HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2019 Salı - 14:32

Karabağlar Belediyesi'nden 'usulsüzlük' iddiasına yanıt!

Karabağlar Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında, AK Parti Grubu'nun, harcama kalemlerinde usulsüzlük tespit ettiklerine dair açıklamasına, belediyeden açıklama geldi. Açıklamada, harcama belgelerinin saklandığı iddiasının gerçek dışı olduğu belirtilirken, "Karabağlar Belediyesi kamuoyunda ekonomik saygınlığı ve itibarı olan, kurumsal yapısıyla örnek bir belediyedir" denildi.

Karabağlar Belediyesi nden  usulsüzlük  iddiasına yanıt!

Yerel seçimlerin ardından Karabağlar Belediyesi’nde gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında görüşülen 2018 yılına ilişkin “Denetim Komisyon Raporu” tartışma konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Mısırlı, belediye bütçesindeki harcama kalemlerine ilişkin usulsüzlükler tespit ettiklerini belirtirken, belediyeden yapılan açıklamada, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışıldığı vurgulandı. 

Mısırlı, dün yaptığı açıklamada, AK Parti grubu olarak 2018 yılı faaliyet raporuna olumsuz oy verdiklerini belirtirken, defalarca istemelerine rağmen belediyeden istedikleri belgeleri alamadıklarını ve durumu yargıya taşıyacaklarını vurguladı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Mısırlı'nın bu iddiaları üzerine Karabağlar Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. İddiaların belediyenin kurumsal kimliğine yönelik haksız algı oluşturabilecek ifadeler içerdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun“Denetim Komisyonu” başlıklı 25. Maddesinde belediye meclisinin, her Nisan ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından bir denetim komisyonu oluşturacağı,“Komisyonun  belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilgi ve belgeyi isteyebileceği, bu isteklerin gecikmeksizin yerine getirileceği” hükmü bulunmaktadır. Diğer taraftan denetlenecek işlerin başlıcasını oluşturan belediyenin gelirleri ve giderleri Belediye Kanunu’nda detaylı olarak belirtilmektedir. Denetim komisyonunun denetim yetkisi belediyenin genel olarak “mali işlemlerinin” denetimini kapsamaktadır.

Ayrıca şunu belirtmek isteriz ki; komisyonun her bir üyesine, denetim komisyonundan bağımsız olarak ve denetimin kapsamı dışında bilgi verilmesi “Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğine” aykırıdır. Söz konusu Yönetmeliğe göre “Denetim komisyonu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır.” 

Buna göre; ilgili Yönetmelik kapsamında Denetim Komisyonu’nun istediği tüm bilgi ve belgeler, gelir ve giderler  ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemler, kapsamı belirlenen denetim çerçevesinde ve komisyonun aldığı karar doğrultusunda belediye birimlerince “Denetim Komisyonu’na sunulmuştur.  Harcama kalemlerine ilişkin belgelerin saklanması iddiası tamamen gerçek dışıdır.  Ayrıca bütün bu belgeler Sayıştay tarafından da denetlenmektedir.

Diğer taraftan Belediye Başkanı Yönetmelik hükmü gereği Nisan ayı meclis toplantısında denetim raporunu okutmak suretiyle meclise bilgi vermiştir. Haber içeriğinde yer alan “2018 Denetim Komisyonu Raporuna Yönelik Olumsuz Oy Kullandık. Ancak maalesef CHP’li meclis üyelerinin destek vermesi üzerine, rapor oy çokluğu ile kabul edildi” ifadesi de gerçek dışıdır. Çünkü “Denetim Komisyonu Raporunun oylanması” gibi bir usul Yasada yer almamaktadır. Mecliste oylanan Karabağlar Belediyesi’nin 2018 Yılı Faaliyet Raporundaki açıklamaların yeterli görülüp görülmediğidir.

Gerçek şudur ki; Karabağlar Belediyesi kamuoyunda ekonomik saygınlığı ve itibarı olan, kurumsal yapısıyla örnek bir belediyedir. Açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla yaptıklarımızı yürüttüğümüz tüm faaliyetlerle ilgili bilgileri kamuoyuna sunduk. Sunmaya da devam ediyoruz. Durmadık, çalıştık, ürettik ve üretmeye de devam edeceğiz."

 
Karşıyaka Teknik Direktörü Toros: İnandık, başaracağız
 
CHP İzmir’den Ankara’ya örgüt çıkarması!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seyhan kurt 17 Nisan 2019 Çarşamba 00:07

en borçlu belediyelerden biri karsiyaka ve karabaglar ikiside hizmet yok chp nin ekmeğini yiyorlar

Yorumu oyla      5      6  
Nurizade 16 Nisan 2019 Salı 16:48

Yaşasın Bilal Doğan ın yeri boş kalmamış.

Yorumu oyla      4      6  
KARABAGLAR HALKI 16 Nisan 2019 Salı 16:25

ben o meclisi segrettim fikret mısırlı bikere konusurken mecliste aya kalkınması gerktigini daha ilk oturumda başkandan ögrendi...karabagarda yardıma muhtac vatandaşların sayısının az oldugu için başkana sitem etti neden daha fazla yardım yapmıyorsunuz hükümet cok yardım yapıyor hatta bir dernekleri varmiş günde 2000 kişiye yemek veriyorlarmiş ..başkan Selvitopu da ona tokat gibi cevap verdi dediki keşke bu insanlara hiç yardım yapılmasa kimseyi yardıma muhtaç bırakılmasa ama bunun suçlusu belediye degil merkezi hükümetin ekonomi politikasının yarattıgı bir durum asıl ayıp AKP nin oldugunu belirtti.fikret mısırlı gaziemirde oturuyor ve karabagları hiç bilmiyor hodri meydan 20 tane mahalle sayamaz..bir diger AKP meclis üyes,de karabaglar belediyesinin kendi bütcesinden okullara 58 tane okul sanırım bakım onarımını saglamış..kendi sorumlulugunda olmamasına ragmen merkezi hükümetin AKP li meclis üyesi okulların yapılmayanların ve bir cok okulun cok pis ve harabe olmasını belediyenin sorumlulugundaymış gibi başkanı eleştirmesi çok komikti ....ha bu arada fikret mısırlı başkana hesaplarla ilgili sordugu birkaç sorudan bitanesi de belediyenin elektik faturaları gec ödenmiş mi?? bu kamu zararı mı?? bunu sordu ....şuanda akp sorulacak okadar soru varken onun bu soruları sorması ne komik ...........

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlık öğrencilerinden Foça'da inceleme
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 11-16 Nisan 2019 tarihlerinde ...
Büyükşehir’de kritik atama: Bisikletli başkana, bisikletli özel kalem
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer özel kalem müdürlüğü görevine ...
Başkan Batur: En önemli çalışmamız kentsel dönüşüm olacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanı Ender Yorgancılar, oda yönetim kurulu ...
 
Gaziemir’den büyükşehire dört dörtlük katkı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşen 2019-2024 ...
Diyar, Çiğli'nin gururu oldu
Yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda aldıkları derecelerle oldukça başarılı ...
Narlıdere sokaklarında ‘bahar temizliği’
Narlıdere Belediyesi, bahar aylarının gelmesi ile birlikte ilçenin tüm ...
 
Bornova Belediyesi'nde turnikeler de kaldırıldı
Personele güven esaslı çalışma dönemini yüz okuma sistemini kaldırarak ...
Soyer'den çarpıcı mesajlar: Ülkede farklı bir dip dalgası geliyor!
İstanbul'daki itiraz süreci, Akdeniz Birliği projesi ve 'rekor oy oranı' ...
Alsancak Elektrik Fabrikası için flaş gelişme! İhaleyi Büyükşehir aldı
Ankara’da gerçekleşen ihale 15 dakikada sonuçlandı. Sadece İzmir Büyükşehir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva