HABERLER>SAĞLIK
31 Temmuz 2012 Salı - 15:08

Kanserde erken teşhisin önemini unutmayın!

İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, erken teşhisin hayat kurtaracağını belirterek, "Türkiye onkoloji alanında dünya standartlarında hizmet vermektedir" dedi.

Kanserde erken teşhisin önemini unutmayın!

İZMİR - Çağımızın en önemli hastalıklarından birisi olan Kanser vakaları giderek artış gösterirken, ÜlkemizdeTıbbi Onkoloji alanında teşhis ve tanı konusunda çok önemli gelişmeler kaydedilmektedir. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, son dönemlerde artan kanser vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, hastanın tanısının erken konmasının tedavisi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Akademik Kadromuzla hizmet vermekteyiz

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi Onkoloji Bölümü olarak, en üst düzeyde hizmet verdiklerini belirten Beken, "Onkolojik vakalarda tanının konmasında ve Kemoterapi alanında, seçkin akademik kadromuz ile hizmet vermeye başladık. Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz, SGK dahil tüm resmi kurum hastalarımızı kabul etmeye başlamıştır"

Ege Bölgesi'nin en üst seviyedeki cihazlarından birine sahibiz

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi olarak onkoloji konusunda da, hastanın tanısının konmasından, tedavisine kadar giden süreçte tüm birim, ekipman ve teknolojik cihazların en üst düzeyde bulunduğunu belirten Beken, "Hastanın tanısının konmasında önemli tanı araçlarından biri olan PET-CT cihazı önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlıyor. Radyoterapi ünitemizde bulunan LINAC cihazı Ege bölgesi'ndeki konfigürasyon olarak en üst seviyedeki cihazlardan birisidir"

Türkiye, çevre ülkelere göre çok gelişmiş durumda

Zafer Beken, son dönemlerde hem ülkemizde hem de dünyada onkoloji vakalarının çok hızlı bir şekilde arttığının gözlemlendiğini belirterek, "Bu nedenden dolayı sağlık tesislerimizde onkoloji anlamında bu hastalara erken tanı olarak tespit etmek ve tedavilerini yapabilecek alt yapıyı ülkemizin her yerinde oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca bulunduğumuz coğrafya itibariyle çevre ülkelerde sağlık anlamında alt yapı halen Türkiye'nin gerisinde. Bu nedenle sağlık turizmi açısından da ülkemizde onkoloji alt yapısını güçlendirmek zorundayız"

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi olarak, üstümüze düşen görevi uluslar arası akreditasyon standartlarında yapmaktayız. Kanser konusunda toplumumuzda çevresel faktörler, beslenme, gibi risk oluşturan faktörleri de eğitimlerle bilinçlendirerek onkoloji konusunda daha bilinçli bir toplum oluşturmamız gerekmektedir. Kısaca söylemek gerekirse "kanserde erken teşhis hayat kurtarır" Bu nedenle erken dönemde şüpheli bir rahatsızlık tespit edildiğinde mutlaka onkoloji ile ilgili bir birimi bulunan hastaneye müracaat edilmesi önem arz etmektedir.

Tek bir çatıda tedavi

Onkoloji açısından tüm tetkik ve tedavi birimlerine a'dan z'ye kadar hastanemizde oluşturduk. Hastalarımıza komple bir çözüm getirirek, onkoloji vakalarının başka kurumlara ihtiyaç duymadan tek bir çatı altında çözümünü amaçlamaktayız. Bu genelde gelişmiş ülkelerde ki sağlık kuruluşlarında sağlanabilmektedir. Türkiye olarak artık, sağlık alanında bir çok gelişmiş ülkeden daha iyi standartlara sahip kuruluşlarımız mevcut İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'de Ege bölgesi için örnek bir sağlık kuruluşu olacaktır.

2020 EXPO Ülkemize ve Şehrimize değer katacaktır

2013 yılında Expo 2020'nin yapılacağı kentin belirleneceğini ve İzmir'in kazanması durumunda hem ülkemize hem de İzmir'e değer katacağını sözlerine ekleyen Beken, "Dünyada 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pastası var biz ancak bunun yüzde 1.5 payını alıyoruz. Türkiye bundan yüzde 10 pay almalı. Bu payın da en az yüzde 20’sini İzmir almalı. Doğa, ulaşım, lokasyon itibariyle İzmir avantajlı bir bölgede. Düşünün her yıl İzmir’in ekonomisine 2 milyar dolar sağlık turizminden para gelirse İzmir bambaşka bir kent haline gelir. Kentin kurtuluşu uluslar arası bir kent olmasıyla olur. Bizim amacımız kenti sahiplenmek ve kentin sahibi gibi biz bu kente ne katabiliriz onu düşünmekteyiz. 2020 EXPO süreci açısından da güzel İzmir'imizi sağlık temasıyla tanıtıp, bu konuda hak ettiği yerde olmasını hep birlikte sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel hastane ve vatandaşlara kötü haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), üyelerinin özel hastaneye gitmelerini kısıtlayabilecek. ...
Su şişeleri ve damacanalar nasıl temizleniyor?
Sağlık Bakanlığı'ndan damacana sularla ilgili beklenen açıklama hafta ...
Sağlıksız suyun adresi de açıklanacak
Sağlığa uygun olmayan damacana su firmalarını teşhir ettiklerini hatırlatan ...
 
Damacana suyunda 5 marka sağlıksız çıktı
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da 5 markayı sağlığa uygunsuz buldu.
Kuşadası tarihine geçen ameliyat
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası ve çevresinde ...
Oruç sigarayı bırakmak için fırsat olabilir
Oruç tutan tiryakiler için Ramazan ayı bağımlılıktan ömür boyu kurtulmak ...
 
Ramazan'da kalbi yoran 7 hata
İftarda mideyi tıka basa doldurmak, sofrada uzun süre sohbete dalmak, ...
Hastalar ama farkında değiller
Giderek artan obezite ve hareketsiz yaşam diyabetin görülme sıklığını ...
Önce kabullen, sonra zayıfla!
Uzmanlara göre, şişmanlıktan kurtulmak için öncelikle obezitenin bir hastalık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva