HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2019 Cuma - 15:27

Karabağlar'da anlamlı açılış ve Selvitopu'ndan mesajlar: 31 Mart sonrası bahar

İzmirli Gazeteci İbrahim Irmak, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Çağlayan Irmak'ın adına Karabağlar ilçesinde bir parkta kurduğu kütüphanede yaşatacak Park ve kütüphanenin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İnsan odaklı hizmet anlayışı ile Karabağlar’daki 500 bin insana aynı göz ve aynı anlayışla bakarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek , “Yolumuz aydınlık bir yol. Bugün bu güneş bize aydınlık bir yolu gösteriyor. Ben hep beraber el ele kol kola 31 Mart sonrası baharda buluşmak üzere diyorum” dedi

Karabağlar da anlamlı açılış ve Selvitopu ndan mesajlar: 31 Mart sonrası bahar

İzmirli Gazeteci İbrahim Irmak'ın, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Çağlayan Irmak anısına sürdürdüğü kütüphane kurma çalışmaları kapsamında Karabağlar ilçesinde bir parkta oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Üçkuyular Mahallesi'ndeki Yardımseverler Derneği İzmir Şubesi 90. Yıl Parkı'nda ahşaptan yapılan kütüphanenin açılışına, 2011 yılında oğlu Çağlayan Irmak'ı trafik kazasında kaybeden baba İbrahim Irmak, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Yardımseverler Derneği Başkanı Serap Tuna ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İbrahim Irmak, oğlunun adını yaşatmak adına daha öncede Türkiye'nin değişik yerlerindeki 29 köyde kitapseverlerin desteği ile kütüphane kurduklarını hatırlattı.

Kütüphanede çeşitli yazarların 3 bin kitabının bulunduğunun bilgisini veren Irmak, "Mahalle sakinleri, bu kütüphaneden kitap alabilecek, evine götürüp okuduktan sonra geri getirecek. Buranın sahibi de bekçisi de vatandaşlarımız olacak. Eğer buradan bir kitap eksilirse biz yerine 10 tane daha koyacağız." diye konuştu.


Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise İzmir’in güzel, güneşli bir gününde hem parkı hem de kütüphaneyi açtıklarını belirterek,  “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi aydınlanmaya, bilime ve teknolojiyi öğrenmeye çok ihtiyacımız var. Dünya ile boy ölçmek için bunları bilmek ve geliştirmek zorundasınız. Bilimi teknolojiyi yaratacak olan insandır. İşte bu kütüphanelerde çocuklarımız bilimle, kültürle teknoloji ile tanışacaklar. Dünyayı kavramayı öğrenecekler ve kendi ülkelerine katkı koymaya çalışacaklar. Biz bu parka Türkiye Yardım Sevenler Derneği adını verdik. 90 yıldan beri varlar. Kendilerini kutluyorum. 90 yıl boyunca yardım yaparak ayakta durmak kolay bir iş değil dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizde böyle kuruluşlara ihtiyaç var” dedi.

İnsanlarımızı hurafelere değil, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü gibi bilimle, kültürle ve sanatla buluşturmanın önemine değinen Selvitopu,  “Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Karabağlar’ın 58 mahallesine açacağımız semt merkezleri ve kültür merkezleri ile insanlarımızı bilimle, kültürle ve sanatla buluşturacağız. Her zaman onların yanında olacağız. Onları ayağımıza çağırmayacağız, Biz onların ayağına gideceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bakışımızı Karabağlar’ın 3600 sokağına da yayacağız. Hizmet anlayışımızın odağında insan var. Çevre var doğa var tüm bunlara saygı ile bakıp sahip çıkarak kentimizi geleceğe taşıyacağız. Bundan da asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz
Bir  yandaş gazetede yağmurda çıkan haberi değerlendiren Selvitopu “Belediyenin tavanı akmış onu haber yapmaya çalışıyorlar. Siz önce yaptığınız havaalanına bakın ne hale geldiğini görün, Karadeniz’deki otoyolların ne hale geldiğini görün. Tüm Türkiye bunları izliyor. Demiryollarını görün orada hayatını kaybedenleri görün. Bize şaşı ve kör gözle bakmaya çalışıyorlar ama Türkiye’deki 80 milyon insan her konuya nasıl bakacağını çok iyi biliyor. 31 Mart’ta da Karabağlar halkı,  İzmir halkı nasıl gördüğünü de tüm Türkiye ye ve dünyaya gösterecektir. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Karabağlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü anlayıştan asla vazgeçmeyecektir” dedi.
 31 Mart sonrası baharda buluşmak üzere
İnsan odaklı hizmet anlayışı ile Karabağlar’daki 500 bin insana aynı göz ve aynı anlayışla bakarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Selvitopu son olarak,  “Yolumuz aydınlık bir yol. Bugün bu güneş bize aydınlık bir yolu gösteriyor. Ben hep beraber el ele kol kola 31 Mart sonrası baharda buluşmak üzere diyorum” dedi

Konuşmaların ardından Türkiye Yardım Sevenler Derneği Vakıf Başkanı Serap Tuna ve Haber Hürriyeti Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak, Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek plaket ve çiçek sundu. Ardından kurdele kesilerek “Çağlayan Irmak Kütüphanesi” hizmete açıldı. İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu kütüphane bütün mahallenin kullanabileceği bir aydınlanma evi olarak hizmet verecek. Kütüphane içerisinde roman, hikâye, araştırma, sağlık, kişisel gelişim başta olmak üzere 3 bine yakın kitap bulunacak.

Konuşmaların ardından 32 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden Çağlayan Irmak'ın adını taşıyan kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

 
Usta sanatçıdan acı haber geldi
 
Erdoğan: Evinizi vermeye mecbur değilsiniz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu çocuklar yarıyıl tatilinde eğlendi
Selçuk Belediyesi tarafından sömestre tatili sebebiyle çocuklar için düzenlenen ...
İzmir'in kara kışı sürüyor
İzmir'in kara kışı sürüyor
Bornovalılar Barış Abisini andı
Müziğimizin Barış Abisi, çocuk, genç, yaşlı milyonların sevgilisi Barış ...
 
Seçim öncesi ihale: Belediyeden satılık tarla!
AK Parti’nin iktidarda olduğu Menderes’te, belediye başkanlığı zeytin ...
Karşıyaka'nun gururu: 12 yaş, 100 madalya!
Karşıyaka Belediyespor’un 12 yaşındaki satranç oyuncusu Gülcan Sena Kayış, ...
Korkutan senaryo! İzmir hazır... İstanbul ve Ankara'nın planı bile yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2050 ve 2100 yıllarına ait iyimser ve kötümser ...
 
En büyük Turizm Fuarı'nda Güzelbahçe rüzgarı
İstanbul’da 23’üncüsü düzenlenen dünyanın 4 büyük fuarı arsında bulunan ...
Hem kazançlı, hem sağlıklı... İzmir'in 'umut mantarları'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği eğitim ve desteklerle istiridye ...
Başkan Uyar'dan yeni aday Oğuz'a tam destek!
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, seçimlerde alacakları oy oranıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva