HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2016 Çarşamba - 19:47

Karabağlar'da seçim krizine nokta: Ve o 6 isim komisyonlarda!

CHP'li 6 meclis üyesini istifa noktasına getiren, katılım yetersizliğinden 2.oturumun ertelenmesine neden olan süreç başkanvekilliği seçiminin yenilenmesiyle son buldu. Öte yandan istifadan geri adım atan CHP'li 6 meclis üyesi komisyonlara seçildi. AK Parti Grubu faaliyet raporuna ret oyu verdi.

Karabağlar da seçim krizine nokta: Ve o 6 isim komisyonlarda!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediye Meclisi Nisan ayı üçüncü oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

- CHP İzmir'de '6 istifa'lı kriz tatlıya bağlandı!

Toplantıda ilk oturumda krize neden olan ve ikinci oturumun katılım yetersizliğiyle iptal olmasına neden olan meclis başkanvekilliği, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.

Yaşanan krizde istifa noktasına gelen Başkan Muhittin Selvitopu’na muhalif CHP’li meclis üyeleri Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu da komisyonlara seçildi.

CHP’nin Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek olurken, yaşamını yitiren Yaşar Geylani yerine Kıyı Belediyeler Birliği yedek üyeliğine Mehmet Aydoğan seçildi.

İLK OTURUMDA YAPILAN SEÇİM İPTAL EDİLDİ
Karabağlar Belediye meclisinin ilk oturumunda tartışmalara neden olan başkanvekilliği seçiminin başkanlıktan gelen önergeyle iptal edilmesi gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. 1. ve 2. Başkanvekilliği seçimi tekrarlandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla, Başkan’ın iptal kararını olumlu bulduklarını açıklarken, aksi bir durumda konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

1.Meclis başkanvekilliğine CHP’den Mehmet Aydoğdu aday gösterildi. 2. Meclis başkanvekilliğine ise CHP’den aday gösterilmeyerek, AK Parti’nin adayının destekleneceği açıklandı. AK Parti 2. Meclis başkanvekilliğine İmet Tunç’u aday gösterdi.

Mehmet Aydoğdu 32 oyun tamamını alarak 1. Meclis başkanvekilliğine seçildi. 2. Meclis başkanvekilliğine ise İmet Tunç seçildi.

O 6 İSİM KOMİSYONLARDA
Belediye Başkanı Selvitopu’na muhalif olan ve ilk oturumda meclis başkanvekilliği seçiminde ayrı aday çıkaran CHP’li meclis üyelerinden altısı da komisyonlara seçildi.

Komisyon üyeleri şu şekilde oluştu:

İmar Komisyonu: CHP’den Mustafa Şafak Baran, Ali Bartu, Zafer Levent Yıldır… AK Parti’den Cevat Bekiroğlu, Bünyamin Demir…

Plan ve Bütçe Komisyonu: CHP’den Abdulvahap Batıhan, Tuncer Polat, Bülent Sözüpek, AK Parti’den Azad Fazla, İmet Tunç…

Hukuk Komisyonu: CHP’den Emel Tangobay, Recep Çatuk, Emin Uztemur, AK Parti’den Azad Fazla, Birsen Türkoğlu…

Sağlık Komisyonu: CHP’den Emin Uztemur, Bakir Durmuş, Ahmet Şafak, AK Parti’den Mustafa Oluklupınar, Kazi Uzun…

Çevre Komisyonu: CHP’den Mehmet Aydoğan, Ahmet Davulcu, Servinaz Ömür, AK Parti’den Emrullah Kavuz, Mehmet Özdaş…

Yerel Gündem 21 ve Kültür Komisyonu: CHP’den Bülent Sözüpek, Tuncer Polat, Ahmet Şafak, AK Parti’den Osman Çokcan, Mustafa Oluklupınar...

Esnaf Komisyonu: CHP’den Ali Bartu, Hanize Uysal, Latif Yelekçioğlu, AK Parti’den Kadir Tezel, Ömer Altun…

Pazaryerleri Komisyonu: CHP’den Turan Manduz, Baki Durmuş, Latif Yelekçioğlu, AK Parti’den Rıza Vural, İmet Tunç…

Engelliler Komisyonu: CHP’den Bülent Torun, Ahmet Davulcu, Servinaz Ömür, AK Parti’den Mehmet Şirin Aydemir, Kazi Uzun…

Burs ve Eğitim Komisyonu: CHP’den Abdulvahap Batıhan, Bülent Torun, Baki Durmuş, AK Parti’den Osman Çokcan, Ömer Altınpınar…

Spor Komisyonu: CHP’den Özgür Özdemir, Hanize Uysal, Ahmet Şafak, AK Parti’den Mehmet Özdaş, Emrullah Kavuz…

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu: CHP’den Recep Çatuk, Bülent Torun, Zakir Bel, AK Parti’den Ayşe Arslan Erten, Birsen Türkoğlu…

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: CHP’den Recep Çatuk, Turan Manduz, Zafer Levent Yıldır, AK Parti’den Osman Çokcan, Mehmet Şirin Aydemir…

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: CHP’den Mehmet Aydoğan, Zakir Bel, Engin Soy, AK Parti’den Ayşe Arslan Erten, Mustafa Oluklupınar…

Eğitim ve Sosyal Yardım Komisyonu: CHP’den Ali Bartu, Baki Durmuş, AK Parti’den ise Birsen Türkoğlu…

Encümen Üyeliği’ne CHP’den Emel Tangobay, Zakir Bel, Engin Soy aday gösterildi. 3 isim encümen üyeleri seçildi.

Seçimlerin ardından oturumda sonra faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Başkan Muhittin Selvitopu koltuğunu Başkanvekili Mehmet Aydoğan’a bıraktı. Aydoğan grup başkanlarına söz verdi, grup başkanları ise faaliyet raporunu değerlendirdi.



AK PARTİ’DEN FAALİYET RAPORUNA RET!

AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir, “Belediyemiz faaliyet raporu değil de, performans programı izletti. Bu sapmayı gidermek için 2 yıl var. Borca girilecek. Yapılması gereken yatırımlar biraz daha ertelene ek ya da hiç gündeme gelmeyecek. Bütçe gerçekleşmesinin bu yıl yüzde 70’ler seviyesinde kalmasına üzülüyorum. Yaptığımız en büyük yatırımdan daha büyük bir para. Bunlardan Karabağlar’ın kurtulması lazım. Faizin Karabağlar’ın yakasından düşmesini istiyoruz. Karabağlar’da koyduğunuz bütçeyle zaten Karabağlar’da dönüşüm yapmayacağız demişsiniz. Burada da görüyoruz ki koyulan hedef yüzde 20, yapılan ise yüzde sıfır. Karabağlar’da bu gidişle yeşil alan kalmayacak. Uzundere Rekreasyon alanı bitmiyor bitmeyecek. Ferhat ile Şirin’in aşkına dönecek. Uzundere Rekreasyon alanı her yaz açılacak diyoruz, inşallah açılacak. Karabağlar’da başarılan bir iş var ki kaldırım düzenlemesi. Bu konuda yüzde 100 bir başarı sergilenerek, hedefi tutturmuş. Ancak alt yapısı olmayan kaldırım yapılmasına bir karşıyız. Bunun gibi bir çok sorun var. Ben bu tablonun git gide daha da kötüleşeceğini ve git gide artacağını üzülerek söylemek istiyorum. Çok sürmeden de duvara çarpacağımızı düşünüyorum. Burası İzmir’in en büyük ilçesi… Daha büyük projelere imza atmasını bekliyoruz. Yetersiz ifadesini bile kullanmakta zorlanıyorum” dedi.

AK Parti Grubu faaliyet grubuna ret verdi.

HÜKÜMET GELSE DE KARABAĞLAR’A BİR ÇİVİ ÇAKSA…
Oturumda söz olan CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, “AK Parti grubu olarak slayt sessiz olduğu için tam olarak anlayamadı herhalde... Ben Karabağlar Belediyesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Keşke hükümette gelse bir tane Karabağlar’a çivi çaksa. Spor Bakanı gelse de bir şey yapsa. Ben eleştirilerin mutlaka olmasına inanıyorum, ama eleştiri yaparken biraz vicdan sahibi olması gerekiyor” dedi.

Bunun üzerine AK Partili Bünyamin Demir, Yunus Emre Mahallesi’nde Spor Bakanlığı’nın yaptığı spor salonunu ve yüzme havuzunu örnek göstererek, Sözüpek’i hükümetin yaptığı hizmetleri bilmemekle suçladı. 

FAZLA’DAN ‘ÇİVİ’ ELEŞTİRİSİ
AK Partili Azad Fazla da CHP’li Sözüpek’in merkezi hükümetin çivi çakmadığı sözlerini eleştirdi. Fazla, merkezi hükümetin işinin çivi çakmak değil, dünya projelerini yapmak olduğunu ifade etti. Çivi çakmanın belediyenin görevi olduğunu, belediyenin bir çivi çakması halinde teşekkür edeceklerini söyledi.

35 PROJEYİ NEREYE ÇAKTINIZ?
CHP’li Abdulvahap Batıhan, AK Partililerin eleştirilerine tepki gösterdi. Batıhan, “Biz ayakkabıcıya saygı duyuyoruz. O emekçi çivisini çakmış. Sen 35 projeyi nereye çaktınız? Sizde çaksaydınız çivinizi biz de görseydik. Biz 99 proje istemiyoruz. Yatırımlardan bahsediyor da İzmir’den aldığı vergilerle İzmir’e ne yapmışlar? Muhalefet yapmak için konuşmalar falan, insan da biraz vicdan olacak” diye konuştu.

HİÇBİR İŞ YARIM KALMAYACAK
Başkan Selvitopu, muhalefet cephesinden gelen eleştirilere cevap verdi.

Selvitopu, “Tüm eleştiri yapanları saygıyla karşılıyorum. Elbette bu eleştiriler olacak bizde yanlışlarımız varsa düzeltelim ve sonuçta temel hedefimiz olan Karabağlar’a hizmet edelim. Bazı şeylerin değeri böyle parayla pulla ölçülmez. Biz Karabağlar’da bir hedefimiz Var. Bu seçim beyannamemde de vardı. Karabağlar’a biz 4 başlıkta topladık. Ulaşım sorunları doğrudur. Planlama sorunu vardır, çözeceğiz dedik. Bu eleştiri de doğrudur. Bunlar yeni keşfedilen sorunlar değil. Yine mobilya sektörünün sorunları var. Bir diğer temel sorun kentsel dönüşüm. Karabağlar halkının gelirini düşük olması dolayısıyla Karabağlar’da yoğun nüfusunu geçim endekslerini altında gelirlerini olduğunu ve sorunların olduğunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Türkiye’de kişi başına gelir rakamları doğrudur belki ama yaşama yansıması yoktur. Karabağlar’da yaşayanların sosyal sorunları vardı. Bizler bunlara göre sorunlarımızı tespit ettik. Çözmek için çalışıyoruz. Ulaşım sorununu tek başına çözemez. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Kentsel dönüşümde bazı evler boşalıyor. Umarım bütçe gelirlerimiz artar, bizde daha fazla hizmet yaparız. 5 binlik planlarda eleştiriler yapıldı. İzmir’de bu konuda en ileride olan belediye... Bu konuda kararlıyız süreler alıyor. Ama süratten değil, mevzuatın yarattığı bir sorun. Hele bir de Türkiye’de her kurumun planlamanın içine girmişken, daha fazla zaman alıyor. Biz mobilyacıların sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde desteklerimiz var. KARGEM’i geliştirmeye çalışıyoruz. Karabağlar’da toplantı yapılacak olan yer yok. Dönem sonuna kadar Karabağlar’da 4-5 tane salon olacak. Karabağlar’da bir iki tane proje yapmakla dönüşüm sağlanmaz. Karabağlar’da hiçbir iş yarım kalmayacak. Karabağlar Belediyesi şeffaflıktan vazgeçmeyecektir. Bundan sonra daha iyi yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

SANDIK SONUÇLARINA GÖRE BAKILMASIN
Karabağlar’ın bölünerek yeni bir ilçe oluşturulacağı iddiaları üzerine konuşan Başkan Selvitopu, “Yeni haberler alıyoruz. İnşallah Karabağlar’ı yeni sınırlarla bölmezler. Bunları yaparken de hiçbir alt yapı ve tekniğine bakılmıyor. Ondan sonra kurumsallaşma ve kurumların yerleşmesi uzun sürüyor. Dünya kadar para harcanıyor. Yazık bu ülkenin kaynaklarına… Burada iktidar partisi meclis üyelerimize büyük iş düşüyor. Sandık sonuçlarına göre bakılmasın, hizmet esaslı bakılsın” dedi.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Ayşe Arslan Erten Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözleri kınadı.

 
Türk sinemasının ünlü yönetmeni vefat etti
 
Ermenistan ateşkesi bir gün sonra ihlal etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ulusal aras 7 Nisan 2016 Perşembe 09:12

Akp kendi fasist diktatör lugunu her firsatta gosteriyor kardesim niye boluyorsun bldiyeyi secimi kazanamiyorsun diye niye saldiriyorsun cok calisiyorsunuz ya sozum ona. Calisin kardesim daha cok calisin kazanabilirseniz kazanin ama boyle ayak oyununu birakin artik. Mertce millet millet diyorsunuz ya sandiga cikin ak misiniz gorelim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da operasyon sonrası Kocaoğlu sürprizi!
Bayraklı Belediyesi’ne yapılan operasyon sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli Meclisi'nde 'Kılıçdaroğlu' kavgası: Üyeler birbirine girdi!
Çiğli Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda Kılıçdaroğlu'nun Bakan ...
Büyükşehir ve Valilik el ele verdi: Seferihisar’ın enerjisi elektriğe dönüşecek!
Seferihisar'ın jeotermal kaynakları elektrik enerjisine dönüşecek. İzmir ...
 
İzmir'de 'engellere karşı' çalıştay
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2-5 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği 2. Engelsizmir ...
Bakan Ala’dan Başkan Kocaoğlu için soruşturma izni!
İçişleri Bakanı Ala metro ikmal inşaatı ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları’nın ...
Karşıyaka'da 'can dostlar' çalıştayı: Yerli ırklar...
Can dostlara yönelik farkındalık yaratmak ve yerli ırkları korumak adına ...
 
Konak'ta 'bizim çocuklar'ın yüzü gülüyor
Konak Belediyesi'nin ödüllü projesi 'Bizim Çocuklar' yedinci dönemini ...
Bornova yeni projelerle güzelleşiyor!
“Ortak akıl” ilkesi ile hareket eden Bornova Belediyesi, Evka 4 Mahallesi’nde ...
Kadınlardan Başkan Selvitopu’na destek
Başkan Selvitopu Karabağlar Belediyesi’ne bağlı 7 semt merkezinde iki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva