HABERLER>SAĞLIK
22 Eylül 2017 Cuma - 09:59

Karabağlar Alzheimer'ı unutmadı

Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği tarafından 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla düzenlenen "Alzheimer Farkındalık Paneli" Bozyaka yapıldı. Panelde Alzheimer hakkında bilgiler verilirken, ilaç kullanımının öneminden de söz edildi.

Karabağlar Alzheimer ı unutmadı

Karabağlar Kent Konseyi ve Türkiye Alzheimer Derneği işbirliği ile düzenlenen panel, Bozyaka Kültür Merkezi alt salonunda izleyicilerle buluştu. Etkinlik öncesinde üstü açık otobüsle şehir turu yapan panelist ve kent konseyi üyeleri, farkındalık yaratmak için "Alzheimer 'dan korunabilirsiniz" sloganları ile vatandaşlara seslendi.

Etkinliğe Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık'ın yanı sıra Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Ceyhan Kayhan,  Güven Güngörmüş ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Etkinlik öncesinde Alzeimer rengi olan mor renkli bileklikler izleyicilere dağıtıldı.

DERNEKLE BERABER VERİMLİ İŞLER YAPTIK
Etkinlikte açılış konuşması yapan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, bu tür panellerin eğitici bir rolü olduğunu ve kent konseyi olarak bu tür panellere önem verdiklerini belirtti. İzmir'in ileri yaşta insanların çok fazla olduğunu belirten Işık, "Sadece bu gün için değil ileride de önümüze çıkabilecek bir sağlık problemidir. Hepimiz bu gelecek için hazırlanmak zorundayız. Alzheimer Derneği'nin çalışmalarını çok önemsedik, dernekle beraber verimli işler yaptık" dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı İhsan Ak da konuşmasında, farkındalık yaratmak için dernekle beraber çalışmalar yaptıklarını belirterek, insanlarımızı bilinçlendirmek için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

YAŞLILIK BİR HASTALIK DEĞİLDİR
Doç.Dr. Nil Tekin ise Karabağlar Kent Konseyi ile çok iyi bir birliktelik gerçekleştirdiklerini belirterek, Karabağlar'ın İzmir'in en büyük ilçesi olduğunu ve çok bilinçli bir ilçe olduğunu söyledi.

Alzheimer'dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemli olduğunu,  Alzheimer'ın sadece bir hastalık olmadığını belirten Tekin, "Alzheimer sadece bir hastalık değil, toplumsal da bir sorun o yüzden hepimizi ilgilendiriyor" dedi. Yaşlanan Türkiye'de giderek daha fazla görülen bir hastalık olduğunu ifade eden  Tekin, "Nedeni henüz bilemediğimiz bir hastalık.  Zihinsel fonksiyonlarda ilerleyici bir bozulmayla seyrediyor. Yaşlılıkta en önemli sağlık problemlerinden biri. Beklenen ömrün uzamasıyla da hastalığın sıklığı artmakta. Türkiye dünyanın en hızlı yaşlanan ülkelerinin başında geliyor. Bunama(Demans) eşittir yaşlılık değildir. Yaşlılık bir hastalık değildir. Yaşlanmak bir hastalık süreci değil, yaşlılığı hastalıkla birlikte eşleştirmek toplumda yaptığımız en büyük hatalardan biridir" dedi.

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ
Panelde Doç.Dr. Özge Yılmaz Küsbeci ve Uzm.Dr.Aysel Gürsoy da Alzheimer’la ilgili değerlendirmelerde bulundular. Hastalıkta erken tanı koymanın çok önemli olduğuna dikkat çektiler.

Etkinlik sonrasında Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş, Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı İhsan Ak ve belediye meclis üyeleri tarafından panelistlere teşekkür belgesi verildi.

 
'İlk 10'a giremedim, Allah belanızı versin'
 
İzmir'deki vahşi cinayet için dev operasyon: Eski koruma da gözaltında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimdi tam grip havası
Bütün Türkiye’de hava 8-10 derece soğuyacak... Grip’ten yatağa düşmemek ...
Mehmet KARABEL yazdı... Unuttum… Alzheimer mı dediniz?
Mehmet KARABEL yazdı... Unuttum… Alzheimer mı dediniz?
Bakanlık açıkladı: Bu haplar ölüme yol açıyor!
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) yapılan ...
 
İzmir'de atlı terapi şifa dağıtıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü ile ortak program hazırlayarak ...
Eczacı Odası’nda seçime doğru… Başkan Sayılkan’dan adaylık çıkışı: Önemli olan…
İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayılkan gerçekleşecek seçimler ...
Bu kanser türüne dünyada ikinci kez Türkiye'de rastlandı
Vücuttaki başka bir kemikten sıçramadan testisin kendi içerisinde oluşan ...
 
DEÜ Tıp öğrencileri Tıbbiyeli And’ı ile eğitime başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2017-2018 eğitim dönemi, Kurucu ...
İzmir'de yardım çığlığı: Her geçen gün eriyor...
İzmir'de mermer kemik hastalığı nedeniyle 3 kilogramın altına düşen 1,5 ...
Hastanede fare görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Şanlıurfa'da özel hastanede yeni doğan servisinde fare görülmesiyle ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva