HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2019 Çarşamba - 15:56

Karabağlar'a modern semt merkezi

Modern ve yaşanabilir bir kent için planladığı projeleri ardı ardına hayata geçiren Karabağlar Belediyesi, tamamladığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Karabağlar Adnan Süvari Mahallesi’nde çalışmaları tamamlanan semt merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Karabağlar a modern semt merkezi

Adnan Süvari Mahallesi Semt Merkezi için düzenlenen açılış törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.AYDINLIK BİR TÜRKİYE GELECEĞİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Törende konuşan Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın tüm mahallerine birer semt merkezi açma hedefini bir kez daha dile getirdi. “Semt merkezlerimizle birlikte kültür merkezlerimizi de birer birer inşa etmeye devam ediyoruz” diyen başkan Selvitopu şunları söyledi: “Biz insanlarımızı kültürle, sanatla, ilimle buluşturmak istiyoruz. Ülkemizde eksik olan bu alanların varlığıdır. Özellikle son yıllarda kültür sanata karşı nasıl bir tavır olduğunu hepimiz biliyoruz. Kültür sanatı aşağılayan, kültür sanatla insanların buluşmasını engelleyen anlayışa karşı; biz bu merkezlerimizi daha da artırarak, insanlarımızı kültürle, sanatla buluşturarak aydınlık bir Türkiye geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Hiçbir güç buna engel olamayacak!  Kararlıyız, dirençliyiz. Çünkü Türkiye’nin aydınlık bir geleceğe ihtiyacı var.”“MADEM YEREL YÖNETİM YAPMIYOR, PEKİ, SİZ NEREDEYDİNİZ?”
İzmir’e dönük karalayıcı bir söylemin hâkim kılınmaya çalıştığını dile getiren Başkan Selvitopu, “Yetkiyi aldıkları günden bu yana buralara çivi çakmadılar. Sonra da gelip ‘İzmir köy kalmış’ diyorlar. Eğer İzmir köy kaldıysa sizin payınız yok mu? Madem ülkeyi yönetiyorsunuz, madem yerel yönetim yapmıyor, siz neredeydiniz? İzmir Türkiye’nin en fazla vergi veren illerinden bir tanesi, o zaman bu yatırımları yapsaydınız. Kim engel odu size? Çünkü sizin kafanızda başka bir İzmir var, ondan bunları yapmadınız, yapmıyorsunuz. Şimdi de ‘Biz şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diye popülist, hayali projeleri ortaya koymaya çalışıyorlar.

Fakat biz, her konuyu bilimsel planlamacı bir anlayışla, projeleri sağlıklı geliştirerek yapmaya çalışan bir belediyeyiz. Ayakları yere basmayan hiçbir projenin sunumunda ya da tanıtımında olmayız!” diye konuştu.

Açılış töreninde Esentepe Mahalle Muhtarı Sabahattin Ceyhanlı ile Adnan Süvari Mahalle Muhtarı Harun Özbilmez de birer konuşma yaparak, semt merkezinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.AÇILIŞ KURDELESİNİ HEP BERABER KESTİLER

Törene katılan protokol üyeleri konuşmalar sonrasında açılış kurdelesini hep birlikte kesti ve semt merkezinde gezerek burada yapılacak faaliyetlere dair bilgi aldılar.

Modern ve yaşanabilir bir kent için tasarlanan Adnan Süvari Mahallesi Semt Merkezi, kullanım amacına uygun tadilat ve çevre düzenlemesi ile de açılışı gerçekleştirildi. Semt merkezi binası, 240 metre karelik bir alana sahip. Merkezde çeşitli kurslar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile eğitim çalışmaları yapılması hedefleniyor. Merkezde ayrıca 3 atölye, kitaplık ve çocuk oyun alanı da bulunuyor.

 
İzmir'de bunalıma giren çiftçinin feci sonu
 
Zeybekci’den İzmir’e büyük sürpriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da örnek farkındalık
21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Bornova Belediyesi'nin ...
Kocaoğlu’ndan flaş sözler: Gelen boyunun ölçüsünü alır gider!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'te üreticilere ...
Karşıyaka'da kelebek çocuklar için zumba
Kültürel ve sportif organizasyonlarını sosyal dayanışma projeleri ile ...
 
Konak'ta yenilenen parklarda çocuk şenliği
Konak Belediyesi’nin bağışçı firmaların desteğiyle baştan sona yenilediği ...
Çiğli'de çifte park açılışı
Çiğli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yenimahalle Atiye – İbrahim ...
Bornova'da İnönü Pazaryeri yola çıktı
Bornova'da bir açılış heyecanı da İnönü Mahallesi'nde yaşandı. Bölge halkının ...
 
Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda final heyecanı
SHOEXPO – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında dördüncü kez gerçekleşen ...
Büyük dönüşümde yeni etap: Örnekköy kura çekti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında ...
Seferihisar Belediyesi'nde yüzleri güldüren sözleşme
Tüm Bel-Sen’in yetkili olduğu Seferihisar Belediyesi ile 2018 yılının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva