HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2019 Pazar - 11:09

Karabağlar’da toplu sözleşme bayramı

Karabağlar Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 5 No'lu Şubesi arasında yürütülen ve 880 şirket işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci, coşkulu bir imza töreniyle sonlandı. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği imza törenine yüzlerce işçi katıldı. Selvitopu, ayrıca İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. İMAF Genel Başkanı Ahmet Tunç, “Muhittin Selvitopu, dürüstlüğünden dolayı parmakla gösteriliyor. Yeni dönemde de aynı dürüstlükle görev yapacağına inanıyoruz” dedi.

Karabağlar’da toplu sözleşme bayramı

Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası önünde gerçekleştirilen imza törenine CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, sendika yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce işçi katıldı.

ÇALIŞMA ANLAYIŞIMIZ İNSAN ODAKLI
Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin yaptığı her işin insan odaklı olduğuna dikkati çekti. Başkan Selvitopu, “ İnsanın olmadığı hiçbir işin içinde olmayız. Doğayı ve çevreyi koruyan, geleceğe taşıyan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün bu çalışmaların amacı insana hizmet etmek. Aynı zamanda yaşadığımız coğrafyayı, yaşadığımız doğayı geleceğe taşımak. İşte bu çalışmalar içerisinde en büyük sorumluluğu taşıyan,  en fazla alın terini döken işçi arkadaşlarımızdır,  çalışma arkadaşlarımızdır.  Onların bu çalışmaları özenle sürdürebilmeleri için rahat olmaları gerekir. Başka şeyler düşünmeden, yaptıkları işi en iyi yapacakları şekilde motive olmaları gerekir. Biz bu konuya özellikle önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışma arkadaşlarımız arasında ayrım yapmadan, herkese eşit mesafede olarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İŞÇİ MAAŞLARINI HİÇBİR ZAMAN AKSATMADIK
Bazı kişilerin, Karabağlar Belediyesi'nin çalışmalarını kötülemek adına olmadık yalanları gündeme taşımaya çalıştığına vurgu yapan Başkan Selvitopu,Sağda solda birisi çıkıp şunu söylüyor: ‘Efendim Karabağlar Belediyesi borç içindeymiş, şöyleymiş böyleymiş, işçinin maaşını ödeyemiyormuş.’ İşçi arkadaşlarımız burada. Hangi gün maaşlarınız aksadı arkadaşlar? Bu yalanı söyleyenler biraz gözlerini açsınlar, kulaklarını açsınlar, dinlesinler.  Ya da konuya şaşı bakmasınlar. Biz herkesin hakkını hukukunu koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımızın yanında, Karabağlar'da yaşayan,  Karabağlar'da oturan tüm yurttaşlarımızın da hakkını hukukunu koruyan bir anlayışla çalışıyoruz.Karabağlar Belediyesi'nde memurun maaşı hangi gün yatıyorsa, kadrolu işçilerimizin de,  şirket çalışanı işçilerimizin de maaşını aynı gün yatırıyoruz. Bu istikrarı inşallah önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Biz Karabağlar halkından toplanan ya da bütçeden ödenekle gelen payımızı hassasiyetle kullanmaya çalışıyoruz. Bu bize verilen emanet bir görev. Bu emaneti taşırken de her şeye dikkat ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımızdan da çalıştıkları sürece bunlara özen göstermesini istiyoruz” dedi.

HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
Başkan Selvitopu, “ Biz alın teri döken, emek veren her insanın yanındayız. Emekçilerin başımızın üstünde yeri var. Alın teri dökmeden geçinmek isteyenlere ise karşıyız.  Bunu yapmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz, emeğiyle çalışan işçilerimizden bunları ayıracağız. Onları uyaracağız, uymayanlara da gerekli işlemi yapmak durumundayız. Çünkü bu diğer işçilere karşı haksızlıktır. Buna müsaademiz yoktur. Karabağlar Belediyesi dar bütçesine ve yoğun nüfusuna rağmen her kuruşu yerli yerinde kullanarak ayakta duruyor. Ayakta durmaya da devam edecek. Hiçbir güç de bunun engelleyemeyecek.Bugün çalışma arkadaşlarımızla bir bütünleşme içerisindeyiz. Bir toplu sözleşmeyi en iyi şekilde sendikamızla birlikte yapmaya çalıştık. Bütçe imkânlarımızı sonuna kadar açtık. Ve şunu da düşündük. Karabağlar Belediyesi'nin hizmet anlayışının da hizmet sürecinin de akamamasına özen gösterdik. Bu anlayışla toplu sözleşmemizi gerçekleştirdik. Bu anlayış Karabağlar'da önümüzdeki dönemde de Mart'ın sonundaki baharda da devam edecek” diye konuştu.

BU SÖZLEŞME TÜRKİYE’YE UMUDU VE CESARETİ YAYACAK
DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise Başkan Selvitopu ile birlikte işçiler açısından son derece olumlu bir sözleşmeye imza attıklarını dile getirdi. Kara, “Bu toplu sözleşme hem cesareti hem umudu bir arada temsil ediyor. Cesaret ve umudun bulaşıcı olduğunu biliyorum. Bugün bu toplu sözleşme töreniyle tüm Türkiye’ye hem cesareti hem de umudu dalga dalga yayacağız. Bugün bunun mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

İzmir milletvekillerinin de Karabağlar Belediyesi ve Başkan Selvitopu’nun son beş yılda yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsederek gündemi değerlendirdikleri tören, davul zurna eşliğinde halaylarla devam etti. Başkan Selvitopu ve milletvekilleri işçilerle birlikte halay çekti.

İŞÇİ MAAŞLARINA YÜZDE 20 ZAM
İmzalanan toplu iş sözleşmesinde işçi maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılırken, halen 6 hafta olarak devam edem doğum izni 8 haftaya çıkarıldı. Çalışanların öğrenim gören çocukları için ödenen ekler ile çalışan kadınların maaşlarına eklenen kreş ücreti yüzde yüz oranında artırıldı. Bunun yanı sıra yeni sözleşmede birçok alanda işçiler lehine iyileştirmeler gerçekleştirildi.  

MARDİNLİLERLE BULUŞTU
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  İzmir Mardinliler Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu kahvaltılı toplantıya katıldı.  İMAF Genel Başkanı Ahmet Tunç’un ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya ayrıca,  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti ilçe temsilcileri, Mardinli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Karabağlar’da oturan Mardinli dernek üyeleri katıldı.

KARABAĞLAR’A KÜLTÜRÜYLE RENK KATAN MARDİNLİLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM
Dillerin, dinlerin ve kültürlerin hoşgörü içinde yaşadığı Mardin’i ve Mardinlileri önemsediğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  “İzmir’e de,  Karabağlar’a da kültürüyle renk katan Mardinlilerle bir arada olmaktan mutluyum. Karabağlar, 81 ilden insanımızın bir arada yaşadığı bir ilçe. Görev dönemimizi boyunca her kesime aynı hizmeti götürmek için çaba sarf ettik. Seçilmemiz durumunda da aynı hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında Karabağlar’ın en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Selvitopu, “Kentsel dönüşümün yapılacağı alanlarda Mardinli hemşehrilerimiz de yoğun yaşıyor. Biz burada yerinde kentsel dönüşüm yapılmasından yanayız. İnsanlarımızın mahallelerinden kopmayacağı, komşusunu kaybetmeyeceği bir dönüşümden yanayız. Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yüzde yüz uzlaşı ile gerçekleşen ve Türkiye’ye örnek olan bir kentsel dönüşüm projesi var. Bundan sonrada Karabağlar için en iyisini savunacağız” diye konuştu.

BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖTEKİ ELİN GÖRMEYECEĞİ BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ
Karabağlar’da ihtiyaç sahibi dar gelirlilere kart vermek suretiyle destekte bulunduklarını ifade eden Selvitopu, bu konularda çok hassas olduklarını,  özellikle bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği bir anlayışla çalıştıklarının altını çizerek insanlara paket vermek yerine,  kartlarına yükledikleri miktarları her ay yatırarak onların alışverişlerini yaptıklarını hatırlattı.  

Selvitopu ayrıca Karabağlar’da yaşayan bin 500 öğrenciye de KARBEM sayesinde ücretsiz eğitim desteği verdiklerini dile getirdi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR KARABAĞLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Selvitopu’nun ardından konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise,  “Mardinli hemşerilerimiz bizi dost sofrasında karşıladınız. Bizler de size umut ve sevgi ile geldik. Bizler Karabağlar’da 81 ilden göç alan bir mozaiğiz. Daha yaşanabilir bir Karabağlar’ı nasıl yapabiliriz, amacımız budur. Hiç kimseyi ötekileştirmeden,  hep bir gözden bakarak hareket edeceğiz. Burada veya Karabağlar’da yaşayan arkadaşlarımız farklı siyasi görüşte olabilirler ama hiç kimse farklı değildir, düşman değildir. Biz bu temelde bakıyoruz” dedi.

Toplantıda İMAF’ın ilk Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, İMAF Danışma Kurulu Başkanı Sait Karaaslan da söz alarak Selvitopu’ya desteklerini bildirdi.

 
Erdal Özyağcılar’dan yıllar sonra gelen itiraf
 
Erdal Beşikçioğlu: Hepimiz aynı gemideyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ...
Selvitopu: Tek hedefimiz Karabağlar'ı modernleştirmek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Müteahhitler ...
Bornova Belediyespor cimnastikte Türkiye ikincisi oldu
Bornova Belediyesporlu cimnastikçiler yeni bir başarıya daha imza attı. ...
 
Bostanlı yeni nefes: Türkiye'nin en büyüğü geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden tasarlayarak hizmete sunduğu Bostanlı ...
Kocaoğlu'na 'Altın' çağrı: Şeref konuğumuz olun
?Türk futbolunda altyapı devriminin öncüsü Altınordu'nun Başkanı Seyit ...
Konak’ta aşk konuşuldu
Konak Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ‘Aşk ve Psikoloji Üzerine’ ...
 
Buca'nın kursiyerlerinden sevgi dolu sergi
Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Semt Evi kursiyerleri, dönem sonunda muhteşem ...
Bornova'nın kız öğrenci yurdunda kayıt zamanı
Bornova Belediyesi, Kızılay Mahallesi'nde projelendirdiği Kız Öğrenci ...
Selçuk’un 100 yıllık enerjisi garanti!
İsabey Mahallesi Tarımsal Sanayi Alanı’nda bulunan trafo merkezinin geçici ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva