HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2021 Cuma - 16:49

Karabağlar'da yoğun gündem: Odaya veto ve borçlanma yetkisi!

Karabağlar Belediyesi Mart ayı olağan Meclis gündemi yayımlandı. Yayımlan gündem metninde çok sayıda madde yer alırken, en dikkat çekici konular ise TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı itirazın kabul edilmemesi ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun 29 milyon TL'lik borçlanma için meclisten yetki istemesi oldu.

Karabağlar da yoğun gündem: Odaya veto ve borçlanma yetkisi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi, Mart ayı olağan Meclis gündemi yayımladı.

Yoğun geçmesi beklenen Meclis oturumunda dört madde ön plana çıkarken, en dikkat çekici maddeler ise 29 milyon TL'lik borçlanma talebi ve Karabağlar sınırları içerisinde bulunan iki adet mahallenin 'kırsal köy' statüsüne dönme talebi oldu.

Meclis gündeminde ayrıca, İzmir'de yaşanan sel sorunu nedeniyle mağdur olan vatandaşlara 500 TL, Kahvehanecilere ise 300 TL'lik nakdi yardım yapılması talebinin görüşülmesi bekleniyor.

SELZEDE VE KAHVECİLERE NAKDİ DESTEK YOLDA
İzmir'de geçtiğimiz haftalarda yaşanan yoğun yağış sonrası birçok ilçede su baskınları yaşanmış ve onlarca ev sular altında kalmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası ise Karabağlar Belediyesi, selde mağdur olan vatandaşlara yardım etmeye hazırlanıyor. Belediye ayrıca, pandemide uzun süredir kapalı kalan kahvehanecilere de nakdi destek vermek için düğmeye bastı.

Meclis gündeminde yer alan madde şu şekilde; "Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan sel felaketinden etkilenen ve ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliğinin 4.maddesinin 1/a bendi, 5.maddesinin 2/a bendi ve 6.maddesinin 1/ç bendine dayanarak İtfaiye Daire Başkanlığından almış oldukları belge ile başvurmaları halinde 500,00.-TL nakdi yardım yapılması, İzmir Kahveciler Esnaf Odasının talebi doğrultusunda ilçemiz sınırları içerisinde kahvehane ruhsatı olan ve genelgeler gereği kapalı bulunan üyelerinin ruhsatları ile başvurmaları halinde aynı yönetmelik maddeleri gereği 300,00.-TL nakdi yardım yapılması"

BORÇLANMA YETKİSİ MECLİSE SUNULACAK
Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, pandemi döneminde belediyelerin gelir kaybına uğraması nedeniyle 29 milyon TL'lik kredi kullanmaya hazırlanıyor. Meclis gündemine eklenen maddenin ilgili komisyonlara gönderilmesi ve meclisten kabul etmesi halinde, Başkan Selvitopu İller Bankası'ndan alacağı teminat mektubu ile kredi kullanma yetkisini almış olacak.

Meclis gündeminde yer alan madde şu şekilde; "Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak, yatırım, cari ve vergi borçlarının ödenmesinde kullanılmak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla yasal sınırlar içerisinde faiz dahil en fazla 29.356.555,53.-TL olarak alınacak kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi ve imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankası'ndan teminat mektubu alınarak kamu ve özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karabağlar Belediye Başkanı'na yetki verilmesi"

İKİ YERLEŞİM 'KIRSAL MAHALLE' OLUYOR
Türkiye'de bulunan köylerin mahalle statüsüne geçmesi ve sonrasında yeniden 'kırsal mahalle' statüsü tanınması hakkının verilmesi sonrası birçok mahalle bağlı oldukları belediyelere giderek başvuru yapmıştı. Karabağlar'da da, ilçe sınırları içerisinde bulunan Kavacık ve Tırazlı Mahalleleri 'kırsal mahalle' statüsü için belediyeye başvurdu. İmar ve Hukuk Komisyonundan oy birliği geçen madde sonrası, ilgili maddenin Meclis üyeleri tarafından kabul edilmesi halinde, iki mahalle Kırsal Köy statüsüne geçirilecek.

ŞEHİR PLANCILARI ODASININ İTİRAZINA RET
Şehir Plancıları Odası, 26 Kasım 2020 ila 25 Aralık 2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan Karabağlar 4. Etap Karabağlar-Günaltay'ı kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve  1/1000 ölçekli 4. Etap Karabağlar Günaltay Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planına yoğunluk kararlarının mevzuata aykırı hesaplanması, yeterli düzeyde sosyal ve teknik altyapı alanı ayrılmaması, mevzuata aykırı plan notları, mahkeme kararlarının gereğinin yerine getirilmemesi gerekçeleri ile itiraz etmişti. Şehri Plancıları'nın itirazı sonrası Meclis gündeminde itirazı değerlendiren İmar Komisyonu, itirazları oy çokluğu ile reddetme kararı aldı.

Meclis gündeminde yer alan madde şu şekilde; "Karabağlar Belediye Meclisi'nin 06.08.2019 tarih, 79/2019 sayılı kararı ile kabul edilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.12.2019 tarih, 05.1154 sayılı kararı ile değişiklikle uygun görülerek, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 25/06/2020 tarih ve 10820 sayılı kararı doğrultusunda yeniden düzenlenerek, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14/09/2020 tarih, 05.718 sayılı kararı ile Başkanlık Makamınca 22/10/2020 tarihinde değişiklikle onaylanan ve 26/11/2020 – 25/12/2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan UİP-39063 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli 4. Etap Karabağlar-Günaltay Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı’na TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan itirazın oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar Komisyonu Raporu."

 
Salihli'deki cinayette yeni detay! 50 kilometre yürümüş
 
Demet Akalın: Çılgın Sedat'ın borcunu ben ödeyeceğim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 27 Şubat 2021 Cumartesi 14:14

Seçimleri kaldiralim ülkeyi mahkemeler belediyeleri odalar yönetsin boşuna sandığa gitmeyelim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayvalık Belediye Başkanı partisinden istifa etti
2019 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Demokrat Parti’den seçilen Ayvalık ...
Çiğli'de toplumsal cinsiyet eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ...
Bayraklı Belediyesi'nden esnafa önemli destek
Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve pandemi sürecinde ...
 
Karabağlar’da Hocalı anması
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından ...
Gaziemir Belediyesi'nden esnafa 'kira' müjdesi
Gaziemir Belediye Meclisi, koronavirüs pandemisi döneminde kapalı kalan ...
Bergama'da imar işlerine elektronik sistem
Bergama Belediyesi e-belediyecilik çalışmaları kapsamında bir ilke daha ...
 
Aşk filmlerine konu olan Nezir’in Kulesi’nde son aşamaya gelindi
Aşk fimlerine konu olan sağır ve dilsiz Nezir’in Sakız Adası’ndaki sevgilisini ...
Yaralı flamingo ve iki pelikan tedavi altında
Ateşli silahla yaralandığı tahmin edilen bir flamingo ve Bostanlı sahilinde ...
Bayraklı'da salgına karşı dijital önlem
Pandemi sürecinde halk sağlığı için ilçenin her noktasında ve hizmet binalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva