HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2016 Perşembe - 14:49

Karabağlar'da park açılışında 'demokrasi' vurgusu

Geçtiğimiz dönem hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Şemsettin Demir’in adı Sevgi Mahallesi’ndeki bir parka verildi. Parkının açılışında Başkan Selvitopu demokrasi vurgusu yaptı.

Karabağlar da park açılışında  demokrasi  vurgusu

Ülkemizin önemli bir demokrasi sınavı verdiğini belirten Selvitopu,  “Ülkemiz insanı bu demokrasi sınavını başarıyla geçecektir. Çünkü demokrasi herkese lazım, ülkeye, insana lazım. Bu olduğunda da birçok sorunu aşabileceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi tarafından Sevgi Mahallesi’nde yenilenen bin 500 metrekare alan üzerine kurulu Şemsettin Demir Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.  2012 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şemsettin Demir’in adını taşıyan parkın açılışına, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  hayatını kaybeden Şemsettin Demir’in ailesi ve sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ailesi belediyeye teşekkür etti

Parkın açılışında ilk konuşan Şemsettin Demir’in kızı Hülya Erol, parkın yapılmasında emeği geçenlere ailesi adına teşekkür etti. Sevgi Mahallesi Muhtarı Ömer Yılmaz ise mahallesinin çok güzel bir parka kavuştuğunu, bundan sonra asıl görevin mahallelide olduğunu hatırlatarak, “Burayı temiz ve bakımlı tutmalı. Parkı korumalıyız.” Dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise merhum Şemsettin Demir’i Konak Belediyesi döneminden tanıdığını hatırlatarak, “Kendisi insani değerleri güçlü topluma hep yardımcı olmaya çalışan birisiydi.  Bizler bu parkları, onların anılarını yaşatmak ve geleceğe mesaj vermek için açıyoruz. Bunları yapmalıyız. Vefasızlık çok kötü bir şeydir. Vefayı asla unutmamalıyız. Vefa bizleri yüceltir ve geliştirir. Biz de bu amaçla açılışları yapıyoruz.” dedi.

Demokrasi vurgusu   

Ülkemizin önemli bir demokrasi sınavı verdiğini de hatırlatan Başkan Selvitopu, bu konuda da önemli mesajlar vererek, “Ülkemiz insanı demokrasi sınavını başarıyla geçecektir. Ülkemiz aydınlık geleceğe doğru daha kendinden emin yürüyecektir. Darbe girişimi neticesi hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz. Bugün bunlar yaşanıyorsa demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlara tam olarak oturmamasından kaynaklanıyor. Umarız bu bir uyarı olur .Umarım demokrasi hür bir şekilde yeşerir ve yok edilemeyecek hale gelir. Çünkü demokrasi herkese lazım. Bu olduğunda da birçok sorunu aşabileceğimize yürekten inanıyorum. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün  açmış olduğu aydınlık yolda,  Türk toplumu bunları da aşmasını bilecektir.” dedi.

El ele kol kola mücadele

Özellikle bu süreçte birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu da kaydeden Başkan Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı:  “Birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Düşüncelerimiz farklı, etnik kökenlerimiz farklı, inanç ayrılıklarımız farklı olabilir. Ama bizi birleştiren bu ülkedir, bu vatandır. ‘Vatan söz konusu olduğunda her şey tefarruattır”  sözünü ilk defa bu toplum, bu süreçte göstermiştir. Her şey bir kenara itilmiştir. Ülke için el ele kol kola mücadele edilmelidir. Hepimize düşen görev de budur.”

Bin dönüm yeşil alan

Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı ve Karabağlar halkına kazandırdığı “Şemsettin Demir Parkı’nda bin 500 metrekare toplam alanda,  bin metrekare yeşil alan ile spor ve oyun alanları bulunuyor. Parkta ıhlamur, akasya, çınar, kiraz ağaçları ile gül havuzu dikkat çekiyor.

 
İzmir'de kamulaşan hastaneler hizmete başladı
 
İzmir'de cumhurbaşkanına hakaretten tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da yarı olimpik havuzlarda yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların spor olanaklarından daha çok yararlanması ...
Menderes'ten Gazipaşa’da meydan çalışması
Menderes Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi’ne kazandırılacak meydan için çalışmalar başladı.
Pekdaş’tan itiraz yanıtı: Kentin limanı olsun…
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, katıldığı bir televizyon kanalında ...
 
Alaybey'de tramvay zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığı ...
Buca sokaklarına 1 milyonluk yatırım
Kentin tüm sokaklarına hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan Buca ...
Kocaoğlu’ndan ‘15 Temmuz’ mesajları: FETÖ tasfiyesi olacak mı?
15 Temmuz darbe girişimi gece yaşadıklarını ve İzmir’de kriz masasında ...
 
İzmir’de ‘düğün’ hazırlıkları başladı: 11.IF Wedding’e doğru…
IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuar’ı, 7 ...
Seferihisar’da ‘FETÖ’ tartışması: Soyer’den Nişancı’ya sert yanıt!
FETÖ Lideri Gülen’i yargılayan tek isim olan Nurettin Soyer’in o dönem ...
Konak’ta ulaşıma engel yok!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta bedensel engelli vatandaşlar için sunulan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva