HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2015 Cuma - 19:52

Karabağlar’da CHP’yi bölen karara bu kez onay: O üyeler gelmedi!

Belediye meclisinde geride kalan ay gündeme gelen ve 5 CHP’li üyenin ‘hayır’ oyuyla reddedilen personel alımı maddesi bu kez onay aldı. Oturuma maddeye ‘hayır’ oyu veren CHP’li üyeler katılmadı. Öte yandan oturumda imar revizyon planı tartışması yaşandı.

Karabağlar’da CHP’yi bölen karara bu kez onay: O üyeler gelmedi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Meclis gündeminde ikinci kez gelen personel alımına ilişkin madde görüşüldü. Toplantıda ayrıca sunumunun gerçekleştirilmesi için ikinci oturuma bırakılan imar revizyon planı CHP ve AK Parti Grubu arasında tartışmalara neden oldu.

CHP’Yİ BÖLEN KARARA BU KEZ ONAY
Karabağlar Belediyesi bünyesinde çalışmak üzere 12 sözleşmeli personelin işe alımı ve yasa çerçevesinde ücretlerinin belirlenmesine ilişkin yasa geçtiğimiz ay mecliste gündeme gelmiş, 5 CHP’li üyenin ‘hayır’ oyuyla reddedilmişti. CHP’de çatlak uzun süre tartışmalara neden olmuş İl Başkanlığında yapılan toplantılarla krize çözüm aranmıştı.

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu meclisteki ret kararının ardından hukuka aykırılık gerekçesiyle geri gönderim yapmış, bu ay yapılan ilk oturumda personel alımı maddesi yeniden gündeme gelmişti.



RET VERENLER OTURUMA GELMEDİ
Madde ikinci oturumda bir kez daha oylanırken, daha önce ret oyu veren 5 CHP’li üyenin katılmadığı toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li 15 üye maddeye kabul oyu verirken, AK Parti Grubu’nu oluşturan 13 üyeden ret oyu geldi.


 
İMAR PLANINDA REVİZYON
Oturumun diğer önemli gündem maddesi ise imar planlarıydı… İlçede yer alan ve 35-40 yıllık mazisi olan planların yetersiz kalması nedeniyle Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle imar planlarında revizyon gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 3 etapta yenilenecek olan imar planının Üçkuyular Şehitler Bölgesini kapsayan 1.etaba ait bölümü meclise sunuldu.
 
PLANA RET, TRAFİĞE ÖNERİ!
Planın usul olarak kendisinden önceki planlara uygun olması gerektiğini söyleyen AK Partili meclis üyesi Bünyamin Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1/5000 ölçekli planın askıda olduğunu dolayısıyla olası bir itirazda planın iptal olabileceğini söyledi.

Demir,  aynı zamanda plan içinde öngörülen nüfus artışına göre yetersiz yeşil ve sosyal alanın olduğunu ifade ederken, “Bu plan açıklama raporunun 1/1000’lik şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri elimizde yok. Elimizde plan açıklama raporu bulunmamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerini görmemiz lazım. Ayrıca, bu bölge için nüfusun 47 binden 77 bine çıkacağı öngörülmüştür.  Bölgede 30 binlik nüfus artışının yapılacağı öngörülmüş. Bu artışa göre bölgede yeteri kadar yeşil alan, sağlık, eğitim, dini, sosyal hizmet alanının olmadığını görüyoruz.  Bu anlamda baktığımızda şimdiki planın daha iyi olduğunu söylemek mümkün… Plana baktığımızda ciddi trafik probleminin olduğunu görüyoruz. Plan, bu şekliyle gerçekleştiği zaman kısa sürede tekrar revize edilmesi gerekeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
Öte yandan Demir, planla ilgili eleştirileri yöneltirken Karabağlar’ın trafik sorunuyla ilgili de öneride bulundu. Demir, ilerleyen süreçte yaşanacak yoğunluğa önlem olarak İnönü Caddesi’nde kamulaştırmalar yapılmasını ve mevcut caddenin geliştirilmesini önerdi.
 
VERELİM KENDİLERİ YAPSIN
Demir’in eleştirilerine yanıt veren imar komisyonu üyesi CHP’li Mustafa Şafak Baran, “Biz iyi bir şey yaptığımızı düşünerek buraya gelmiştir. Bu politik nedenlerle olabilir. Karabağlar’da yaşıyoruz. Yapılaşması bitmiş, yeşil alanı olmayan bir yerde yaşıyoruz. Biz burada biraz daha yaşanabilir bir Karabağlar için çalışıyoruz. Burada iyi bir çalışma yapıldı. Belki planlardan anlaşılmıyor ama yeşil alanların arttığı, yolların daha geniş olduğu bir plan yaptık. Çok söylemek istiyorum ama verelim kendileri yapsın o zaman getirdikleri eleştiriyi kendileri de yapamazlar” diye konuştu.


 
SELVİTOPU’NDAN YANIT
Eleştirilere yanıt veren Başkan Selvitopu, “Büyükşehir’in planın askıda olması, bu planı etkilemez. O plan onaylandığı sürece yürürlüktedir. Yasa ne diyorsa biz onu yaparız.  İmar planları askı süresinde itiraz edilebilir ama yürürlüğe girer.  Yasa ne diyorsa biz onu yaparız. Biz boş bir alanı planlamıyoruz. Biz uzun süredir yerleşim alanını yeniden düzenliyoruz. Evet biz de yeşil alanı eğitim alanlarını, sosyal alanları arttıralım istiyoruz. Ama burası boş bir alan değil... Buradaki imar yapısına dikkat etmeden revizyon yaparsanız işte bu yüzden bu planlar askıda itiraz alır. Planla ilgili süreçte tabi ki her şey tartışılacak. Bu bir süreç... Bu süreci bir şekilde başlatmamız lazım. Çünkü mevcut plan gereksinimleri karşılamıyor.  Planlar her zaman eleştirilere açıktır. Bünyamin beyin isteklerini keşke tüm illerimizde gerçekleştirebilsek” ifadelerini kullandı. 
 
Tartışmalar sonunda plan AK Parti’nin ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.
 
BEŞ KURUŞLUK KATKI YOK
Öte yandan AK Parti’den gelen kentsel dönüşüm eleştirilerine ve “Kadifekale’deki vatandaşların imdadında TOKİ yetişti” şeklindeki yorumlarına sert tepki gösteren Başkan Selvitopu, “Kadifekale’de TOKİ’nini beş kuruşluk katkısı yok. Tüm parası Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiştir. TOKİ’nin yaptığı harcamanın belgesini ibraz ediniz” dedi.

 
Eski sevgili dehşet saçtı: 3 ölü, 2 yaralı
 
Karşıyaka Meclisi’nde tarife cetveli tartışması!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sakin 8 Ağustos 2015 Cumartesi 22:33

Ne yapsaniz yaranamazsiniz. Sarlatanlar ve siyasi hayatlari oportinüstce olanlar; bi yanda orgutun hakkini kollamak bir yanda partinin basinda yanlis lanse edilmesini onlemeye calismak bi yandan dik durusundan fedakarlik etmeyi goze almanin ne demek oldugunu bilirler mi? acimasizca elestirirler. Onlar kaostan beslenen les yiyicilerdir! Ne aldiniz? Sorusunu soranlar Once kimler dosya aliyor kimler duzenleme yerlerinde arsa arazi topluyor kimler takip isleri yapiyor iyi baksinlar.

Yorumu oyla      14      5  
arif 8 Ağustos 2015 Cumartesi 21:53

Izmiri sadece ALEVILERDEN-GOCMENLERDEN-KURTLERDEN olustugunu zanneden CHP elbet birgun kendi ozune donecek

Yorumu oyla      11      6  
partili 8 Ağustos 2015 Cumartesi 12:08

arkadaşlar yorum yaparken insaflı olun oylamaya katılmayan meclis üyeleri sırf parimiz zarar görmesin diye katılmamıştır.siz bu meclis üyelerine bakacağınıza diğer meclis üyelerinin aldığı doğrudan teminleri araştırın.karabağlar ilçe rumuzlu arkadaş karslılar canını çok acıtmış belli oluyor

Yorumu oyla      15      5  
bucalı chp li tebrikler 8 Ağustos 2015 Cumartesi 10:58

aynen öyle olmuştur. bu işler böyle dönüyor maalesef. en kötü ihtimalle onlar da birer ikişer işçi işe aldırmışlardır.

Yorumu oyla      12      9  
karabglar ilce 8 Ağustos 2015 Cumartesi 09:59

sevgili baskan dik durusunda dolayı tebrikler hayılı olsun senin adaletinden kimsenin şüpesi yok o oylamaya gelmeyen Karslı meclis üyelerinide bize bırak ilçe seçimlerinde onların hesabını biz görücez

Yorumu oyla      14      10  
BUCALI CHP Lİ 7 Ağustos 2015 Cuma 21:45

EVET SÖZLEŞMELİ MEMUR MECLİSTEN GEÇTİ. GEÇTİ AMA UMARIM HAK EDEN OLUR. GEÇEN YAPILAN GİBİ OLMAZ. GEÇEN RET OYU VEREN MECLİS ÜYELERİ ŞİMDİ NEDEN KATILMADI. YOKSA SUS PAYIMI ALDILAR. EYER BÖYLEYSE YAZIKLAR OLSUN. ZATEN KARABAĞLARDA O KADAR MEMUR VARKİ BUNA NE GEREK VARDI.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi"nden kritik uyarı
Bornova Belediyesi, esnafı belediyenin adını kullanarak “Esnaf Projesi” ...
İzmir’in tarihi iskelesi kapanıyor
İzmir’in tarihi Pasaport İskelesi kapılarını kapatıyor. İzmir Büyükşehir ...
Ödemiş'in caddelerinde kilit taş dönemi
Ödemiş Belediyesi şehrin en eski caddelerinden olan Üzümlü ve Samsun caddelerinde ...
 
Başkan Pekdaş Altay’ı ağırladı
İzmir’in köklü spor kulüplerinden Altay Spor Kulübü’nün yeni yönetimi ...
Güzelbahçe’de kaymakama veda yemeği
Yaz Kararnamesi ile Gaziantep Valı Yardımcılığına atanan Güzelbahçe Kaymakamı ...
Büyükşehir’de 'Komutan'ın vedası: Kalbim burada!
Ege Ordusu Komutanlığı’ndan Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Org. ...
 
Seferihisar'da bir ilk: Masterlar plaja iniyor
Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Masterler Derneği’nin organize ettiği ...
Balçova Belediyesi kalitesini tescilledi
Vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak hizmet eden Balçova Belediyesi, ...
Menderes'in CV bankası gururu: 756 kişiye...
Menderes Belediyesi tarafından başlatılan CV Bankası uygulaması ile istihdama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva