HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2017 Çarşamba - 12:43

Karabağlar’da kurban kesimi için şok iddia… Vali’nin değil Kaymakam’ın istediği olmuş!

Gaziemir ve Karabağlar sınırında bulunan dere yatağında kurban kesimi yapılması hijyen açısından istenmeyen görüntüler oluşturdu. Kanunen de yasak olan işlem için bölge halkının yanında olan Vali Ayyıldız’ın kararının Karabağlar Kaymakamı Tunç tarafından delindiği öne sürüldü.

Karabağlar’da kurban kesimi için şok iddia… Vali’nin değil Kaymakam’ın istediği olmuş!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İslam aleminin her yıl coşkuyla kutladığı Kurban Bayramı geride kaldı. Türkiye’de her bayram döneminde kurban satış ve kesim yerlerinin durumu tartışma konusu olurken İzmir’de de hijyen açısından istenmeyen görüntüler meydana geldi.

Gaziemir ve Karabağlar ilçeleri arasında sınır niteliğinde olan bir dere yatağının İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatının aksine kurban kesim yeri olarak tahsis edildiği öğrenildi. Dere yatağının Gaziemir kısmında herhangi bir kesim yapılmazken Karabağlar'a ait olan bölümde ise Kaymakam Mehmet Sadık Tunç’un izniyle kurbanlıkların kesildiği belirtildi.

Bölge halkının yaşanan durumundan çok rahatsız olduğu dile getirildi. Gaziemir’deki Emrez Mahallesi’nin Muhtarı Ramazan Arslanalp Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

KANUN KURULAMAZ DİYOR, BUNA RAĞMEN KURDULAR!
Dere yatağında kesim yapılması ve oluşan istenmeyen durum için konuşan Muhtar Arslanalp, “Kurbanlıklar konusunda aylar öncesinden Ankara’ya, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) kadar uyarılarda ve şikayetlerde bulunduk. Kanun; dere yatağına hayvan barınağı, hayvan kesim yeri kurulamaz diyor. Halkın imzasıyla 5 muhtar olarak dilekçe verdik. Buna rağmen kurdular” dedi.

295 TON PİSLİK ÇIKTI!
Geçmiş dönemde bölgede kapsamlı bir temizlik olduğunu ifade eden Arslanalp, “O dere yatağını Bundan 3 ay öncesi BİMER’e yazarak temizlettim. Karabağlar karakolundan Uzundere’ye kadar 3 bin 100 metre dere içi ve dere yatağı etrafını temizlettim. Elimde resmi belgeler var. 295 ton pislik çıktı. İnsanlar o pislikten muzdarip olmuşlardı. Başımızdakiler bunları görmüyor mu?” diye konuştu.

'KAYMAKAMLA KONUŞURKEN MAFYA CİRİT ATTI!'
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ile aralarında geçen diyaloglar hakkında bilgi veren Arslanalp, “Biz kanunu söyledik. Karabağlar Kaymakamı benimle tartıştı. ‘Buradan daha iyi yer mi var?’ dedi. ‘Aktepe pazar yerine kurun’ dedim.  ‘Bana yer bulun’ dedi. Ben de ‘devlet ve yönetici sizsiniz. O başka yeri siz göstereceksiniz, siz yapacaksınız, ben yapacak değilim’ dedim. ‘Sen çok konuşuyorsun. Sen buraya karışamazsın’ dedi. Derenin diğer tarafı Karabağlar, bizim olduğumuz bölüm Gaziemir oluyor ya, ondan öyle söyledi. Ben de, ‘Bak kaymakamım sen orada mülki amirsin ben burada mahallenin mülki amiriyim. Millet bizi burada oturalım diye seçmedi. Hakkımızı savunuyorum. Bu dere temizlenirken sen neredeydin?’ dedim.  Bu tartışma olurken mafya arabayla cirit attı” açıklamasını yaptı.  

'VALİ’NİN SÖZÜ BURADA NASIL ÇİĞNENDİ'
Vali Erol Ayyıldız’la yapılan görüşme hakkında da konuşan Arslanalp, “Vali bey de söz vermişti. ‘Kanunen zaten olmaz’ dedi. ‘Siz istemezseniz kesinlikle olmaz’ dedi. İmzalı dilekçe verdik. Ona rağmen Karabağlar Kaymakamı izin verdi. Burada çok büyük rant dönüyor ama toplumun sağlığıyla oynuyorlar. 3 buçuk yıldır mücadele ediyorum. O dere etrafında insanlar yaşıyor. Lağım akıyor. Tam temizlik yaptık, pislik bitti derken şimdi bu başladı. Ne olur halkın sağlığıyla oynamasınlar. Kaymakamın yüzüne burada rant var dedik. Ama adam kalktı bizimle birebir kavga etti. Vali beyin açıklamasına rağmen kuruldu. Bu olayın üzerine gitmek istememizin sebebi bundan sonra bir daha olmasın. Valinin sözü burada nasıl çiğnendi?” dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİLER YİNE GERİ ADIM ATMADIM'
Arslanalp, “21’inci yüzyılda merkezde, metropol ilçede bu iş olmaz. İlçelerde tesis kurulmuş. Hayvan canlı giriyor, parçalara ayrılmış çıkıyor. Vatandaşa açılmış. Artık bu sisteme dönülsün. Kurban bayramı her sene öne geliyor. Önümüzdeki yılarda daha da yaza gelecek. 35 dereceleri gördük. Bu sinek, pislik ne olacak? Vatandaş sağlığıyla oynanmıyor mu? Beni tehdit ettiler yine geri adım atmadım. Ona rağmen kuruldu. Bizim tarafımızda kurulmadı ama Karabağlar kurdu. Bizi etkiledi. Dibimiz. Sınırımız. Oradaki insanlar da muzdarip” ifadelerini kullandı.  

 
Foça Muzaffer İzgü'yü unutmadı...
 
İzmir'deki FETÖ operasyonunda deşifre oldu... 'Mağdur' algısı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cüneyt AKARSOY 14 Eylül 2017 Perşembe 13:52

Isini yapan insanlarin azarlanmasi ne demektir? Ayıp!

Yorumu oyla      11      5  
Ayşe kara 11 Eylül 2017 Pazartesi 12:21

Sayın Karabağlar kaymakamı siz milletinin kaymakamı mı siniz yoksa ratcilarin kaymakamı sınız neden milleti ve sayın muhtar'' larımizı dinlemediniz af edersiniz Mafya bozuntularını dinlediniz eğer milletin ve sayın muhtar''larımizı dinlemediniz kamayuna açıklayınız

Yorumu oyla      11      5  
Zübeyde aslıkara 8 Eylül 2017 Cuma 19:33

Peker-Aktepe-Emrez-aydın yunusemre mahalleler dere den 40 senedir bıktık sinek koku LAĞAM pisliginden kaymakam ve yetkililer yoktu Emrez Mh Muhtar ı üstüne giderek temizlettii yasa da açık dere kenarı na hayvan barınağı havan kesimi yapilamaz kurulamaz ama kaymakam kurdurdu yazıkkkkkkkkk.

Yorumu oyla      11      5  
S.M.Düzgün 6 Eylül 2017 Çarşamba 22:52

Bir kurban yerinden 6 bin TL'' orada enaz 1000 Kurban yer vardı oda eder 6 milyon TL bu para ne devlete nede bir hayır kurumuna bu para o yere izin verenlere vede muhtarında söylemiş olduğu mafya türlü kişiler gitti pisliğinide o bölgede yaşayan bir yıl boyu biz vatandaş kaldı çoğunluğun hakını ve sağlığını koruyacak olan mülki amirimiz çıkarı olan birkaç zumreyi korumuş olduğundan 6 milyonluk pastadanda aslan payına düşeni aldığı düşüncesi yaratmaktadır olup üs makamda olanların bu konunun arkasına düşerek gereğinin yapılarak bölge halkından bilgi verirler inşallah

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışanlar 2018'de 116 gün tatil yapacak!
Türkiye'nin en uzun tatili dün bitti. Çalışanlar şimdiden gelecek sene ...
İstismarcı dedeyle aynı evde yaşıyorlar!
Diyarbakır’da, 2016 yılında eşini bıçakla yaralamaya çalıştığı için gözaltına ...
Öldürülen canlı bombanın ev sahibi konuştu!
Mersin'de 50. Yıl Polis Merkezi'ne saldırı hazırlığındaki canlı bomba ...
 
İzmir'de her yerde aranıyordu! Gerçek ortaya çıktı!
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bir kişi tarafından kaçırıldığı iddia edilen ...
İzmir'de down sendromlu kızı taciz etmişti... İşte son hali!
İzmir'in Buca ilçesinde 15 yaşındaki down sendromlu B.A. adlı kızı taciz ...
Mehmet KARABEL yazdı... 2019'daki seçimlerin ''şah damar'' soruları
Mehmet KARABEL yazdı... 2019'daki seçimlerin "şah damar" soruları
 
Kritik görüşmeleri yapan isim görevinden ayrıldı!
Kürt sorununu çözmek için HDP ve Abdullah Öcalan’la yürütülen çözüm sürecinin ...
Cinsel ilişkiye girmeyince duvara çarptı!
Banka müdürü kocasından 33 yıl boyunca fiziksel ve cinsel şiddet gören ...
PKK 5 sınır kapısını işgal etti!
Terör örgütü PKK, İslahiye, Mürşitpınar, Akçakale, Ceylanpınar ve Şenyurt ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva