HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2017 Cuma - 10:46

Karabağlar’da Başkan ve halktan TOKİ isyanı: Üniversite istiyoruz!

Uzundere’deki 87 hektarlık alanın TOKİ’ye devredilmesinin ardından hem Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu hem Karabağlar Kent Konseyi ilçede binaya ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Ortak talep olarak üniversite kurulması dile getirildi.

Karabağlar’da Başkan ve halktan TOKİ isyanı: Üniversite istiyoruz!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) bedelsiz olarak devredilen 87 hektarlık alanda yapılacak binalar tartışma konusu oldu.

Toplamda 37 parselden oluşan alanda 30’un üzerinde ev, cem evi, hayvan bakım merkezi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ne ait bulunuyor.

Karabağlar Belediyesi Nisan ayında gerçekleşen devir işleminin ardından açtığı 29 karşı dava sonuçsuz kalınca hem Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu hem Karabağlar Kent Konseyi ile bölge halkı duruma isyan etti.

ORTAK TALEP ÜNİVERSİTE!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bunu doğru bulmuyoruz. Çünkü Karabağlar’da yeni konuta ihtiyaç yok. Karabağlar’da yapılan kentsel dönüşüm projeleri ve yapılan planlama çalışmaları, konut ihtiyacını fazlasıyla giderecek biçimde. Böyle bir arazinin konut amaçlı olarak TOKİ’ye devredilmesi yerine Karabağlar’da kurulmuş olan Demokrasi Üniversitesi'ne tahsis edilirse, ilçemizde böyle bir üniversite kampusumuzun gelişmesine olanak sağlanırsa; gelişmemize, dönüşmemize ve modernleşmemize büyük katkı olur. Bu arazi umarız yerel idareye ve üniversitemize verilir. Karabağlar’a bu olanağı tanıyın” diye konuştu.

Konseyin açıklamasında ise, hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiği ifade edilen devir işleminin iptali, evleri olanların tapularını alabilmeleri için gerekli işlemlerin başlatılması, belediyeye ait hizmet alanlarının korunarak düzenlenmesi ve geriye kalan 70 hektarlık alanın Demokrasi Üniversitesi’ne kampüs alanı olarak devredilmesi istendi.

YAŞAYANLARA TEK BİR SORU SORMADILAR
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ise, “Biz biliyoruz; Karabağlar’ın yeni TOKİ alanlarına ihtiyacı yoktur. İlçemizin ikamet alanlarının yaklaşık üçte biri kentsel dönüşüm alanıdır. 30 kadar mahallemizde imar planları yenilenmektedir. Bu çalışmalar zaten yeterli konut alanı üretmektedir. Yaşayanlara tek bir soru sormadılar, onların hakkını korumak için bir kaç dönümü devrin dışında tutmayı bile düşünmediler. TOKİ’nin yaratacağı rantın ışıltısı gözlerini karartmış olmalı ki, halkın toprağından koparılmasının acısını hissetmediler, duymadılar. Şimdi soruyoruz, bu işlemi yapan idareciler halkına, insanına bu kadar mı uzaktır?” dedi.

YAPILAN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI AYRIMCILIKTIR
Işık cem evinin durumuyla ilgili ise, “Burada ibadet edenleri, huzur bulanları hiçe sayarak, onlara ve onların temsilcisi vakfa ve projeyi hazırlayan Karabağlar Belediyesi’ne hiçbir şey sormadan, herhangi bir uzlaşma teklif edilmeden yapılmıştır. Yapılan inanç özgürlüğü açısından bir ayrımcılıktır. Bunda ısrar edilmemesini istiyor, adaletin hepimize saygı göstermekle gerçekleşeceğini biliyor, istiyoruz” açıklamasını yaptı

HİZMET ALANLARININ GENİŞLETİLMESİNİ BEKLERKEN…
Işık “Bu alan içinde Büyükşehir ve Karabağlar Belediyelerine ait hizmet alanları var. Örneğin ilçemizin tek hayvan bakım merkezi bu alanın içinde. Karabağlar’da 50 binden fazla sokak hayvanının yaşadığını tahmin edilmekte. Bu hayvanların hastalıklarının tedavi edildiği, aşılanıp kısırlaştırıldıkları, temizlenip tıraş edildikleri bu hizmet merkezi için mevcut bina ve kafes mekanları bile yetmiyor. Biz hizmet alanının genişlemesini ister ve beklerken, 87 hektarı TOKİ’ye bedelsiz devredenler Belediyelerin hizmet alanlarını korumayı, belediyelerle bu açıdan bir iş birliğine gitmeyi de düşünmemişlerdir” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Bakan Şakran Cezaevi'ndeki işkence iddialarını TBMM'ye taşıdı
 
Şakir Süter Gazetecilik Yarışması başvuruları devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden muhtarlara modern ofisler
Bornova Belediyesi, vatandaşa en yakın kamu kurumu olan muhtarlara önemli ...
Başkan Uyar: CHP örgütü kendi yolunu çizer
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, başlayan kongre takvimini değerlendirdi, ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'AAA' çıkışı: Biz bu notları almasaydık...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi'nin ...
 
Müziğin duayenleri Bergama'da buluşuyor
1-24 Ağustos tarihleri arasında dünya müziğinin birbirinden değerli 8 ...
Karşıyaka'da ücretsiz internet keyfi: 1 milyon kişiye ulaştı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından kentin işlek noktalarında kullanıma sunulan ...
İşte İzmir'in yeni meydanı: İhale için geri sayım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına ...
 
Başkan Piriştina'dan taş ocağı isyanı: Elinizi ayağınızı buradan çekin!
İzmir’in Buca İlçesi’nde yapılması planlanan taş ocağı tesisi için Çevre ...
Selçuk'ta şeftali şenliğine davet
8. Belevi Şeftali Şenliği 23 Temmuz Pazar Günü düzenleniyor.
Çeşme'ye 'Koca' destek: 'Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı kentin kalkınmasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva