HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2015 Perşembe - 19:22

Karabağlar’daki krizde Başkan net konuştu: Her şeyin belgesi mevcut!

Karabağlar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi İmet Tunç,eski başkan Sıtkı Kürüm döneminde Karbel için çıkarılan borçlanma yetkisini sordu. Eski dönemle ilgili soruları yazılı olarak cevaplanacağını söyleyen Başkan Muhittin Selvitopu, geçtiğimiz gün KARBEL ile yaşanan kriz hakkında,"Şu ana kadar her personelin maaşı kuruşu kuruşuna ödenmiştir. Bu söylediğim her şeyin belgesi mevcuttur. İnanmadığım hiçbir şeyi kamuoyunda paylaşmam” dedi.

Karabağlar’daki krizde Başkan net konuştu: Her şeyin belgesi mevcut!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Meclis oturumu öncesi Karabağlar Belediyesi’nin resim kursularına katılan çocukların yapmış olduğu eserler sergilendi.
 


Meclis oturumunda AK Partili meclis üyesi İmet Tunç, eski başkan Sıtkı Kürüm döneminde meclis tarafından, KARBEL'in ihtiyaçlarını giderebilmesi için 8 buçuk milyon liraya kadar borçlanma yetkisinin verilmesine ilişkin kararı hatırlattı. Kürüm'ün işçi borçlarını ödemek gerekçesiyle meclise sunduğunu ifade eden Tunç, devamlılık esası gereğince başkanlığa, "Söz konusu kredi çekildi mi? Bu para çekildiyse nerelere harcandı? Bu paranın ne kadarı işçilerin maaş ödemelerinde kullanılmıştır? O dönemde kaç işçimiz vardır ve bugünkü koşullarda kaç işçi çalışmaktadır? Geçen dönemki belediye başkanı Sıtkı Kürüm döneminde 8 milyon 500 bin TL’lik kredi çekilip maaşlar ödendiyse, yeni belediye başkanı Muhittin Selvitopu döneminde bahsedilen ve basına yansıyan üç aylık ödenmeyen maaş nedir? 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önceki belediye yönetimi 30 Mart 2014’ten sonraki yönetim için kredi çekebilecek limit bırakmış mıdır" sorularını yöneltti.



 
BİR KURUŞ ÖDENMEYEN MAAŞ YOKTUR
Tunç’un sorusu üzerine  Selvitopu, önceki döneme ait kullanılan kredilerin dokümanını ve diğer soruların cevaplarını yazılı olarak cevaplandığını söyledi. Selvitopu ayrıca geçtiğimiz gün 3 aylık maaş alamadığı gerekçesiyle belediye binasını işgal eden KARBEL işçileriyle ilgli ise, ”Şu an KARBEL çalışanlarının hiçbir maaş alacağı yoktur.  Bugüne kadar tüm maaşlar kuruşu kuruş kuruşuna yatırılmıştır. Sadece toplu sözleşme yapıldı. O sözleşmeden gelen erzak yardımı vardı. Bununla ilgili her bir arkadaşımızın 960 lira alacağı vardı. Bu alacağın 650 lirası kendilerine verildi. 300 ila 400 liraya yakın bir alacak kalmıştır.  Başka da hiçbir alacakları yoktur. Kalan alacakları da önümüzdeki aylar ödenecektir.  Göreve geldiğimiz günden bu yana sadece 2 günlük bir gecikme yaşanmıştır. Ve grev gerçekleşmiştir.  Onu da belediyemiz 3. Gün aşmıştır. Bunun dışında hiçbir aksaklık yaşanmamıştır. Bu ay fiş alacakları teknik bir nedenle önümüzdeki hafta alacaklar. Daha önce zamlardan gelen maaş farkları şeker bayramı öncesi ödenmiştir. Bu söylediğim her şeyin belgesi mevcuttur. İnanmadığım hiçbir şeyi kamuoyunda paylaşmam. O 8 buçuk milyonluk kredi de gereken yerlere kullanılmıştır” açıklamasını yaptı.

 
İMAR MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREVDEN ALINSIN
Meclis oturumunda Eylül ayı meclisinde tartışmaya neden olan müteahhit konusu tekrar gündeme geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla Karabağlar Belediyesi imar müdürlüğü çalışanlarının görevden alınmasını istedi. Fazla, “Müteahhitlerden gelen şikayetler devam ediyor. İmar müdürlüklerimizin kalifiye eleman ihtiyacı doğuruyor. Bu ilgili müdürlüklere mümkünse yeni personel getirilmesi konusunda aksilik olduğunu görüyoruz ve adımın atılmasını istiyoruz” dedi. 
 
Fazla’nın ifadeleri üzerine Selvitopu, “Bu konuda sadece bizde değil bütün belediyelerde bu sorun var. Yılbaşında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait uygulamalar yürürlükten kalkacak. Bakanlığa gelecek. Bu değişim için dışarıdaki müteahhitler  ellerini çabuk tutmak istiyorlar. Bunu biliyoruz. Yapılan başvuruyu aynı gün sonuçlandırmak mümkün değil.  Bizim burada çalışan personellerimiz yeterli olan sayıda mevcut.

 
AK Partili Eski Vekil Denizli hacı oldu
 
Kyme'deki çalışmalara kamulaştırma engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan İzmir’e 2 kritik plan onayı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar ve Çiğli’de yeni imar planlarını ...
Selçuk Belediye Tiyatrosu yeni yüzlerini arıyor
Selçuk Belediye Tiyatrosu yeni döneminde yeni yüzlerini, yeni oyuncularını ...
Başkan Piriştina’ya ‘40 gün 40 gece 40 okul’ teşekkürü
Buca Belediyesi’nin bu yaz gerçekleştirdiği “40 gün 40 gece 40 okul” projesinin ...
 
Hotar yaşlıları mutlu gününde yalnız bırakmadı
Seçim çalışmalarına hızla devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Flaş! Pasaport açılıyor, Göztepe kapanıyor!
Yeni gemilere uyum düzenlemeleri tamamlanan tarihi Pasaport İskelesi’ni ...
Bornova'nın kış sporları kursları başlıyor
İlçe de yaşayan vatandaşları aktif spor hayatına katılımını arttırmak ...
 
Karşıyaka’nın sanat sezonuna muhteşem başlangıç
Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, yeni sanat sezonuna ...
İzmir’de turizm zirvesi: Başkan’dan UNESCO çıkışı!
İzmir Ticaret Odası, ülke ve kent turizmini atağa kaldırmak amacıyla, ...
Buca 2016’da mega şantiyeye dönecek!
Buca, 2016’da hayata geçirilecek proje ve dev yatırımlarıyla şantiyeler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva