HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2016 Pazartesi - 11:04

Karabağlar'da üzüm şölenine görkemli final

Karabağlar Belediyesi tarafından Kavacık Köyü’nde düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen Kavacık Üzüm Festivali, muhteşem finalle sona erdi.

Karabağlar da üzüm şölenine görkemli final

Karabağlar Belediyesi tarafından Kavacık Köyü’nde düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen Kavacık Üzüm Festivali, muhteşem finalle sona erdi. Festival için İzmir’in dört bir yanından vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Kavacık Köyü’ne akın etti. Köyün girişinde vatandaşları karşılayan ve onlara “hoş geldiniz” diyen Başkan Selvitopu,  Kavacık’ın sadece İzmir’in değil,  tüm Türkiye’nin tanıdığı bir köy haline geldiğini söyledi. Üzüm Festivali’nde bu yıl katılımcı sayısında da ciddi artış olduğu gözlendi.  

Festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve ilçe başkanları, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve yönetim kurulu üyeleri , siyasi parti yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

İzmir Folklor Derneği gösterisinin ardından Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse, festivalin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Kavacık’ı hak ettiği yere taşımayı hedeflediklerini belirten Köse, “Başkanımızın bize desteği büyük. Biz de onun her zaman yanındayız.” dedi.



Büyükşehir’den yeni yürüyüş yolu müjdesi

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ da Kavacık’ın görülmesi gereken köylerden biri olduğuna dikkat çekerek,  buranın bu kadar ilgi görmesinde yerel kalkınmaya önem veren Aziz Kocaoğlu ve Muhittin Selvitopu’nun büyük emeği olduğunu söyledi. Tunçağ ayrıca,  Büyükşehir Belediyesi’nin Gödence’den çıkıp Kavacık’ı da içine alan 20 km bir yürüyüş yolu yaptığını,  bu yol sayesinde yürüyüş yapanların ve dağcıların buralara sık sık geleceğini söyledi.



İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise Kavacık Üzüm Festivali’nin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü hatırlatarak, özellikle sosyal demokrat belediyelerin kadınları ve köylüleri geliştirecek projeler yaptıklarını söyledi.

Kavacık’ta  kooperatife her zaman destek var
Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Kavacık’ın sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye ait bir köy haline geldiğini söyledi. Selvitopu, Fransa’dan gelen bu üzümün artık Kavacık’a ait olduğunu belirterek, “Yakın zamanda coğrafi işareti yapıldı. Marka tescili de yapılacak. Ve Kavacık üzümü ‘Kavacık’ adıyla tüm dünyada adını duyuracak” dedi. Selvitopu ayrıca Kavacık kadın kooperatifi üyeleri için üretim atölyesi kuracaklarını belirterek Kavacıklı kadınlara her zaman destek olacaklarını söyledi.

Üreticiler ödüllendirildi
Festivalde düzenlenen üzüm yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Toplam 19 üreticinin katıldığı yarışmada jüri üyelerinin bağın durumu, üzümün iriliği, rengi, şeker ve tat oranı değerlendirmesi sonucunda 3’üncülük  kazanan Bekir Tarhan’a ödülünü Muzaffer Tunçağ,  2’nci olan  Rasim Yıldırım adına Yahya Çöpçü’ye ödülünü Tacettin Bayır ve 1’inci olan Erkan Ünaltekin’in ödülünü ise Başkan Muhittin Selvitopu verdi. Yarışmanın 1’incisine 3 tam,  2’ncisine  2 tam ve 3’’üncüsüne  ise 1 tam altın verilirken , diğer katılan üreticilere de çeyrek altın verildi.

Büyük Usta saygıyla anıldı
Ödüllerin sonunda Halk Müziği sanatçısı Ali Çakar sahneye çıkarak muhteşem bir konser verdi. Konserde Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle Ertaş’ın unutulmaz parçaları da hep bir ağızdan söylendi.  

Bu arada Çeşme(Çeşka), Bayraklı, Bornova, Urla kadın kooperatif üyeleri de Kavacık’taki kadın kooperatifine destek olmak için stant açtı. Festivalde ayrıca çocuklar için yüz boyama etkinliği düzenlendi. Başkan Selvitopu ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Işık çocuklara top, atlama ipi, lego ve kitap hediye etti.

 
Baro seçimlerinde dengeleri değiştirecek gelişme!
 
Altın zirve yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 'iyilik bankaları' yüzleri güldürüyor
Buca Belediyesi, “Eşya ve Giysi Bankası” ile binlerce Bucalının yüzünü güldürüyor.
Kocaoğlu'ndan üreticilere mesaj: Siz bir adım atın...
Bergamalı muhtarları ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Çeşme'de sakız koyunları yarıştı!
2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği kapsamında Sakız koyunu yarışması düzenlendi.
 
İzmir'de Yörük Şenliği coşkusu
Menderes'in Tekeli köyünde bu yıl 3. kez düzenlenen "Yörük Şenliği" renkli ...
Bornova'nın tarihi parkına sihirli dokunuş!
Bornova Belediyesi’nin ilçenin en eski parklarından olan Büyükpark’ta ...
İş dünyası 'Sakin Şehir'de ava çıktı!
Turkcell Platinum Teos Uluslararası Balıkçılık Turnuvası kapsamında iş ...
 
İzmir yeni arabalı vapurları çok sevdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş.’nin arabalı vapurlarla taşıdığı ...
Başkan Pekdaş okullarda sevgi dağıtıyor!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen hafta yeni eğitim-öğretim yılına ...
Buca'da doğa tutkunlarına dört dörtlük merkez!
Buca Belediyesi benzersiz bir projeye daha imza attı. Doğa tutkunlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva