.

Karabağlar dan Hocalı ya gönül bağı

İZMİR - Karabağlar Belediyesi, söz konusu parkı yeniden düzenleyerek "Karabağ-Hocalı Parkı" ismiyle hizmete açacak.   Ermenistan'ın Karabağ işgali ve Hocalı'da yapılan soykırımı anlatacak olan Karabağ Hocalı Parkı'na bir de anıt yapılacak. Başkan Selvitopu, Karabağlar ile Azerbaycan Hocalı arasında bir gönül bağı kurmak için parka Karabağ-Hocalı Parkı ismini vermeyi planladıklarını söyledi.

Karabağ işgali, Hocalı soykırımı ve asılsız Ermeni soykırımı iddialarına karşı düzenlenen Uluslararası Forum Toplantısı'nın ikincisini İzmir'de gerçekleştirmek için Azerbaycan, Gürcistan, Tataristan, Özbekistan, Bulgaristan ve İran'dan biraraya gelen Azeri Heyeti için, Karabağlar Belediyesi tarafından program düzenlendi. İlk olarak öğle yemeğinde bir araya gelen Azeri heyeti, kendilerini ilçelerinde ağırlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na teşekkür etti.

Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir, Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri ve Azerbaycan'dan gelen dernek temsilcilerinin de katıldığı yemekte konuşan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarda Başkan Selvitopu'nun kendilerine her zaman destek olduğunu vurguladı. Özdemir, "Sayın Başkanımız Muhittin Selvitopu, bizlerden her zaman desteğini esirgemiyor ve bir eksiğimiz olup olmadığını her zaman soruyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca işgale, teröre ve asılsız iddialara karşı kurduğumuz bu platformda bizlere destek veren İzmir'deki bütün başkanlarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

HEPİMİZ ORTAK KÜLTÜRÜN TEMSİLCİLERİYİZ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yemekte yaptığı konuşmada Azeri heyetini misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Selvitopu, "Karabağlar deyince Azerbaycan'ın Karabağ  ile bir çağrışım ortaya çıkıyor. Gönlümüz orayla birlikte. Hepiniz değişik coğrafyalardan buraya geldiniz, hepimiz ortak bir kültürün temsilcileriyiz. Sizlerle bu ortak yanlarımızı paylaşmak bizleri çok mutlu eder." dedi.

YAŞANAN ACIYA SAHİP ÇIKMAK BİZİM GÖREVİMİZ
Yemeğin ardından Azerbaycan Dernekleri heyetine Salih Omurtak Mahallesi'nde bulunan Karabağ-Hocalı isminin verileceği parkı gezdiren Başkan Selvitopu, bu parka Hocalı Katliamı'nı anlatan bir de anıt yapacaklarını söyledi. Başkan Selvitopu,  “Bu parka, Karabağlar ile Azerbaycan Hocalı arasında bir gönül bağı kurmak amacıyla, 'Karabağ Hocalı Parkı' ismini koymayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde parkla ilgili çalışmalar başlatacağız. Tamamlandığında parkın ismi ve tabelasıyla tekrar bir açılış gerçekleştireceğiz. Parkta, Hocalı'da yaşanan olayları anlatıcı bir anıt da yer alacak. Bizler insanların etnik kökenine bakmayız ama nerede olursa olsun yaşanan bir acıya sahip çıkmak bizim görevimiz olacaktır.Amacımız Hocalı'yı, orada yaşanan ızdırabı unutturmamak. Mutlaka biz de onun takipçisi olacağız.” dedi.

KARABAĞ YÜREĞİMİZDE YARADIR
Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir de, “İşgale, Teröre, Asılsız İddialara Karşı Uluslararası Platformu kurduk. Bu platformun üyeleriyiz. Buraya gelen heyetin hepsi bulundukları ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıdır. Bunun temelini geçtiğimiz aralık ayında Bakü'de attık. Kurduğumuz platformun merkezi Bakü'de olmak üzere, uluslararası bir platformdur. Bugün platformumuza Azerbaycan, Tataristan, Bulgaristan, Gürcistan ve İran'dan katılan bir heyet var. Platformun ana gayesi, Karabağ'da olan işgalin bir an önce bitirilmesi ve Karabağ'ın Azerbaycan devletine geri verilmesi. Karabağ bizim yüreğimizde kanayan bir yaradır. Orası işgal altındadır. O işgalden kurtulması gerekir. Hocalı soykırımı ile ilgili de bir mücadele vereceğiz. Yapabildiğimiz kadar soykırımı anlatmaya çalışacağız.. Bizi davet ederek bizi onurlandıran Karabağlar Belediye Başkanımıza, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir parkın açılacak olması  buraya gelen iştirakçilerimizi çok memnun etmiştir" diye konuştu.

UZUNDERE REKREASYON ALANI'NI DA ZİYARET ETTİLER
Park ziyareti sırasında Azeri heyeti, ülkelerinden getirdikleri Azerbaycan Bayrağı'nı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na hediye etti.Başkan Selvitopu da bayrağı öperek teslim aldı. Parktaki incelemenin ardından konuklar, çalışmaları devam eden Uzundere Rekreasyon Alanı'nı da ziyaret etti. Başkan Selvitopu, yapılan çalışmalar hakkında heyeti bilgilendirirken, Azeri heyeti de Uzundure Rekreasyon Alanı'na hayran kaldıklarını dile getirdiler.

 
ABD'de esrarengiz cinayetler: 6 kişi rastgele öldü
 
Ankara katliamı sonrası gündem sahte plaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeden Nergiz'e müjdeli haber
Kentin merkezi noktalarını yenilemek ve modern görünüm kazandırmak için ...
Çoban ateşi Konak'ta yandı!
DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası Türkiye genelindeki ilk toplu iş ...
İzmir'de rangarenk Mart keyfi!
İzmir’de Mart ayı fuarlar, festivaller ve konserlerle çok renkli geçecek.
 
Kocaoğlu’ndan Defterdarlığa: Sayı saymasını bile bilmiyorlar!
Mezarlık tahsis tartışmasında Defterdarlık cephesinden yapılan açıklamaya ...
Konak’ta emeğin bayramı!
Konak Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda maaşlarına ...
Konak’ta çocuklar mutlu, anneler huzurlu!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çocukların sıkılmadan vakit geçirdiği, ...
 
TOKİ Torbalı’yı pilot bölge seçti!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İzmir’de inşa edeceği yeni konutlar ...
Piriştina’dan engelleri kaldıran adama iyilik madalyası!
Örnek davranışı sebebiyle tüm ülkeye örnek olan Buca Belediyesi’nin temizlik ...
Bornova’da büyük spor zirvesi!
Bornova’da faaliyet gösteren 38 amatör futbol kulübünün yöneticileri +1 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva