HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2019 Cuma - 09:00

Kapanıyor mu? İzmir'in tarihi hastanesi meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin kapatılacağına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Bakan, “Günde 3 binin üzerinde İzmirliye hizmet veren 150 yıllık tarihi Alsancak Devlet Hastanesi aynı şekilde hizmete devam etmeli!” dedi.

Kapanıyor mu? İzmir in tarihi hastanesi meclis gündeminde

İzmir Alsancak’ta bulunan ve 150 yıllık bir tarihi olan Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadın doğum polikliniğine çevrileceği, taşınacağı veya kapatılacağına ilişkin iddialar kamuoyunun gündemine geldi.

Geçtiğimiz günlerde Demokratik Sağlık Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Konak Kent Konseyi, mahalle dernekleri, mahalle muhtarları ve Alsancaklıların katıldığı bir basın açıklaması yapıldı ve konuyla ilgili bölgede yaşayan insanların rahatsızlığı dile getirildi.

Yapılan basın açıklamasında “Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin, doğum hastanesine dönüştürülmesiyle farklı branşlardan hizmet alamayan vatandaşların ve acil vakaların Tepecik Araştırma Hastanesi’ne, yani tek merkeze yönelmesi hizmetin aksamasına ve sıkıntılı olan bölge trafiğinin de felç olmasına sebep olacak demektir. Mevcut haliyle aynı ilçe sınırları içerisinde kalan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yükünü aldığı gerçeğini kimse inkar edemez” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu TBMM gündemine taşıdı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

TARİHİ HASTANE AYNI ŞEKİLDE HİZMETE DEVAM ETMELİ!
Hastane ile ilgili iddialara ilişkin gerçeğin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li Bakan, “Türkiye’nin birçok şehrinden daha kalabalık olan Alsancak bölgesinin tek devlet hastanesi durumunda olan 150 yıllık tarihi olan Alsancak Devlet Hastanesi’nin kapatılması ya da başka bir hastaneye poliklinik olarak tesis edilmesigibi iddialarının bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Böyle bir karar varsa, bu karar hangi gerekçeyle kim tarafından alındı? Hastanenin taşınması, kapatılması ya da bir branş polikliniğine çevrilmesi hem bölgede yaşayan vatandaşlar hem de hastanenin sağlık emekçileri açısından nasıl bir sonuç doğuracak? Bu soruların cevabının kamuoyuyla paylaşması gerekiyor. 150 yılı aşkın bir tarihe sahip olan hastane, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit binası olarak tescil edilmiş ve bahçesindeki asırlık palmiyeler ile birlikte koruma altında... Günde 3 binin üzerinde İzmirliye hizmet veren tarihi Alsancak Devlet Hastanesi aynı şekilde hizmete devam etmeli!” diye konuştu.

CHP’Lİ BAKAN SAĞLIK BAKANI’NA SORDU:
1 – Alsancak bölgesinin tek devlet hastanesi olan, 150 yıllık, tarihi Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadın doğum polikliniğine çevrileceği ve/veya taşınacağı ve/veya kapatılacağı iddiaları doğru mudur?

2 – Söz konusu iddialar doğruysa; bölgedeki tek devlet hastanesinin polikliniğe çevrilmesi ve/veya taşınması ve/veya kapatılacağı kararı kim tarafından hangi gerekçe ile alınmıştır?

3 – Söz konusu iddialar doğruysa;  bölgedeki vatandaşların yaşayacağı olası mağduriyetlere dair bir ön çalışma yapılmış mıdır? Vatandaşların sağlık hakkının sekteye uğramaması ve mağduriyet yaşamaması için uygulanacak çözümler nelerdir?

4 – Söz konusu iddialar doğruysa; hastane bünyesindeki sağlık personellerinin ve hastanenin diğer tüm çalışanlarının akıbeti ne olacaktır?

 
Başkan Selvitopu'ndan esnaf ve vatandaşlara ziyaret
 
Ziraat Bankası kredi faizlerini indirdi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 2 Mart 2019 Cumartesi 00:25

Konu bence kent merkezinde nasıl kamuya hizmet verebileceği olmalı. Mesela müze olarak. Konak zaten müzecilikte epey yol aldı. Maske müzesi bile var.

Yorumu oyla      4      5  
Metin Eriş 1 Mart 2019 Cuma 14:38

Sn. yorumcular kaygınızı anlıyorum da güncel gelişmelerden bu kadar bilgisiz olmanıza şaşıyorum. Bu hukümetin sağlıkta da tercihi piyasacılık ve sağlık hizmetlerini de Yap İşlet Devret sistemi ile ve HASTA SAYISI GARANTİSİ vererek yabancılara peşkeş yoluyla halletmek.İşte bu nedenle Devlet hastaneleri,üniversite hastaneleri,askeri hastaneler sırayla kapatılıyor.Bunları bilin.Bilin de seçimlerde kararınızı ona göre verip oy kullanın.

Yorumu oyla      10      5  
ibrahim yüncü bey 1 Mart 2019 Cuma 13:30

Arkas müzesi, Fransanın izmir konsolosluk binasıdır, Fransız kültür merkezi ve teyfik fikret lisesinin bulunduğu parsellerde konsolosluğa ait parsellerdir. konsolosluklarda o ülkenin toprağı kabul edilir....hastane cumhuriyet döneminde kamulaştırılmış olmalı,

Yorumu oyla      8      5  
Hür Düşünce 1 Mart 2019 Cuma 12:50

Alsancak'ta emekli- yaşlı insan çoğaldı. Özel veya resmi başka hastahanelere gidecek kuvvetleri yok. Ayrıca kapatılmaya karar verilmiş ise sebebi nedir ? Halkın bunu bilmeye hakkı yokmu ? Halka saygı kalmadı mı ? Ben yaptım oldu, demek doğru mu?

Yorumu oyla      9      5  
ibrahimyüncü 1 Mart 2019 Cuma 10:24

Bu bina geçmişte ( Sanıyorum 60lara kadar) Fransız hükümetinin mülkiyetindeydi. Kent içinde mülkiyeti hala onlara ait binalar var. Fransız Kültür Derneği ve Arkas Müzesi gibi. Kullanım amacına bağlı ( Hastane olma koşulu) olarak verildi. Bahçesi içinde küçük ve az sayıda öğrencisi olan bir okul da vardı. Fransız Hastanesi olarak çalıştığı en son dönemde Baş hekim Dr. Gündüz Gürsoy idi.

Yorumu oyla      10      5  
veli 1 Mart 2019 Cuma 09:25

alsancağın simgesi olmuş bir yer kapatılır mı?

Yorumu oyla      13      5  
Cengiz cansız 1 Mart 2019 Cuma 09:18

Özelleşirse şaşırmamak lazım çok kıymetli yer rantçı Akp boş durur mu peşkeş çekmek için bulunmaz bir yer.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı İduğ'dan Bornova'da 'birlik' toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
YSK’dan yeni oy pusulası kararı
YSK, sürpriz bir şekilde oy pusulası basım kararını değiştirdi. YSK, Türkiye ...
Yıldırım: Esenler'deki otogarı kaldıracağız
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Esenler'deki ...
 
İl Başkanı Yücel’den Çalkaya yorumu: En iyi cevap sandıkta verilecektir!
İl Başkanı Yücel, Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi ...
'Belediye bütçesinden reklam yapılması kul hakkına girer'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir belediye başkanının, ...
AK Partili Şengül'den CHP'li Soyer'e 'özelleştirme' tepkisi!
CHP'nin İzmir Adayı Soyer'in "Gerekirse Fuar İzmir'i özelleştireceğiz" ...
 
Menemenli kadınlar işbaşı yaptı
CHP Menemen Kadın Kolları’nın istifasıyla boşalan CHP Menemen Kadın Kolları ...
YSK'dan flaş karar: Çalkaya'nın adaylığı düşürüldü!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İzmir Balçova Belediye Başkanı olan ve CHP'den ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İzmir'e su veremiyordun, kimi aldatıyorsun?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Erdoğan, 'Sen darbecisin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva