HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2017 Perşembe - 11:28

Karabağlar'da o mahallede Atatürk büstü sevinci

Karabağlar Arap Hasan Mahallesi Muhtarlığı’nın önüne Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Büstü törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Selvitopu, “Atatürk’ü sadece heykellerle değil ilkeleriyle, dünyaya bakışıyla yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Karabağlar da o mahallede Atatürk büstü sevinci

Karabağlar Arap Hasan Mahallesi Muhtarlığı’nın önündeki alana Karabağlar Belediyesi tarafından Atatürk Büstü yapıldı. Büst’ün açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATA’YA MİNNETİN GÖSTERGESİ
Halk Oyunları gösterisi ve konserle renklenen açılışın ilk konuşmasını Arap Hasan Mahallesi Muhtarı Hülya Torun yaptı. Mahalle olarak bu alanda Atatürk Büstü olmasını istediklerini belirten Torun, “Karabağlar Belediyesi’nin desteğiyle yapılan bu büstün Ata’ya karşı duyduğumuz minnetin yanı sıra vatan toprağının nasıl savunulduğunun da bir simgesidir.” diye konuştu.

ANMAK YETMEZ ANLAMAK DA GEREKİR
Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizdeki anlamının çok farklı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise,  “Atatürk’ün ilkelerini çok iyi anlamamız gerekmektedir. Sadece heykellerini yapmak yetmez onu çok iyi anlamamız gerekir. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini çok iyi bilmek gerekir” dedi.

Konuşmasında Kurtuluş mücadalesinin başladığı 19 Mayıs’ların çok önemli olduğunun da altını çizen Selvitopu,  “19 Mayıs bağımsızlığın ilk adımıdır. Bugünlerde hafif geçirilmeye çalışılıyor. Bizler bunun değerini çok iyi biliyoruz. Bizler Cumhuriyet’in ilkelerini korumak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Canımızı da vereceksek vereceğiz,  bundan hiçbir şekilde kaçınmayacağız. Sadece anmakla olmaz,  onu anlamak ilkelerini bilmek ve uygulamak en temel görevimiz. Karabağlar Belediyesi olarak biz sadece Atatürk’ü heykellerle değil, ilkeleriyle, dünyaya bakışıyla yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin ilelebet yaşaması için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

BUGÜNKÜ BARIŞ VE KARDEŞLİK CUMHURİYET’İN ESERİ
Törene katılan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün amacının bu ülkenin çağdaş bir ülke olması için  bilimi ve çağdaş dünyayı hedef seçtiğini ve düzenlemeler yaptığını belirterek,  “Şu bir gerçek ki biz de çağdaş dünyayı yakalamak istiyorsak bilimi hedef alarak daha çok çalışmak zorundayız. Büyük Önder de bu ülkede yurttaşlık bilincini ön plana çıkartmaya çalışarak, çağdaş dünyanın hukuk kuralları ve anayasalarından örnekler almıştır. Bugün Ortadoğu coğrafyasında bizler barış ve kardeşlik içinde yaşıyorsak, emin olun bugünler 1923’te, hatta 19 Mayıs’ta temelleri atılan genç Cumhuriyet’in yaklaşık 100 yıllık emeğinin ürünüdür. ” diye konuştu.

NE MUTLU EMEK VERENLERE
Törende konuşan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise “Bu Atatürk Büstü’nü buradan geçenlerin görmesi Ata’mızın bu ülke için ne yaptığını, yarınlarımız için ne ifade ettiğini hatırlamaya vesile olacaktır. Ne mutlu bu mahalleye,  muhtarımız ve belediye başkanımıza, emek veren herkese” dedi.

Alkışlar ve İzmir Marşı eşliğinde açılışı yapılan Atatürk Büstü’ne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, bol bol fotoğraf çektiler.

 
İzmir’de işadamlarına büyük şantaj iddianamesi: Kimlerin adı geçiyor?
 
Alakuş'un Gülen esprisi gerginlik yarattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da Aşık Mahsuni gecesi
Türk Halk Müziği’nin en büyük ustalarından Aşık Mahsuni Şerif Balçova’da ...
Buca'da Ramazan için geri sayım
Buca’yı Ramazan heyecanı sardı. Buca Belediyesi bir ay süresince farklı ...
Konak'ta Balkan rüzgarı
Konak Belediyesi’nin destekleriyle 12’incisi düzenlenen Gültepe Rumeli ...
 
Başkan Badem'den Ankara'da destek turları
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Ankara ziyaretleri kapsamında Aile ...
Bornova'da kurs zamanı: Bu yaz çok keyifli olacak!
Bornova Belediyesi’nin pek çok branşta ve yaş grubunda verdiği spor kurslarında ...
Karşıyaka'da dolu dolu Ramazan programı
Karşıyaka Belediyesi, Ramazan ayının gelişiyle birlikte geleneksel eğlence ...
 
Bornova'da moloz harekatı: Belediye'den yeni uygulama!
Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusundaki çalışmalarını artırarak ...
Kadifekale'de 'ikinci dalga': İzmir mirasını koruyacak!
2010-2012 yılları arasında Kadifekale heyelan alanında 2 bini aşkın gecekonduyu ...
Başkan Soyer'e büyük onur: Yılın en iyisi
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Ekonomi Gazetecileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva